TEO siūlys šviesolaidinį internetą kas antram Lietuvos gyventojui

Viena iš didžiausių telekomunikacijų, IT ir televizijos paslaugų bendrovių TEO Lietuva į šviesolaidinio tinklo plėtrą dar šiais metais investuos beveik 100 milijonų litų, o tai leis šiuo tinklu naudotis kas antram Lietuvos gyventojui.

Penkiasdešimtyje Lietuvos miestų plėtojamas šviesolaidinis tinklas šių metų gale per trejus metus kompanijai bus atsėjęs net 255 milijonus litų, tačiau, pasak TEO, investicijos yra reikalingos, ypač plėtojant šviesolaidinį tinklą.

TEO taip pat pareiškė, kad puikūs veiklos rezultatai ir šiais metais po ekonominės krizės atsigavusi telekomunikacijų rinka kompanijai leidžia padidinti investicijas į šviesolaidinio tinklo plėtrą. Kompanija šiais metais yra paskyrusi net 75 procentais daugiau lėšų, nei tai ji padarė prieš metus, tai yra niūrais ekonominiu aspektu 2009 metais.

21 Komentarai

  1. BC00 parašė:

    Nu va kaip tik šiandien TEO pakeitė buvusį paprastą į šviesolaidinį:) P.S. pas mane privacios valdos.

  2. ligonis parašė:

    tuoi prades vest interneta bobutei i kaima, kur ji gyvena tik su savo suniu ir karve, ir turi televizoriu, bet neatsveda uz 30m nuo daugiabucio su optika gyvenantiem zmonem i nuosavus namus.

  3. Anonimas parašė:

    Pritariu ligonui… Jau 2 metus rekiu, kad ivestu sviesolaidini, ir B**, nieko nera.. Apsurdas..

  4. nanoWorld parašė:

    Ne apsurdas, o ekonomika – jeigu bus potencialiai mazai vartotoju niekas neves sviesolaidzio iki tavo namo, tiesiog neapsimoka, nes galbut kitoje vietoveje toks vedimas yra labiau pelningas 🙂

    Asmeniskai pats esu Kauno mieste, taciau greitu laiku taip pat nesitikiu jo gauti vien del prastos savo padeties.

  5. daniukas21 parašė:

    gaila kad i privacius namus neveda tik i daugiabucius,jauciu dar negreit as jo sulauksiu 🙂 butu smagu uz ta pacia kaina 10X spartesniu intenetu naudotis 😀

  6. dzapie parašė:

    Kraustykites ten kur jis yra. Kame bedos?

  7. developeris parašė:

    Krausytis is nuosavo namo i buta vien del interneto butu beprotyste :D:D:D

  8. daniukas21 parašė:

    svelniai tariant 😀

  9. Crembo parašė:

    Labai įdomi logika dzapie, kraustytis iš nuosavaus namo, dėl kurio mūsų tėvai visą gyvenima dirbo, į būtą vien tam, kad turėtume greitesnį internetą? Jau visai..

  10. dzapie parašė:

    tai visa gyvenima ir gyvensit su tevais tam name?

  11. tomaxsas parašė:

    dzapie išsiblaivyk….

  12. edwinas2 parašė:

    Smagu,kad pagaliau normalų internetą turės žmonės gyvenantys atokiau nuo miestų,pvz aš aš gyvenu nedideliame miestelyje 30-60km iki aplinkinių miestų ir kaip tik prieš savaitę pradėjo vest šviesolaidį,mūsų bute jau įvedė, belieka laukt kol aktyvuos.:D Iki šiol buvusi linija tetraukdavo 256 kb/s (32 KB/s) tikrai apgailėtina.

  13. Fostil parašė:

    \"…metų pabaigoje juo galės naudotis maždaug 88 proc. vilniečių, 95 proc. klaipėdiečių, 75 proc. kauniečių, daugiau nei pusė panevėžiečių ir šiauliečių.\"Citata is lryto.
    Klaipedoi jau tikrai daug kur pravedineja sviesolaidi ir i nuosavus namus. Jau nebe vien i daugiabucius veda, bet ir i nuosavus si karta. Kas ten verkiat jog i nuosavus namus neveda, tai labai klystat ir dergiat kur pakliuva.

  14. Saydo parašė:

    Gyvenu šale vilniaus, 15 min pėsčiomis iki rajonų, kur yra šviesolaidis, pas mus pilna daugiabučių stovi bet niekas jokių šviesolaidžių čia netiesa. Mielai prie jo pereičiau.

  15. Metanabol parašė:

    Taip pat ant skyneto galiu dergti ir purvus taškyt. Iki mano daugiabučio 50metrų, už 50metrų skynetas yra – pas mane nė kvapo jau virš 5 metų… Tik tas pats zebra šviesolaidėlis, kuriuo esu patenkintas 🙂

  16. edwinas2 parašė:

    Turiu dar vieną klausimėlį dėl šviesolaidžio.Jeigu į įveda vieną kabelį į namą,kuriuo naudojasi keli kaimynai tai ar greitis dalinsis kaip ir dsl? Pvz aš noriu įsivest Bazinį šviesolaidinį kur siunčia po 2,5MB/s tai jei prisijungs dar vienas kaimynas tai man greitis kris dvigubai?:(

  17. nanoWorld parašė:

    Priklauso nuo irangos sukonfiguravimo ir tavo kaimyno naudojamo srauto.
    Gali kristi mazai (tarkime, jei jis tik narso internete), gali kristi tiek, kiek tu leidi kristi (susikonfiguruoji QoS) ir gali jis siusdamas duomenis monopolizuoti visa kanala – tau vos kraus interneta, tad reikia ziureti kas per iranga stovi ir kas per konfiguracija.

  18. edwinas2 parašė:

    Na įdomiai čia gaunasi.Man įdomu, kai zebra veda šviesolaidį į butus ar atveda vieną bendrą liniją, kuria naudojasi visas namas t.y. visi kaimynai, ar kiekvienam po atskirą liniją,pvz dabar kai dsl yra,tai visi po savo liniją turi ir greitis nepriklauso vieni nuo kitų. O dėl tos įrangos tai niekas dar neaišku nes pajungs viską tik 1-2 sav. bėgyje,man tiesiog norisi sužinoti kuo daugiau iš anksto. Kaip suprantu jei visi po atskirą liniją turės, tai siuntimo greitis nepriklausys nuo kaimynų.:)

  19. developeris parašė:

    na nzn man tenka pabut prie sviesolaidzio kuris ivestas bute ir siuncia ten visada tiek kiek yra sutartyje 😀 tai nemanau , kad viena linija 😀

  20. nanoWorld parašė:

    >edwinas2

    Yra du variantai. Arba ves svieslaidi iki pat buto, duos adapteri, i kuri kisis svieslaidis ir UTP Cat5e, kuri tu kisi i savo kompa/marsrutke, arba name yra vietinis tinklas padarytas, ir svieslaidi ves tik iki pagrindinio marsrutizatoriaus name. Tau realiai nera jokio skirtumo, nes vistiek bus teikiama tokia sparta, kokia numatyta sutartyje, nepriklausomai iki kur tas svieslaidis eis, bet kiek zinau, TEO iki pat butu dabar veda jau.

  21. daniukas21 parašė:

    > Fostil

    as pats klausiau teo ar kada atves sviesolaidini inteneta i musu Kns raj , tai man pasake kad siuo metu neveda i nuosavus namus, kai atsiras tokia paslauga sake pranes ,bet ne pranesa kazko 🙂 veniai zino kada i pati musu rajona atkeliaus jis o apie privacius tai ner ka kalbet…

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.