Telefonas su pirštų atspaudų skaitytuvu po ekranu jau CES 2018 parodoje

Pirštų atspaudų skaitytuvas telefonuose yra naudojamas labai dažnai. Toks skaitytuvas dažniausiai būna priekyje žemiau ekrano, nugarinėje dalyje ar šone. Panašu, kad mūsų laukia naujovė, nes greitu metu pradės rastis telefonai su pirštų atspaudu skaitytuvu, esančiu tiesiai po pačiu ekranu. Tokia naujovė atrodys labai šauniai, nes nebereikės fizinio jutiklio.

„Synaptics“ pranešė apie optinį atspaudų skaitytuvą dar 2016 metais, atnaujinta versija debiutuoja dabar. Teoriškai toks jutiklis gali nuskaityti pirštų atspaudus būdamas po OLED ekranu. Pranešama, kad vienas iš didžiausių gamintojų apie tokį telefoną praneš jau CES 2018 parodos metu. Galėtume tikėtis, kad tokį naujovišką pirštų atspaudų skaitytuvą turės naujieji „Samsung Galaxy S9“ telefonai, bet jie parodoje nebus demonstruojami, tad tai bus kitos kompanijos telefonas.

20 Komentarai

  1. Nukainotas parašė:

    Dėl manęs telefonai galėtų ir neturėti pirštų atspaudų skaitytuvo, kaip ir veido atpažinimo, rainelių nuskaitymo ir panašių nesąmonių. O blogiausias dalykas iš visų tai kraštuose užlenkti vaizdą iškraipantys ekranai.

    Beje, ne pirštų „antspaudai“, o „atspaudai“. Antspaudas yra įrankis.

    • MunkaTheGreat parašė:

      Mano nuomone piršto atspaudas yra žymiai patogiau ir greičiau nei kas kart įvedinėti 10+ simbolių slaptažodį. Na nebent dar naudojama pin ar ekrano pattern, bet tai vistiek trunka ilgiau ir mažiau saugu (pvz galima tiesiog pamatyti būnant šalia).
      Rainelės ir veido atpažinimas, neveikia įdealiai arba su niuansas ir taip pat trunka ilgiau, trumpiau tariant patogiau niekas nepadarė, todėl čia sutinku.
      Dėl ekranų taip pat nesutinku, tai yra estetika (kai ekranas užlenktas) arba patogumas laikant, kai užlenkta galinė dalis. Man to nereikia, bet žmonės dėl estetikos iphone perka, tad yra kam patinka.

      • Nukainotas parašė:

        Tai rašiau „dėl manęs“, nesakau, kad visi turi norėti taip pat. Atspaudų skaitytuvas dar pateisinama, bet jei, tarkim, Samsung leistų flagmanus dviejų versijų – edged ir flat (daugiau niekas nesiskirtų), tai dar klausimas, kuri versija būtų populiaresnė. Arba tas pats, jei pastorintų korpusą 2 mm, bet dėl to turėtų talpesnį akumuliatorių.

        • MunkaTheGreat parašė:

          as kai galėjau pasiimt s7 arba s7 edge pvz pasirinkau paprastą, nes man estetika dzin, man svarbiau kad neskiltų numetus.
          p.s. čia taip pat mano nuomonė, tačiau mano darbas susijęs su IT sistemomis ir saugumo sprendimais, tad nuomonę galiu pagrįsti 🙂

    • Mindaugas Klumbis parašė:

      Prisipažinsiu, niekad nenaudojau atspaudas žodžio ir net nežinojau apie jo egzistavimą. Pataisyta.

    • neblogai parašė:

      -Kalbininkai pataria: „Jei kalbame apie įrankį ženklui įspausti arba tuo įrankiu įspaustą ženklą, tai, žinoma, antspaudas. O nuo pirštų lieka atspaudai“.
      Telefonų atveju- kaip ir aišku kad nuskaitomi pirštų raštai, tai yra antspaudai- o ne tyrinėjami ant daikto palikti atspaudai.

      • IFeelYou parašė:

        Mindaugai, taisyk vėl 😀

      • Nukainotas parašė:

        Gal ir galima laikyti pirštą įrankiu – antspaudu, bet tada nelabai natūraliai skamba „pirštų antspaudų skaitytuvas“. Panašiai kaip „plaktukų įrankių skyrius“, arba „obuolių vaisių dėžė“. Tuomet būtų tiesiog „pirštų skaitytuvas“ arba „pirštų raštų skaitytuvas“.

        Atspaudų skaitytuvas visiškai logiškas pavadinimas – pridedi pirštą prie skaitytuvo, susidaro atspaudas, kurį nuskaito skaitytuvas. Kažkaip taip.

        O ir angliškai juk ne „finger stamp reader“, o „finger PRINT reader“.

      • Nukainotas parašė:

        Buvau neatidžiai paskaitęs komentarą. Jei pirštų galų rieves laikysim įrankiu – antspaudais, tada logiška sakyti „pirštų antspaudai“. Bet antspaudas paprastai įsivaizduojamas kaip daiktas, paliekantis žymes, o ne kažkas, ką galima „nuskaityti“. Žodžiu, ką noriu pasakyti, kad paprasčiau ir natūraliau yra suvokti piršto atspaudą kaip informaciją (nebūtinai rašalo dėmę), kurią galima nuskaityti, negu kad piršto rieves kaip įrankį – antspaudą.

  2. Nukainotas parašė:

    Dabar laukiam ausinės po ekranu, tada priekines kameros po ekranu.

  3. FuZe parašė:

    Verkiu 😀 😀 😀

  4. Lagsters parašė:

    krc del zodzio tiek prikibt jei visiem visiskai po*ui ir visi supranta

  5. newdiamond parašė:

    Oho kiek Lietuvininku sitame saite 😀

    Siaip keistos tos inovacijos telefonuose….kiek pinigu isleidziama tokie nereiksmingams „isradimams“

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.