Telefonų baterijų ištvermė nuo 2010 m. padvigubėjo

Telefonų sparta yra labai svarbu, bet talpi, ištverminga baterija ne mažiau reikalinga. Pagal „GSMArena“ pateikiamus duomenis, telefonų baterijų ištvermė nuo 2010 m. padvigubėjo. Galėtume pagalvoti, kad nauji telefonai baterijų energiją išnaudoja kur kas efektyviau, bet realiai šis ištvermės padidėjimas įtakotas išaugusios baterijų talpos.

2010 metais vidutinis telefonas tarp įkrovimų ištverdavo apie 40 valandų. Kas metai šie rodikliai gerėjo, o 2017 metais telefonas be įkroviklio gali tarnauti maždaug 80 valandų. Jei kreivės kilimas nesikeis, tai 2024 metais telefonai galės be įkrovimo ištverti apie 160 valandų. Tiesa, nereikia pamiršti, kad ir dabar yra telefonų su milžiniškomis baterijos. Tokie aparatai gali pasiūlyti labai ilgą veikimą naudojantis vien baterijos energija.

Kaip matome lentelėje, baterijų ištvermė didėjo vien dėl didesnės talpos. Einant metams energija nėra panaudojama efektyviau. Paskaičiuota, kad vidutinis telefonas panaudodamas 1 mAh sugeba veikti apie 1.5 min.

Kita grafa irgi labai įdomi. Joje 2017 metų telefonai suskirstyti pagal kainų segmentus. Kaip matome, brangesnis telefonas dar nebūtinai reiškia ilgesnį baterijos tarnavimo laiką. Saldus viduriukas yra apie 300 € kainuojantys prietaisai. Jie dažniausiai turi ne tokius galingus ir labiau ekonomiškus lustus, o galios užtenka daugeliui. Tokie telefonai be įkroviklio vidutiniškai ištveria apie 85 valandas.

5 Komentarai

  1. Gnytasis parašė:

    Nu man kaškaip atvirkščiai atrodo 😀 gal mažiau visko daryt eidavo man tai daugiau jis tik budėjimo rėžime stovėdavo, bet dabar vos ne kiekvieną diena pakrovėjas pašaukia. Gal jeigu nežadinant telefono gal ir ilgiau dabar laikytų, bet ir tai viską išjungus. Va kai baterija laikys savaite naršant stipriau dienom tada jau bus pasiekimas 🙂

  2. IFeelYou parašė:

    *sumažėjo

  3. newdiamond parašė:

    Na jeigu padvigunbejo bateriju istverme, tai reiskias dar tiek pat ir truputi daugiau padidejo suvartojimas 😀 ir gaunasi tolko jokio :D:D:D

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.