Televizoriai – pramogai ir savišvietai

Televizoriaidaugeliui šeimų jau seniai tapę geriausiais draugais. Tai puikus laisvalaikio praleidimo būdas. Šis prietaisas, be kurio daugelis nebeįsivaizduoja savo gyvenimo, dažniausiai tapatinamas su pramoga. Juk rodoma tiek daug filmų, serialų ir laidų. Tėvai neretai pyksta ant vaikų, kad jie priešais žydruosius ekranus praleidžia per daug laiko. Kas tiesa, tas ne melas – per daug televizijos, kaip ir bet kurio kito dalyko yra nesveika.

Televizoriai jums gali atnešti ir gerų, ir nelabai gerų dalykų:

  • Nepamirškite, kad televizija pirmiausiai yra informavimo priemonė. Anksčiau, kai būtent ji mus informuodavo apie pasaulį. Sakysite, kodėl jums turėtų rūpėti tai, kas yra toliau už jūsų gatvę? Tai svarbu akiračio plėtimui.
  • Žinoma, televizijoje, kaip ir bet kur kitur, galima rasti ir klaidingos informacijos. Žvelkite į visas naujienas kritiškai ir atsirinkite naudingą informaciją.
  • Televizija yra ir pramoga. Turbūt dažnai vakarais šeima susėda prie televizoriaus aekrano ir kartu praleidžia laiką mėgaudamiesi filmu ar įdomia laida. Televizorius padeda atsipalaiduoti, o tai labai svarbu skubėjimo laikais.
  • Kas per daug, tas nesveika. Reikėtų kartais pagalvoti ir apie televizijos alternatyvas, pvz., knygas, sportą ar tiesiog pasivaikščiojimus. Juk jeigu su šeima akis įsmeigsite į ekraną ir nebendrausite tarpusavyje, tai tikrai nebus turiningai praleistas laikas.
  • Žinote, kad televizija gali lavinti protą? Puikus pasirinkimas televizijoje yra viktorinos. Jų metu galite bandyti patys sau spėti atsakymus į įdomiausius klausimus,  vėliau sužinosite ar buvote teisus ir papildysite savo žinių bagažą.
  • Turbūt daugelis nekenčia reklamos, kuri jau užvaldžiusi televiziją (beje ir kitas žiniasklaidos priemones). Dabar vienos laidos metu rodomos reklamos trunka bent 10 min. Tik atsiradę televizoriai ir pati televizija (1928 m.) reklamos išvis neturėjo.
  • Lietuvoje televizija atsirado tik 1957 m. Kaip turbūt žinote, iš pradžių filmai rodyti be spalvų. Lietuvoje nespalvotos televizijos era užsitęsė. Spalvotoji atsirado netgi 20 metų vėliau nei Vakarų pasaulyje.

Taigi, televizoriai yra naudingi, tik nereikia jais naudotis per dažnai ar vien tik pramoginiais tikslais.

Šiuolaikišką televizorių už patrauklią kainą galite įsigyti internetinėje parduotuvėje 1a.lt.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.