Sulaukėme „Threadripper 3990X“ procesorių apžvalgų

AMD išleido galingiausią procesorių mažmeninei rinkai – „Threadripper 3990X“. Naujas AMD flagmanas yra tikras skaičiavimo monstras, bet ne viskas taip gerai kaip norėtume. Panašu, kad ne visa programinė įranga yra pasiruošusi 64 branduoliams ir 128 gijoms, nes nemažoje dalyje testų „Threadripper 3990X“ ne daug lenkia, o kai kur net atsilieka nuo „Threadripper 3970X“ su 32 branduoliais ir 64 gijomis. Suprantama, yra tokių testų, kur 64 branduoliai gali parodyti savo potencialą ir ten 3990X tiesiog triuškina konkurentus.

Galima sakyti, kad „Threadripper 3990X“ procesoriai bus tinkami tik mažai daliai profesionalų, kitiems yra tiesiog geriau pirkti „Threadripper 3970X“ už per pus mažesnę kainą. Viskas tiesiog priklausys nuo norimų atlikti užduočių.

AMD Ryzen Threadripper 3990X Reviews
Media Type
🇺🇸 AnandTech 📋
🇩🇪 ComputerBase 📋
🇫🇷 ComptoirHardware 📋
🇫🇷 Cowcotland 📋
🇹🇼 Coolaler 📋
🇩🇪 Golem 📋
🇳🇱 Guru3D 📋
🇳🇱 Hardware.info 📋
🇦🇺 HardwareUnboxed 📽️
🇮🇹 HardwareUpgrade 📋 📽️
🇬🇧 Hexus 📋
🇬🇧 KitGuru 📋 📽️
🇨🇦 LinusTechTips 📽️
🇯🇵 MyNavi 📋
🇬🇧 Optimum Tech 📽️
🇵🇱 PCLab 📋
🇩🇪 PC Games Hardware  📋 📽️
🇯🇵 PCWatch 📋
🇺🇸 Phoronix 📋
🇸🇪 SweClockers 📋
🇺🇸 TechGage 📋
🇺🇸 Tom’s Hardware 📋
🇹🇼 Xfastest Taiwan 📋

8 Komentarai

  1. Ambient parašė:

    Monstras! tik kai kurie testai konkreciai optimizuoti inteliui.. kai kurie tokie apgailetini, kad net 8-10 branduoliu procai lenkia 64.. kazkokoks debilizmas, nafiga testuot tokiame supuvusiame softe ?

    • adex parašė:

      jeigu darys tik real scenario testus kokiame nors workstationo loade tai nelabai skaitytojams tas bus idomu, dabar kai prasuka visokia sintetika kuri neisnaudoja nei ketvirtadalio tu visu coru, tai visokie mid-end useriai gali patenkinti savo ego, nes mat ir jie gali patiesti savo mazaji e-pimpaliuka ant kai kuriu e-pimpaliuku matavimo benchu ir krykstatauti koks tas 3990x yra useless. na ir zinoma is savo perspektyvos jie bus teisus, bet tik is savo…

  2. kernelis parašė:

    Nu tai testuoja tokiam softe, koks siuo metu yra – garbage 😀 Jei rimciau, tai reikia laiko optimizacijoms. Berods vien Windows’ai turi ten kazkokia 64 thread’u grupes limitacija.

    • EgidijusL parašė:

      O kompiliuojant (compile) kernel galima visus core išspaust? Ne toks testas būtų geriausias? 🙂

      • Stipena parašė:

        Kiek mačiau išspaudžia.

      • kernelis parašė:

        Kernel compile’as tarp 3970X ir 3990X skiriasi minimaliai, tai net ir sis dalykas efektyviai 3990X nepanaudoja. Reiketu leisti kelis lygiagrecius build’us tam.

        3990X skirtas arba softui, kuris ypatingai gerai lygiagretinasi ir scale’ina pagal branduolius (pro cpu-based render/((de)encode/crypto (ir sakydamas PRO, turiu omenyje ne adobe garbage’a, o kazkoki backend render framework’a, naudojama normaliose studijose)), arba „tikram“ mega-task’ingui, kai keli VM’ai pastoviai suka koki nors CI ar pan. salygiskai itensyvu load’a.

        Zodziu zmonems, kurie tikrai tiksliai zino, ka daro, ir tiksliai pasiskaiciuoja, kad 4K CPU jiems atsipirks. Ne WCCFTECH’o komentatoriai 😀

        • Strelok parašė:

          Seip studijoms 4k usd yra labai mažai. Intel 56 cores alternatyva dar 20k usd kainuoja. Threadriperiai tikrai nėra skirtu home useriams ir sofos programuotojams. O dėl software, tai tikrai iš mainstream beveik nežinau, kas pilnai išnaudotų 64/128. Ypač ant Windows OS.

  3. svabas parašė:

    Stipena tai su tokiu procu ant Blenderio galėtų iškalkuliout Intelio tikslią bankroto dieną

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.