Teigiama, kad „Microsoft Defender“ apkrauna sistemą labiau nei konkurentų antivirusinės programos

Nepriklausoma organizacija AV-TEST, vertinanti ir reitinguojanti antivirusinę ir saugumo paketų programinę įrangą, išbandė 18 antivirusinių programų, skirtų „Windows 10“. Tyrimo metu programos buvo tikrinamos su maždaug 12 000 kenkėjiškų programų pavyzdžių, sumaišytų į 1,5 mln. failų, siekiant nustatyti, kurios iš jų gali atskirti kenkėjiškas programas nuo nekaltų. Taip pat buvo tikrinama, ar nėra išpirkos reikalaujančių programų, nors AV-TEST pažymi, kad net ir teigiamas aptikimas negali užkirsti kelio atakoms.

Išbandyta 18 saugumo paketų: „AhnLab“, „Avast“, AVG, „Avira“, „Bitdefender“, ESET, „F-Secure“, „G DATA“, „K7 Computing“, „Kaspersky“, „Malwarebytes“, „McAfee“, „Microsoft Defender“, „Microworld“, „Norton“, „PC Matic“, „“Protected.net“ ir „Trend Micro“.

AV-TEST iš viso skyrė po 6 taškus už kiekvieną iš trijų testo kategorijų: apsaugą, našumą ir patogumą. Gera žinia tiems, kurie naudoja „Microsoft Defender“, nes šis produktas gavo puikius 6 balus apsaugos ir patogumo kategorijose, tačiau 5/6 balai už našumą buvo prasčiausi iš visų testuotų programų.

„Didžiausią sistemos apkrovą teste sukūrė naudotojams skirta „Windows Defender Antivirus“. Kadangi sistemos apkrova yra gerokai didesnė nei kitų produktų, „Defender“ prarado visą balą, taigi liko 5 iš 6 balų“, – rašė AV-TEST.

Nebuvo išsamiai paaiškinta, kokia buvo „Defender“ sistemų apkrova ir kaip blogai ji pasirodė lyginant su kitomis antivirusinėmis programomis. Kitoms 14 iš 18 programų buvo suteiktas geriausio produkto įvertinimas, nes jie surinko 17,5 balo arba daugiau. „Microsoft Defender“, ESET ir „Microworld“ gavo 17 balų, tačiau AV-TEST pabrėžė, kad šie paketai vis dar siūlo labai patikimą saugumo lygį, tik turi keletą nedidelių problemų.

Blogiausią iš visų kategorijų įvertinimą – 3,0 balo – gavo „PC Matic“ naudojimo patogumo skyriuje, todėl programa gavo žemiausią bendrą įvertinimą (15 balų). AV-TEST išsiaiškino, kad „PC Matic““ nustatė gerokai daugiau nei dvi dešimtis klaidingų teigiamų rezultatų ir užblokuotų programų. Puikų 18 balų įvertinimą pavyko gauti šešiems produktams: „Avast“, „Avira“, „Bitdefender“, G DATA, „Kaspersky“ ir „Trend Micro“.

9 Komentarai

  1. Povilas parašė:

    Kaspersky 😀

  2. EgidijusL parašė:

    Nuo Windows 10 tik Defender naudoju, tai pat ir tėvams ar seserims nieko kito neįrašinėjau, nes Avast tikrai labiau apkrauna… Tiesiog išmokinau nespaudžioti visko kas papuola… Ir šiaip jaunystėje visi virusai buvo iš LM ar Zmule, kai vien tik crack’intos programos ar žaidimai. Šiaip įdomu kokioj įrangoj testavo, nes bent man prie m2 SSD nesijaučia nieko, bet va kur HDD ten pasirodo kaip apsikrauna HDD kai skenuot pradeda diegiant ką nors…

  3. sabas parašė:

    kaip čia ESET gauna malkų, visad veikė geriausiai ir mažiausiai resursų naudodavo n metų su NOD32…

  4. Darbdavys parašė:

    po defaultu defenderi naudoju, tik man iskilo klausimas ar isvis jis ka nors pagauna nes neatimetu kad esu virusa koki aptikes su juo

  5. Lovelasas parašė:

    Su lyg Windows Defenderio atsiradimo Win10, pamiršau, kas yra antivirusinės programos.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.