Technews.lt projektas ir jo ateitis

Sveiki, nuolatiniai technews.lt skaitytojai ir šios bendruomenės nariai. Kaip jau žinote, šiomis dienomis keitėsi portalo savininkai, tad pats laikas prisistatyti ir trumpai papasakoti kas įvyko ir kas vyksta toliau.

Kaip jau žinote, portalas technews.lt projektas buvo parduotas technologijos.lt redakcijai. Šiuo metu sandoris pilnai užbaigtas, o vakar portalas sėkmingai pakeitė ir serverį – viskas vyko labai sklandžiai, tad turbūt nieko ir nepastebėjote.

Nors formalūs dalykai išspręsti, administravimo teisės perleistos, tačiau prieš akis dar nemažai darbų, kuriuos teks sutvarkyti, kol projektas vėl įsivažiuos į savo vėžes. Tuo pačiu tai yra ir atsakymas apie projekto ateitį – nors komentaruose pastebėjome nuogąstavimų, kad technologijos.lt tiesiog „įlies“ į save šį projektą, tačiau to tikrai nebus. Vien jau dėl to, kad abu portalai, nors ir yra technologinio profilio, tačiau atstovauja skirtingoms tematikoms – technologijos.lt eina į bendrą pažintinę sritį, kur stipriai susilieja mokslo pasiekimai su įvairiausių technologijų naujienomis, jų pritaikymų kasdieniniame gyvenime. Tuo tarpu šis projektas visa laiką orientavosi į labiau techninę IT pusę, kuri įdomi ne plačiosioms masėms, o tikriems IT gerbėjams. Būtent tokią kryptį mes ir norėtume išlaikyti ir ją toliau skatinti.

Tačiau koks bus portalas, kas ir kaip čia bus rašoma – viskas priklausys nuo Jūsų – technews.lt bendruomenės ir ypač nuo aktyviausių jos narių, kurie norės ir sutiks padėti vystant šį projektą.

Deja, kol kas esantis naujienų ir straipsnių štilis portale dar užsitęs – iki normalaus redakcinio darbo pradžios mums reikės nuveikti nemažai organizacinių darbų. Pradedant susipažinimu su esamu TVS ir jo galimybėmis, duomenų bazės analize, susitarimų peržiūrėjimų su agentūromis ir partneriais, baigiant pašto dėžučių sukūrimu ir rašytojų paieška. Viskas vyks kaip galima greičiau, tačiau išlaikant blaivų protą ir sistemingai. Apie svarbiausius žingsnius būtinai pranešime ir viešai – pavyzdžiui, kai pajudėsime prie redakcinio kolektyvo sudarymo, apie tai parašysime dar vieną pranešimą.

Esminė naujovė, kurią mes ir planuojame įnešti į šį projektą, tai sistemingas darbas. Tai bandysime padaryti visose srityse – sistemingai dėti naujienas, užsiimti sisteminga projekto plėtra, sukurti rašytojams ir kitiems projekto bendradarbiams priimtiną sistemingą darbo ir labai skaidrią ir nevėluojančią atsiskaitymų sistemą. Iki šiol to labiausiai ir trūko. Dalį sistemingo darbo patirties mes jau turime įgiję vystant technologijos.lt projektą, dalį įgysime pradėję dirbti su naują komanda šiame projekte. Kaip sakoma vienoje lietuvių liaudies patarlėje – „nors mokaisi ir mokaisi, bet vis tiek miršti kvailas“. Tačiau mokytis ir ieškoti naudingų bei įdomių sprendimų mums neatsibosta – tikimės, jog į šį procesą įsilies ir visa technews.lt bendruomenė, padėdama kurti tokį portalą, kuris būtų ne tik informatyvus, bet ir jaukus bei artimas širdžiai.

Tad kol kas tiek – mes judėsime dirbti kitų darbų, o komentaruose galite rašyti tai, ką Jūsų manymu mums, kaip naujiems portalo savininkams, būtinai reikėtų žinoti ir į ką atkreipti dėmesį planuojant tolimesnę jo veiklą.

Plėtokime šį projektą kartu!

39 Komentarai

  1. ironvolf parašė:

    Sėkmės naujiems vadovams, bei linkiu kuo mažiau kliūčių einant norimu keliu! 🙂

  2. Pasisiauses parašė:

    Profesionalumo kvapas 🙂

  3. suojas parašė:

    Jei technews.lt ivesitne tik straipsiu kiekybe bet ir kokybe tai bus puiku, bet jei bus taip kaip dabar yra technologijos..lt tai bus tas pats kas delfi skaityt… nes dabar technologijos.lt daugiau kiekiu nei kokybe straisniai yra. Nemazai bulvariniu straipsniu ir siaip kazkokiu is kazur nesamoniu priversta..

  4. Spygliuotas parašė:

    Aš tai siūlyčiau susirasti dalyvį „suvirintojas“ ir jo nebepaleisti – nors jo rašomos apžvalgos ir turi trūkumų (kurie yra pataisomi), bet nieko geresnio Lietuvoje nemačiau, kad kas nors rašydamas apžvalgas sugebėtų nenusišnekėti ir neprikarksėti to, ko nesupranta (nes tokie kaip Sigitas [SB] tik nesąmones sugeba parašyt, kai kalba linksta link techninės pusės).

  5. ironvolf parašė:

    Jeigu taip viską pats puikiai išmanai, tai pats ir rašyk tas apžvalgas, o ne kartok komentaruose to pačio per tą patį. Man šlykštu, kai žmonės įžeidinėja kažką viešai. Jei jis tau taip nepatinka, tai parašyk asmeniškai ir išsiliek, nes nemanau, kad kažkam apart tavęs pačio yra įdomu, ką kalbi apie tuos kurie tau nepatinka. Čia kaip delfi.lt komentaruose panaši situacija – "Kubilius toks ir anoks", tik veikėjas technews.lt kitas. Žemindamas kitą tampi pats dvigubai žemesnis, įsikalk tai į galvą.

  6. Spygliuotas parašė:

    ironvolf, o kai žmogus, kuriam buvo gražiuoju sakoma, kad rašo nesąmones, atšauna, kad jis yra asas technologijose ir puikiai rašo, tad nė nemato reikalo išsitaisyti grubias klaidas (ne rašybos klaidas), tai nematau nieko blogo, kad naujieji savininkai tai žinos.

    Jei kažką darai, tai privalai daryti gerai, o ne belekaip. Belekaip gali daryti namuose, o ne viešoje erdvėje. Kadangi SB sau leidžia viešai karksėti, kad zigzag, jo nuome, nemoka rašyt, aš irgi ramia sąžine galiu sau leist sakyt, kad SB nesupranta ką rašo.

    Tau šlykštu, kai kažkas kažką "įžeidinėja" viešai (pasako tiesą), o man šlykštu, kai žmogus savo neišmanimu tyčiojasi iš to, ką daro, t.y. ką rašo.

  7. SB parašė:

    Spygliuotas>Kad tu pats nusišneki, rašau aš gerai. Jei tau kažkas galvoje negerai, tai ne čia kreiptis reiktų. Apie PSU išmanau nedaug, tai apie tai Suvirintojas ir rašo, o toliau viskas apie ką rašau, yra mano sritis ir rašau tai gerai. Bet gi sakoma, jog visiems neįtiksi. Atsiras dar pora, kuriems monitorius ir vaizduoklis ne tas pats.

  8. Spygliuotas parašė:

    Ne tavo sritis ne tik PSU, bet ir VGA, ir CPU, ir LTE, ir WiMax ir visa kita. Kai tu pradedi piešti teiginius, kurie prieštarauja fizikai, tai čia jau nebėr nei ką sakyt.

    Kad tavo rašyba yra nebloga, kad rašymo stilius nėra ūkiškas, manau niekas dėl to nesiginčija. Bet aš jau seniai tau sakiau, kur tavo bėda, bet tu visą laiką, kaip užsikirtusi plokštelė – tu nuostabus, tu daug metų domiesi technologijom ir jas „PUIKIAI“ išmanai… O aš galiu pasakyt, kad nei velnio nieko tu neišmanai. Čia ir yra tavo bėda, kurios tu niekaip nepripažįsti.

    Tu nors kartą pabandyk suprasti, kuom skiriasi mokėjimas rašyti, ir supratimas apie ką rašai.

  9. SB parašė:

    Spygliuotas>Pamenu, pamenu. Kazkada prikibai prie LTE ir WiMax naujienos, nors tokią informaciją man pateikė patys LRTC. Savo baikų nekursi. O kas ties VGA, cooleriais, planšetais, notebookais ir telefonais, čia mano sritis ir tikrai ne ką mažiau žinau, nei minėtas Suvirintojas.

  10. Spygliuotas parašė:

    Prikibau ne dėl tos teksto dalies, kuri buvo telecentro, o dėl to, kad pradėjai sekti pasakas apie LTE. O pasakos buvo tokios, kad jos prieštaravo fizikos dėsniams.

    Sakai VGA tavo sritis… O didžiausia parašyta tavo nesąmonė būtent ir buvo apie VGA… Bet kiek pamenu, tada pasakei, kad nesvarbu kaip parašei, svarbu, kad liaudis „suprato“… Beje, tavo tas perliukas dabar turėtų kažkur kabėti nesąmonių muziejuje… 😉 tai gali dabar pasidžiaugti, kad kažkur įėjai į istoriją 🙂

    Apie telefonus, planšetus ir visą kitą, tu gali parašyti tik tiek, kiek kalba sukasi apie naudojimąsi, dizainą, patogumą, kainą, ir taip vadinamus „testus“. O apie „vidurius“ jau nebeturi jokios kompetencijos kalbėti. Gali tik išvardinti specifikacijas ir daugiau nieko.

  11. Kaspariokas parašė:

    Kaip smagu kai zmones gali reiksti savo nuomone ir negauti bano 😀 tiesiog saunu !!! SB kaip F1 sekasi vairuoti? 😀 kaip vairuoji bolida taip ir straipsnius rasai

  12. SB parašė:

    Kaspariokas>Reiskiasi viskas idealiai. bronius>Nereikia man cia tu savo Vilkavietisku istoriju burt. Tam yra burejos, kas nori, nueina, ar nepatinka tau tokia tvarka? Nepatinka, varyk iš Lietuvos, kaip daugelis. Randa jie problemų, debiloidai. Kelkit savo asmenines bedas is Lietuvos, ramiau gyvent bus.

  13. Povilas parašė:

    suojas: nu jau nereikia tik issivaizdint cia kazko, ir vaidint proto auksciausio 🙂 visur tu ale bulvariniu straipsniu yra, nepatinka neskaityk, o technologijos lt buna tikrai sauniu straipsniu ir ne tik, parodyk tu man geresni lt portala su mokslo naujovem ir technologijom, jei toks gudrus. sakysi lievai cia lt, reik uzsienio straipnius skaityt – ten turbut bulvariniu ir "holivudiniu" nerasi 😀

  14. jagiux parašė:

    Visiškai suprantu už ka ankščiau buvo dalijami banai,kai pasižiuri i tokius veikėjus kaip bronius ir spygliuotas.Abu bando sumenkit ta SB bet patys nepastebi kad tai darydami nusirito daug žemiau nei jų pasirinkta auka.

  15. SB parašė:

    bronius>Ką dar geresnio sugalvosi? 😀 Kaip ir Spygliuotas, abu matyt fizikos dėstytojai Kaune arba Vilniuje, o aš va paprastas naujienų kepėjas, kuris kažką laimėjo, o jo straipsnius kėlė į dieną.lt, zebra.lt ir kitus portalus. Kiek žmonių pamatė mano keverziones. Aš numanau, kad Broniui ir Spygliuotajam netrukus tryda ištiks, pagalvojus apie tokius skaičius.

    P.S – jagiux, kokia dar auka? Mane tik juokas ima, o banai buvo dalinami tikrai ne šiaip sau. Kam čia įdomu, kas dar nedagerės, ar kas nedavartojęs? Tokius iškart lauk.

  16. Daimonas parašė:

    SB tu esu oragantiskiausias zmogus koki esu kadanors mates, su tavim surasti bendra kalba yra labai sudetinga, neimanoma tavim pasitiketi, nes nuolat apgaudineji kitus bei pats save, ir kas blogiausia visiskai nepripazysti jokios kritikos ir kai kas nors paminedavo blogesni zodi apie tave iskart acc banus sudalindavai.. Kaip sovietmecio laikotarpis budavo..

    Naujiesiams seimininkams nelinkiu sekti buvusio seimininko pedomis, nieko bendro nedaryti su SB, jis kaip sliuzas, apgaus ir paliks durniaus vietoje.

    Good luck 😉

  17. bronius parašė:

    Tiems kas pamirso ar nezinojo, sveikas zmogus galejo taip blevyzgot…

    http://www.f-1.lt/kiek-kainuoja-vieta-f-3-ar-f-2-d7711,1

  18. SB parašė:

    bronius>Tai jus durneliai tik skaitykit, ne tokiu nesamoniu dar as pabursiu ateityje 😀

  19. Creative64x2 parašė:

    Tikri Lietuviai susirinko 🙂
    Visur tik blogą mato ir kiekvienas už save.

    Bei eikit kitur išsiaiškint, nes greitai iš Tech News bus Haters News

  20. SB parašė:

    Creative64x2>Tą patį matom ir apie Lietuvos krepšinį kalbant ir ne tik. Kaip vienas sakė, matyt protingas žmogus, straipsnis gali ir kiniškas būt, net ir komentarai, bet išvertus aišku bus 100%, kokios šalies veikėjai rašė. bronius>Visko gali būt pagal tavo galva. Man tai jokio skirtumo. O atsakyt man nesunku. Diagnozė: greitai emigruosiantis. O kad stebit, skiriat laiko, tai malonu 😀

  21. jagiux parašė:

    Broniau nemanai kad per daug sureikšmini tuos postus?SB tiesiog linksmai leidžia laika rate žmoniu suprantančių jį ,beje kiek permečiau akimis susidarė įspudis kad ten žmonių kulturos lygis aukštesnis nes jie neižeidinėja vienas kito ka matau technews.lt

  22. SB parašė:

    bronius>Va, va, broniui jau tryda prasidejo, nors ne jis si portala isigijo 😀 As toks teisus, kad net stebiuosi.

  23. ezerinis parašė:

    tokie kaip "bronius", "spygliuotas" buvo ir anksciau troliu… Svarbiausia tema apie technews ir jo ateiti, o jie uzsisede sie du troliai ant buvusio savininko… Reiketu isteigti balsavima ar juos isbanint 😀

  24. Spygliuotas parašė:

    „Kaip ir Spygliuotas, abu matyt fizikos dėstytojai Kaune arba Vilniuje“ – SB, o ką daryt, kad nesipykstu su fizika ir elektronika? A? Ir ne mano menkam proteliui suprast tamstos ironiją 😛

    beje, čia visi kalba apie tuos bananus? Net keista, o aš jau maniau, kad niekas jų nedalina…
    p.s.
    tik dabar pamačiau filadelfijaus kliedesių temą f-1… Ačiū Sigitai, juoko iki ašarų pavarei 🙂 Net smagu skaityt 🙂

    p.p.s.
    ezerinis, „troliams“ runkelių nuomonė neįdomi.

  25. sielgaudis parašė:

    Tema "Technews.lt projektas ir jo ateitis", tačiau ne kai kurie dabar tuščiai garą leidžia apie istoriją kalbėdami. Kalbant konstruktyviai, užtenka čia pilti pamazgas vieniems ant kitų, nedarykite Technews.lt panašiu į bet kurį didesnį naujienų portalą – "trolių lizdą". Jei yra likusi nuoskauda – susitikite ir išsiaiškinkite. Vėliau galėsite kartu draugiškai po bokalą pakelti 😀

  26. pureass parašė:

    norejau kazka cia parasyti, bet patylesiu geriau…. beje pirkau zaidima per technews.lt needforspeed run sumokejau 55litus nei zaidimo nei pinigu, bet istikruju tai pokui, nes pinigu yra, bet vistiek taip niekas nesielgia, bet ir tu zmoniu kurie engia sb irgi nepalaikau isvis, visi vienodi labai cia“ posakis yra geras- priesingybios viena kita traukia, o panasybes ;;matyt;; stumia, arba plaka viena kita. tai kalasi liaudis issijuosusi…

    p.s patiko man technews.lt ir prie sb ir, jauciu po sb dar labiau patiks…

  27. Spygliuotas parašė:

    pureass, tamsta būste tikras aukso puodas – tikra retenybė. Ne kasdien sutiksi tokį šventą žmogų, kuris nuoširdžiai jaustų palaimą, kai jį apiplėšinėja… 🙂

  28. pureass parašė:

    per daug nesureiksminu to, kad jausciau palaima irgi… nebuciau cia rases tada. iki sventumo irgi man dar toli, matau tau irgi, nes nesimiega kazko 2 ryto, girdejau sventi zmones kietai miega, nes nera del ko jaudintis…

  29. Fostil parašė:

    Visu pirma siulau banint trolius, kurie pila pamazgas ant kitu. SB gal ir ne Valatka ar panasiai, bet jo naujienas visi kazkodel skaite ir saitas klestejo, kol nepranyko jam entuziazmas, kas naturalu sakyciau.

    Antra. Siulau tvs tvarkyti, search funkcija sutvarkyt, skelbimu zinutes perkelt kur nors atskirai, kad neuzgoztu bendru forumo temu.

    Trecia siulau kurt idomias apklausas. Pamatot, kad naujiena kokia aktyvesne, tai ir apklausa padaryt ta tema is karto.

  30. Maariux parašė:

    Svarbiausia tesėti pažadus, tame tarpe ir prizai iš konkursų, kad pasiektų laimėtoją. Iki šiol būdavo visaip…paskutinį kartą praėjus pusei metų jo dar negavome 🙂
    Ir šiaip pats TN portalas man asocijuojasi su pažadų nevykdymu įvairiomis prasmėmis.
    Sėkmės valant pridergtą kiemą !

  31. aiwaris parašė:

    xi.xi cia ziuriu paliko dar didesne troliu irstva negu games.lt:D tik gaila kad nebera SB kad juos isbanintu,o pries SB nieko blogo tikrai negaliu pasakyt nes ner uz ka tai daryt viskas patiko ir su juo tik gal naujienu buvo mazoka,o i tema tai noretusi kad daugiau butu apzvalgu o visa kita man px kaip bus taip gerai siaip cia ateinu daugiausia tik del forumo.

  32. simple parašė:

    3,13KB rišliai išdėliotų minčių. Kažkas naujo.

  33. SB parašė:

    simple>Per notepada 3,10KB išeina.

  34. alonzo2 parašė:

    Teks priprast prie kokybiskai kito lygio… SB nesusitvarke is esmes..

  35. SB parašė:

    alonzo2>SB dare ana, dare kita, bet kaip ejot, taip ir einat cia. Na ka as galiu pasakyt, dekui, kad skaitet.

  36. alonzo2 parašė:

    Nereikia susireiksmint ir daryt is saves juokdario, tikrai ne del taves cia kartais lankaus… 😉

  37. newdiamond parašė:

    na va….baigsis vaiku zaidimai…prasides darbas. sveikiname naujus seimininkus. nes portalas technologijos.lt labai stipru

  38. Kiewliszki parašė:

    "O kas ties VGA, cooleriais, planšetais, notebookais ir telefonais, čia mano sritis ir tikrai ne ką mažiau žinau, nei minėtas Suvirintojas." — be jokių asmeniškumų, bet Sigi, toli gražu :).

  39. SB parašė:

    Kiewliszki>Ne, as suprantu, kad nesu idealas. Nepamatuoju garsumo ventiliatoriu, neistiriu chemines radiatoriu sudietes ir panasiai, bet is esmes vienos is geriausiu apzvalgu Lietuvoje ausinimo sprendimu. Su VGA irgi yra kabliuku, bet apart garsumo viskas yra. Jei randi geresniu LT, prasom, parodyk, pasiskaitysiu ir pasimokysiu. Bus gera pamoka. O kas del plansetu ir telefonu, cia as jau – Suvirintojas isvis tokiu dalyku nemegsta.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.