Sulauksime tik referencinio dizaino „Radeon VII“

Naujausia informacija iš įvairių šaltinių mus tikina, kad bus siūlomos tik referencinio dizaino „Radeon VII“ vaizdo plokštės. Labiausiai tikėtina, kad „Radeon VII“ gaminama dar mažomis apimtimis ir partneriai gaus tik labai mažus vaizdo plokščių kiekius. Buvo teigiama, kad išleidimo metu AMD išplatins tik apie 5000 „Radeon VII“, bet kompanija šiuos gandus neigia. Jei „Radeon VII“ tiekimas dabar bus labai ribotas, tai natūralu, kad partneriai nesiima kurti patobulintų modelių. Tą matėme ir su „Vega 64/56“ vaizdo plokštėmis. Partnerių patobulinti modeliai pasirodė labai vėlai ir net ne visi siūlė savo parengtas versijas, o tiesiog pardavinėjo referencinio dizaino Vega‘as.

Mažai tikėtina, kad AMD parengė tokį gerą referencinį dizainą, kad partneriai jo patobulinti negalėtų ar tiesiog iš to nebūtų naudos. Aušinimo sprendimas su trimis ventiliatoriais yra didelis žingsnis lyginant su blower tipo aušintuvu, bet ar jis prilygsta partnerių parengtiems aušinimo sprendimas – sunku pasakyti.

Kad ir kaip ten būtų, „Radeon VII“ turi būti išleidžiama vasario 7 dieną už 699 USD rekomenduojamą kainą. Teigiama, kad AMD pardavinėdama „Radeon VII“ netgi praranda pinigus. Visa tai gali būti dėl to, kad 7 nm gamybos procesas yra brangus, o 16 GB HBM2 atminties irgi yra labai nepigu. Nereikia pamiršti, kad AMD negauna visos 699 USD sumos, dalis tenka mokesčiams, partneriams ir visai tiekimo bei pardavimo grandinei.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.