Telefonų pardavimai Europoje mažėjo 12 %

Europos išmaniųjų telefonų rinka patyrė blogiausią pirmąjį ketvirtį per beveik dešimtmetį, o „Counterpoint Research“ analitikai įspėja, kad padėtis dar labiau pablogės, kol pagerės. Palyginti su pirmaisiais trimis praėjusių metų mėnesiais, rinka smuko 12 %. Buvo parduota tik 49 mln. išmaniųjų telefonų, o tai buvo blogiausias pirmasis ketvirtis nuo 2013 m. Tik vienas iš penkių populiariausių prekės ženklų patyrė augimą – „Realme“ padvigubino savo rinkos dalį.

Samsung ir toliau išlieka geriausiu išmaniųjų telefonų gamintoju Senajame žemyne. Tačiau, palyginti su praėjusių metų pirmuoju ketvirčiu, pardavimai vis dar yra 16 % mažesni. Nors „Apple“ rinkos dalis per metus ir pakilo vienu procentu, tačiau pardavimai sumažėjo 6 %.

Nuosmukį lėmė keli veiksniai – vis dar trūksta komponentų, o tai dar labiau apsunkina su COVID-19 susiję Kinijos blokavimai, taip pat didėja infliacija ir karas Ukrainoje. Karas daro poveikį rinkai keliais būdais. Pirma, „Samsung“ ir „Apple“ pasitraukė iš Rusijos tai sudarė maždaug 6 proc. visų Europoje parduodamų išmaniųjų telefonų. Abi bendrovės pasitraukė baigiantis pirmam ketvirčiui, todėl visas poveikis bus juntamas antrąjį ketvirtį, dėl to telefonų pardavimai gali dar pablogėti

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.