Telefonų pardavimai Europoje mažėjo 6.3 %

„Canalys“ paskelbti Europos telefonų pardavimų duomenys atrodo labai įdomiai. Telefonų pardavimų duomenys yra iš pirmojo 2018 metų ketvirčio ir jie neatrodo džiuginančiai. Visoje Europoje per pirmą ketvirtį telefonų pardavimai mažėjo 6.3 %. Statistiką kiek gelbėja centrinė ir rytų Europa, ten pardavimai kilo 12.3 %, o vakarų Europoje pastebėtas 13.9 % pardavimų kritimas. Pavyzdžiui, Didžiojoje Birtanijoje pardavimai sumažėjo 29.6 %, Prancūzijoje 23.2 %, o Vokietijoje 16.7 %. Tuo tarpu Rusijoje buvo parduota 25.4 % daugiau telefonų.

Žvelgiant kaip sekasi gamintojams, tai didžiausiu pralaimėtoju galime pavadinti „Samsung“. Nors kompanija vis dar pardavė daugiausiai telefonų (15.2 mln.) ir užima 33.1 % rinkos, bet „Samsung“ pardavimai mažėjo 15.4 %. „Apple“ yra antroje vietoje, jų pardavimai irgi mažėjo, bet tik 5.1 %. Trečioje vietoje „Huawei“, jų pyrago dalis išaugo 38.4 %, iki 16,1 %. Į penketuką įšoko ir „Xiaomi“, jie dabar užima 5.3 % Europos rinkos. Penkti yra „Nokia“ su 3.5 % rinkos dalimi.

22 Komentarai

  1. Daimonass parašė:

    Xiaomi +999% 😀

    • IFeelYou parašė:

      Taip ir yra :))

      • Strelok parašė:

        Xiaomi pagaliau ta imone kuri pristate iperkamus telefonus rytu europai :))

        • Povilas parašė:

          Tai tik pradzia:)

          • Strelok parašė:

            Xiaomi pelno marza 8.8%, kai Apple 60-70%.Vien del sios veiklos modelio galima sveikinti Xiaomi. Ir matosi, kad jis labai gerai pasiteisina. Nes reikia atminti, kad kiekvienas nupirktas Xiaomi telefonas reiskia nenupirkto Samsung ar Apple telefono.

            • IFeelYou parašė:

              Taip, bet norėt kad kitos kompanijos neparduotų telefonų yra kvaila. Tai „drakono“ principas. Jeigu nebūtų Samsung ir Apple – Xiaomi taptų drakonu, ir lygiai taip pat jų kainos išaugtų. Be to Xiaomi jokių inovacijų nekuria, ji tiesiog užsidėjus mažesnę pelno maržą.

              • Strelok parašė:

                Nu, as nesakiau, kad noriu, kad kitos kompanijos neparduotu telefonu 🙂 Kaip tik konkurencija yra vienas is geriausiu laisvos ekonomikos bruozu. Aisku, kad jei jos nebutu, bet kokia kompanija galetu kokius nori antkainius uzsideti, panasiai ka ilga laika dare intel’is.
                Kalbant del inovaciju tai turiu nesutikti. Taip Xiaomi daznai cituojama vakaru saltiniuose, kaip Apple kopijuotoja ir tas tiesa buvo kuri laika. Bet dabar, kai issivaziavo, tai ir savo ekosistema kuria (kad ir paremta ant android) ir seip teikia daug paslaugu, tik gaila, kad didzioji dalis vis dar mandarinu kalba. Ir bendrai paemus, xiaomi telefonai tai pirmieji telefonai, kurie turi wireless charging su ceramic body.

              • YOman parašė:

                kad Xiaomi nekuria inovacijų tai nonsensas. Turiu minty ne tik
                telefonus. Vien Xiaomi Mi Smart Home užtenka paminėt. O ir šiaip
                http://stks.freshpatents.com/Xiaomi-Inc-nm1.php

                • kernel_panikuoja parašė:

                  Nei vienas Android’inis telefonas reiksmingu invaciju nekuria. Visi naudoja tuos pacius Qualcomm SoC ir likusius HW kompotentus. Visi naudoja ta pati softa. Visos ju inovacijos tai minor’iniai UI pakeitimai ir nauji algoritmai, kaip is user’io isgauti kuo daugiau analitikos ir ja panaudot komerciskai. Ir taip, Xiaomi butent ir bando konceptualiai kopijuot Apple, buti „kiniskas Apple“, nors man, kaip paciam turinciam A1, tai netrukdo.

                • IFeelYou parašė:

                  O tu bent skaitei tuos Xiaomi patentus? 😀 Pasakyk man nors vieną reikšmingą patentą iš ten paminėtų. Kaip ir kernel_panikuoja minėjo – nei vienas androidinis telefonas jokių reikšmingų inovacijų nesukūrė. Yra tiesiog dedamas apvalkalas ant senai sukurto hardware ir software. Vienintelis kurį kažkiek išskirčiau gal būtų Samsung’as. Bet tai milžiniška kompanija su milžiniškais ištekliais.
                  Kas liečia Mi Smart Home aš nežinau, kalbėjau konkrečiai apie mobilius telefonus. Aš pats turiu Xiaomi elektrinį paspirtuką ir pagal technines charakteristikas ir kainą jis vienas geriausių kokius tik radau 🙂 Pati Xiaomi kompanija man labai patinka, bet realiai ji yra žinoma pagrinde dėl gero kainos/kokybės santykio, o ne dėl kažkokių inovacijų, kurios keistų mobilaus kaip įrenginio supratimą.

                • xFiniti64 parašė:

                  kernel_panikuoja, deja samsungas kuria, exinos procesorius, samsungas kuria tech procesa, samsungas kure ekranus ir ekranu technologija, samsungas kuria baterijas ir ju technologijas, samsungas kuria kameru sistemas ir jau ju netik sony gamina bet ir patis padalinius atsidare. Samsung armijos inzineriu daro tobulejima, kaip visi kiti iskyrus apla kuris irgi kuria soc ir tt, tai surenka suda esanti rinkoj, disovus ekranus, ramus ir tt, ir uz maza marza parduoda.

                • kernel_panikuoja parašė:

                  Tu kalbi apie visa samsung’a, o as, sakydamas „Androidinis telefonas“, omenyje turejau tik ju smartphone padalini. Samsung’o flash’a, RAM’a, ekranus (ir bent dali Exynos’u) gali/naudoja ir kiti – tai nedaro juos kazkuom isskirtinesniu. Jeigu mes visas galutinio produkto inovacijas nurasysime jo naudojamu elektroniniu komponentu gamintojams, tada faktiskai si diskusija neturi prasmes.

                  Del Exynos tai cia atskira diskusija. Taip Samsung’as turi M2/3, kaip ir Qualcomm’as turi Kryo, bet jie yra tik modifikuoti ir rebrand’inti 70 serijos Cortex’ai, del ko po siai dienai gauna nuo Apple’o SoC’o. Vargiai pavadinsi inovacija.

                  Man asmeniskai Samsung’as yra ziauriai overrated ir tiek, ypac kainos prasmes. Pamenu ta Galaxy S2, del kurio visi lydesi, ir kuris paemus i rankas tai 1:1 kaip koks Prestigio is kinijos. Apie naujus nuomones neturiu, man tokie patys Android’ai kaip ir visi kita uz panasia kaina.

                  Apple turi vienareiksmiskai geriausia ARM architektura. Gincytinai tuoj tures ir geriausia GPU. Ir turi vienareiksmiskai teisingiau ir svariau padaryta softo stack’a. Overall man jis gresnis ir inovatyvesnis telefonas uz Android’us, bet as naudoju tik basic dalykus + man moraliskai telefonai neidomu, tai uztenka ir Androido 😀

                • IFeelYou parašė:

                  kernel, Blue Label Tavęs laukia 🙂 Kada ir kur pastatyt? 🙂

                • kernel_panikuoja parašė:

                  Nelabai vartoju, bet kazkada del delid gali tekt pagalbos prasyt 🙂

              • YOman parašė:

                ponas taip išdidžiai pareiškėt kad: „Be to Xiaomi jokių inovacijų nekuria“, ir aš paprieštaravau kad tai truputį keistas pareiškimas, švelniai tariant. Taipogi paminėjau kad ne tik telefonus turiu minty, taip kad nėra ko čia dabar vartytis.

                • IFeelYou parašė:

                  Nu čia gal taip nuskambėjo tik 🙂 Aš nenorėjau įžeist Xiaomi kaip kompanijos. Viskas su jais gerai. Tiesiog norėtųsi kad jie pasiūlytų kažką wow, ko neturi ir net neplanuoja kitos kompanijos.

            • adex parašė:

              Na del samsung taip, nes ju kainu segmentai persipyne, bet kas del apple tai maza itaka, nes ir kainu segmentas kitas ir kitas niuansas kad jiems nors obuoli ant galvos tasyk, jie ,,zino“ ko jiems reikia

              • AqTrap parašė:

                Na, Xiaomi Mi Mix savo laiku buvo wow. Kuomet Samsung’as kurį laiką buvo išleidęs S7, Xiaomi Mi Mix stiprisi išsiskyrė iš minios. Beveik visą priekį dengia ekranas su kamera apačioje (tri bazel-less screen), nekalbant jog nebuvo garsiakalbių ir juos pakeitė vibratorius.

                Tikiuosi jog Xiaomi vėl pateiks mums naujos atgaivos.

                Taip pat tikiuosi jog jis pasiūlys savo greitą krovimą, kuris nukonkuruos visus dabar esančius. Tarkime 35w

  2. Minde parašė:

    cia ne tik xiomi, cia apskritai zmones patenkinti senesniais savo modeliais

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.