Telefonų pardavimai toliau mažėja, kritimas pasiekė dešimtmečio žemumas

Bendrovės „Canalys“ analitikai apskaičiavo, kad 2022 m. IV ketvirčio pasaulinis telefonų tiekimas, palyginti su 2021 m., sumažėjo 17 proc. Visų metų pardavimai sumažėjo iki mažiau nei 1,2 mlrd. vienetų, t. y. 11 proc. per metus. Tai prasčiausi rezultatai, kokius pramonė matė per dešimtmetį.

Kompanijų „Apple“ ir „Samsung“ rezultatai buvo šiek tiek geresni nei kitų: „Apple“ rinkos dalis pakilo iki 25 proc., palyginti su 20 proc. rinkos, kurią užėmė „Samsung“, – abu šie rodikliai yra teigiami. Kinijos gamintojai „Xiaomi“, „Oppo“ ir „Vivo“ patyrė smūgį – jų rinkos dalis sumažėjo atitinkamai iki 11, 10 ir 8 proc.

Vis dėlto visiems pardavėjams praėję metai buvo sunkūs, nepriklausomai nuo to, kiek padidėjo jų rinkos dalis. Ekonomika balansuoja ant recesijos ribos, o technologijų sektoriuje pradavimai stipriai sumažėjo.

„Išmaniųjų telefonų pardavėjai visą 2022 m. kovojo sudėtingoje makroekonominėje aplinkoje. IV ketvirtis žymi blogiausius metinius ir IV ketvirčio rezultatus per dešimtmetį. Prekybos kanalas labai atsargiai priima naujas atsargas, o tai prisidėjo prie mažų siuntų kiekių IV ketv.“

Gamintojams pavyko sumažinti aukštos klasės atsargas per šventinį sezoną, tačiau apskritai 2022 m. IV ketvirtis labai skiriasi nuo 2021 m. IV ketvirčio – nebeliko didelės paklausos ir sumažėjo tiekimo apribojimai. Net žemos ir vidutinės klasės paklausa per pirmuosius tris ketvirčius smarkiai sumažėjo. Žmonėms 2022 m. labiau rūpėjo apmokėti didėjančias sąskaitas, o ne atsinaujinti į naujausią ir geriausią įrangą.

„Canalys“ tikisi, kad gamintojai 2023 m. saugos savo rinkos dalį, teikdami pirmenybę pelningumui ir išlaidų mažinimui. Geriausiu atveju ji prognozuoja nedidelį sektoriaus augimą, o šiais metais gali būti, kad pardavimai išliks nepakitę.

„Nors infliacinis spaudimas palaipsniui mažės, palūkanų normų didinimo, ekonomikos lėtėjimo ir vis sunkiau besiverčiančios darbo rinkos poveikis ribos rinkos potencialą“, – sakė tyrimų analitikas Le Xuan Chiew. „Tai neigiamai paveiks prisotintas, vidutinės ir aukštesnės klasės dominuojančias rinkas, pavyzdžiui, Vakarų Europos ir Šiaurės Amerikos.“

Chiew priduria, kad Pietryčių Azija yra vienintelis regionas, kuriame tikimasi reikšmingo teigiamo augimo, tačiau tai įvyks tik 2023 m. antroje pusėje.

5 Komentarai

  1. Evaldino parašė:

    O kaip gali buti kitaip? Telefonai kasmet tiek nepatobuleja, kad reiketu ar bent norėtųsi keisti taip daznai, kaip anksciau. As, aisku, ne rodiklis, bet nuo ~2002 iki ~2015 keisdavau kas ~2 metus, tada perėjus prie iPhone – jau kas tris-keturis. Dabar “vis dar” su 11-u (kuri pirkau vos pries metus ir deveta, nes gerokai pigiau) ir dar metus jo bus sočiai.. o išėjus 15-am galima bus pirkti 13-a 🙂
    Tai as, aisku, ne rodiklis, bet daugiau maziau visi dabar jau turi išmanų (na, išimtis turbut Afrika ir Azija, kur ir tikimasi šiokio tokio augimo), o turintys ji keičia daug rečiau nei kad anksciau..

  2. Daemon parašė:

    Na, apie 2006-2010 metus telefonus keisdavau kaip kojines. Po 1-3 per metus. Tiesiog neatrodė, kad svarbu juos laikyti ilgą laiką. Norėjosi gauti dar nebandytą ragelį ir išbandyti jų kuo daugiau daug apie tai nemąstant. Pirkdavau krūtus dėvėtus ragelius arba naudodavau senus pakeitimui.
    Po to reikalai sulėtėjo, biškį ūgtelėjau. Ėmiau iš Telios iPhone 6 Plus ir naudojau 4.5 metų be problemų didesnių. Po to ten jam pizdakas kiaurai išilgai atsisakė, tai teko imti Huiwei Mate 20 Pro. Laiko jau virš 3.5 metų. Įdomu, kiek dar atlaikys, nes šiaip tai 100% patenkintas. Veikia, kaip tas notch-full iPhone. Apačioj išjungiau soft knopkes, veikia braukimo iš apačios į viršų principu, tik nėra tos iPhone juostelės, bet visa kita pajibat, kaip normaliai tiesiog veikia. Čiūju esu tiek svarbus CCP, kad jie bus suinteresuoti, kad man Huawei veiktų kuo ilgiau ir kuo geriau 😀 Visa mano info pas juos serveriuose. Visa porn history, numeriai, passwordai, vietovės, keikimąsis ant jų pačių 😀
    Sekantis ragelis bus turbūt iPhone 14 Plus. Nereikia man to Pro modelio, bet Pliusas turėtų patenkinti ekrano dydžiu ir veikimu pilnai.
    Tiesiog reikia pamainyt platformas. Įvairovė yra gerovė.

  3. newdiamond parašė:

    nieko tokio. perka visi gi smart watch. matete kas nors zmogu su mechaniniu laikrodziu ?

    kaip suprantu eileje…smart bandai ant galvos….

  4. Daemon parašė:

    Aš naudoju savaime prisisukantį laikrodį. Žiauriai geras bei dailiai atrodantis daiktas. Nenoriu išmanaus laikrodžio, nes 1. reikėtų jį pirkti ir kažkur padėti senąjį laikrodį; 2. jį reikėtų pastoviai krauti (veach); 3. nėra jie tokie kieti.
    Ką jis man parodys? Laiką? Big deal. Nueitus žingsnius? Nesąmonė. Pamatuos pulsą ir iškvies kovido komandą į namus? BS.

  5. nemesis parašė:

    Pas mane irgi trys kvarciniai – mechaniniai rankiniai laikrodžiai. Smart band (amazefit lyg) turėjau kažkada, bet neprigijo. Aplink tai daug kas naudoja išmanius laikrodžius ar bandus…

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.