Teigiama, kad Kinija proteguoja įsilaužėlius

Gerai žinomas „nutekintais“ slaptais dokumentais portalas Wikileaks, kurio įkūrėjui Australija grasina teismais, šį kartą paskelbė JAV diplomatinio susirašinėjimo dokumentus, kuriuose teigiama, kad Kinijos valdžia proteguoja įsilaužėlius.

Teigiama, kad atakos, kurios buvo atliktos prieš interneto giganto Google serverius, kai kurių JAV valdininkių ir garsių verslininkų interneto svetaines atliko įsilaužėliai, kurie dirba ne kam kitam, bet oficialiai Kinijos valdžiai.

Dokumentuose rašoma, kad vienas šaltinis iš Kinijos JAV ambasados atstovams Kinijoje sakė, kad atakos surengtos prieš Google serverius buvo gerai organizuotos. Jų atakoje dalyvavo Kinijos valdžia, šalies saugumo ekspertai ir specialiai parengta įsilaužėlių grupė.

Po šių atakų prasidėjo kova prieš interneto gigantą Google ir Kinijos valdžią, kuri nuskambėjo per visą pasaulio spaudą. Google atsisakė cenzūros Google.cn paieškos sistemoje, Kinija pagrasino licencijos nepratęsimu, tačiau viskas pasibaigė laimingai. Nepaisant to, Kinijos valdžia niekad oficialiai nepripažino, kad yra prisidėjusi prie išpuolių, nors tuo mažai abejojama, kaip ir specialiomis įsilaužėlių grupėmis.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.