Suomiai „Nokia“ oficialiai pristatė gandais apipintą „Lumia 1020” išmanųjį telefoną (video)

Po daugybės pranešimų ir „nutekėjusių“ fotografijų, kompanijos „Nokia“ vadovas Stephen‘as Elop‘as „Zoom“ renginyje Niujorke su džiaugsmu pristatė „Lumia 1020” išmanųjį telefoną, paremtą „Windows Phone 8” operacine sistema. Telefonas pasižymi ypač gera kamera.

 

„Nokia Lumia 1020” kertinis akmuo – 41MP raiškos „PureView“ kamera su didžiuliu, na, bent jau išmaniųjų telefonų standartais, 1/1.5 colio BSI sensoriumi. Čia taip pat randame 6 lęšių „ZEISS“ optiką ir optinį vaizdo stabilizavimą. „Xenon“ blykstė čia, žinoma, taip pat yra.

Kad vartotojai galėtų viską išspausti iš puikios „PureView“ kameros, „Lumia 1020” prekyboje pasirodys su „Pro Camera“ ir „Smart Camera“ programomis, kuriose net ir patyrę fotografavai ras funkcijų, kurių galbūt net nesitikėjo. Tuo tarpu priekyje įsitaisusi 1.2MP raiškos kamera – įprasta.

Su šiuo telefonu galima filmuoti 1080p raiškos video įrašus, o dėka ypač aukštos raiškos sensoriaus pritraukti vaizdą be didesnių problemų. Štai filmuojant 1080p raiška tai galima padaryti tris kartus, o 720p raiška – šešis, kai tuo tarpu kokybė praktiškai išlieka ta pati.

„Lumia 1020” galima drąsiai vadinti „Nokia“ flagmanu, nes jis turi tokius pat „vidurius“, kaip ir „Lumia 925”. Labiau besidomintiems iškart į galvą toptelėjo dviejų branduolių, 1.5GHz dažnio „Qualcomm Snapdragon S4“ lustas bei 2GB darbinė atmintis. Būtent tai čia ir yra.

Nepaisant „PureView“ kameros, išmanusis telefonas nėra milžiniškas. Jis yra 130.4×71.4×10.4 milimetrų dydžio, taigi panašaus dydžio, kaip praėjusios kartos „Lumia 920”, išskyrus kameros išsikišimą galinėje dalyje. „Nokia“ padirbėjo ir prie bendro svorio, kuris tėra 158 gramai.

Naujasis „Nokia“ flagmanas bus prieinamas geltonos, baltos ir juodos spalvos. Visų pirmiausia jis pasirodys JAV su AT&T operatoriaus pagalba liepos 16 dieną. Telefonas į pagrindines Europos rinkas ir Kiniją atkeliaus vėliau šiais metais, o kitos šalys turės jo palūkėti dar ilgiau.

Parengta pagal:

GSMArena

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.