TEO šviesolaidžiu naudojasi virš 100k vartotojų

Didžiausios Lietuvoje integruotų telekomunikacijų, IT ir televizijos paslaugų teikėjos TEO LT teikiamo šviesolaidinio interneto klientų skaičius 2010 metais padidėjo maždaug 65 procentais ir gruodžio pabaigoje viršijo 100 tūkstančių.

Šimtatūkstantąja kliente tapo kaunietė, gruodžio pabaigoje pradėjusi naudotis šviesolaidiniu internetu ZEBRA. Šia proga konsultante prekybos centre dirbanti moteris buvo apdovanota nešiojamuoju kompiuteriu.

TEO Tinklo technologijų tarnybos vadovo Dariaus Didžgalvio teigimu, spartų šviesolaidinio interneto klientų skaičiaus augimą lėmė šios technologijos suteikiamos galimybės bei sparti naujosios kartos tinklo plėtra. „Šviesolaidinis tinklas suteikia galimybes ne tik itin sparčiai naršyti internete, tačiau ir žiūrėti raiškiąją televiziją ar skambinti telefonu“, – teigė D. Didžgalvis.

Plačiausią telekomunikacijų tinklą Lietuvoje išplėtojusios bendrovės TEO šviesolaidinio interneto paslaugomis gali naudotis maždaug pusė šalies gyventojų – 570 tūkst. namų ūkių. Sparčiausiai naujosios kartos paslaugos plėtojamos didžiuosiuose miestuose – jomis gali naudotis maždaug 86 proc. vilniečių, 95 proc. klaipėdiečių, 75 proc. kauniečių, daugiau nei pusė panevėžiečių ir šiauliečių.

39 Komentarai

  1. ligonis parašė:

    galetu paskelbt atskirai kiek % nuosvu namu turi prieiga prie optinio interneto ir kiek % daugiabuciu. turetu idomiai atrodyt.

  2. Crembo parašė:

    Nuosavų – 1%. (Spėjimas iš patirties)

  3. Pasisiauses parašė:

    o ko jūs tikitės? atvesti šviesolaidį iki namų labai brangiai kainuoja, tai nėr ko norėt…

  4. Unamed parašė:

    Crembo- visiskai pritariu,tik keliem laimingiesiem yra atvestas iki namu sviesolaidinis..Nors pas mane gatvej yra apie 15namu ,o kvartale aplink apie 50 jiems vistiek neapsimoka …Juokingai skamba,kai apsimokejo paprasta dsl vest,manyciau cia tiesiog nusispjovimas ant klientu.

  5. Crembo parašė:

    Nežinau kas čia yra Unamed, bet sakė, jeigu neklystu, vasara, kad į mano namą atves už kokių dviejų metų..

  6. Pasisiauses parašė:

    Unamed,
    o tu jauti skirtumą tarp paprasto vielinio kabelio ir optinio kabelio kainos? 😀
    jau ir taip didelis respektas, kad TEO modernizuoja linijas iki mazgų visuokiuose Lietuvos užkampiuose, kad žmonėms nereiktų sėdėt ant DSL linijos, kurios max pralaidumas yra 128 kbps 🙂

  7. tumas92 parašė:

    Nemanau jog laido kaina stabdo sviesolaidinio interneto pletra i privacius namus (Variniu kabeliu perduoti srove kainuoja gan daug).Problema tikriausiai tame,kad statiti stoti vos ant keliu vartotoju labiausiai neapsimoka.

  8. Crembo parašė:

    Na, mes buvo 4 šeimos ir visi pasirašę sutartį su TEO 4 metas (ar kažkas tokio) iki mūsų atvedė varinius laidus nemokamai. Tai nežinau ar tai labai brangu, jeigu atsiperka per tiek metų.

  9. nanoWorld parašė:

    Tai, kad TEO variokas turbut apskritai sovietmeciu isvedziotas, tik modernizuota i DSL nepriklausomybes laiku, kas is principo reiskia tik naujos komutacines irangos pastatyma, o ne kabeliu pertempima. Svieslaidzio atveju reikia dar papildomai istampyt nauja kabeli (skaidula). Manyciau cia ir esme, nes naturalu, kad dabar vedamas jis ten, kur atsiperka maksimaliai. Po daugiabuciu turetu vistiek plestis i nuosavus savu laiku manau.

  10. Trooper parašė:

    Siek tiek abidna ,mano kaime, kur vienas namas ant visos parapijos, atvede optika, dabar seneliai gales facebooke sedet su 2,2MB/s uz 36lt/men ar kiek ten , o as mieste su 8mb/s down ir 0,00008 up uz 46lt + tel linija 23lt =79lt ,kuria niekas jau senai nebenaudoja, turiu tenkintis duonos trupiniais uz dviguba kaina.

  11. Kiberbobas parašė:

    vo vo, mane tai irgi nervuoja kad turiu papildomai moketi uz telefono linija nors net neprisimenu kada paskutiniu metu skambinau telefonu, stovi apdulkejes net numerio neprisimenu savo 😀 suprantu kad ta linija man netas pareina, bet as ir noriu moketi tik uz tai kad juo naudojuos o ne del to kad moku dar ir uz telefona kurio man nx nereikia, o laidai pas mane tempti dar pries 90-tuosius kai nama statesi, tai va ir greitaveika dusyk mazesne negu kad sutartyje… o uz 100metru temptas sviesolaidis bet jis priklauso viesai istaigai \’\’Placiajuostis internetas\" kuris buvo tiesiamas projekto RAIN1 atrodo vykdymo metu. bet esme kad to tinklo dar niekas nenomuoja nei TEO nei kitos internetines paslaugas teikiancios kompanijos. uztai va ir turiu megautis senu variniu internetu… vot issinuomotu TEO ta sviesolaidi as sau kad ir pats iki namu su lopeta prasikasciau iki namu naujam kabeliui 😀

  12. Deft parašė:

    Optinis kabelis vos ne pigesnis uz varini siuo metu, o ir dsl su ADSL2+ ne 128kbps palaiko o 24mbps.

  13. Pasisiauses parašė:

    Deft,
    optinio kabelio apdirbimas DAUG brangesnis, taip reikalingos stotelės yra DAUG brangesnės.
    Jei atvesti šviesolaidžio prieeigą iš tiesų būtų pigiau, tai bent jau miestuose VISI privačiuose namuose gyvenantys seniausiai turėtų įrengtą FTTH.
    Ir niekas nekalbėjo apie teorinį DSL pralaidumą, o apie REALŲ gaunamą greitį nuo stočių nutolusiuose kaimuose.
    PS. TEO naudojamo DSL max pralaidumas yra 12 Mbit/s. Ir šitokį greitį gauna toli gražu ne kiekvienas.

  14. Deft parašė:

    Visu pirma kalba ejo apie kabelio kaina, apie komutacijos iranga niekas nesnekejo, taip ten viskas brangiau. Nu tai ten kur nera stotyse paduodamas optinis srautas, ten ir sedi su 256kbps, bet tokiu kaimu vienetai ir RAIN juos sparciai mazina, didzioji dalis visu DSL vartotoju naudojasi optiniu srautu, jeigu sparciausias planas siulomas 12mbps, nereiskia kad neimanoma paduodi 22mbps, aisku jei atstumai nera dideli ir pan, bet cia tikrai neteorija.

  15. Pasisiauses parašė:

    Tokių kaimų toli gražu ne vienetai. Yra labai daug tokių žmonių, kurie dėl per didelio atstumo nuo stoties naudojasi daug lėtesniu internetu nei priklauso.

    TEO šiaip net ir neturi galimybės teikt dsl 22Mbit/s. Jiems 12Mbit/s vartotojui yra absoliutus dugnas.

  16. Deft parašė:

    Ir kas trugdo toms galimybems? 🙂

  17. Pasisiauses parašė:

    Jų turima įranga 🙂 nemanau, kad visas jėgas sutelkus į šviesolaidį jiems apsimokėtų investuoti į naujesnę broadband įrangą…

  18. Deft parašė:

    O tu bent zinai kokia ten iranga ir ka ji gali? ar tik siaip speji ?

  19. Pasisiauses parašė:

    Žinau 🙂 o tu mėgsti apie teoriją kalbėti 🙂

  20. Anonimas parašė:

    Nifiga niekas nieko nezino, tik sapalioja..

    Man tai siek tiek juokinga TEO, nes tik kur padaro wimax bevieli, ten teo skuba tiesti savo laidukus 🙂

  21. Deft parašė:

    Nu tai papasakok, nes as ir zinau, netgi zinau ka ji gali, ir seip nepagalvoji kiek yra interaktyviosios galos vartotoju plius besinaudojanciu netgi keliomis televizijomis kur kiekvienai reikia 5mbps srauto, su optimaliu internetu t.y. 8mbps taigi matematika paprasta 18mbps, labai daznas toki greiti ir turi is linijos, tik kad internetui tokie greiciai neteikiami bet ir taip cia tik salyginai, yra toks dalykas kaip maksimalus greitis, jei profilis tinkamas uzdetas dslam, ir atstumas kliento nuo stoties nedidesnis kaip 1km tai laivai tures 20mbps.

    Bigmanas, nu toks tas jau verslas, klientui beabejo tai nepatinka, bet isivaizduok save gerai isitvirtinusio IPT vietoje, turi kruva klientu, ir jie niekur nebegs nes pas tave geriausia kaina/sparta ir pan. Ateina kazkoks konkurentas pas tave i zona kur siulys geresnias salygas, pas tave abi rankos ne kairios ir sunkiu meningitu nesi persirges, kokie tavo veiksmai? 🙂

  22. Anonimas parašė:

    Zinoma, as esu uz konkurencija..
    Pamenu, kaip per ekonomikos stovykla vasara, teko bendrauti su teo direktoriumi. Tai nenuvyle manes, jo pasakojimai 🙂

    Tegul tik plecias i valias, as visom keturiom UZ. Bet tik, kad va bevielio technologijos stipriai zengia i prieki, ir greitu metu aplenks ta sviesolaidini, jai teo nepasiulys didesnio greicio..

  23. Deft parašė:

    Nu ir kas is to didesnio greicio? kiek zmoniu mokes 100lt uz 200mbps ar daugiau? Kai iki 100mbps per akis uz tenka.

  24. Anonimas parašė:

    As mielu noru paimciau ir 500 mb/s.. Bet zinoma, tokiu kaip as tik vienetai..

  25. Deft parašė:

    Nu tai dabar techniskai jokiu kliuciu 500 paleist nera, turima galine iranga net tiek praveza WAN>LAN tik paleist plana ir fsio, bet ar verta isvis ta daryt jei per visa lietuva tik bigmanas mokes 300lt i men uz 500mbps 🙂

  26. Pasisiauses parašė:

    Deft,
    Kai žmogus turi pvz dvi interaktyvias GALAS, tai jo internetui sumažinamas profilis 😉 Ypač, kai linijos pralaidumas mažesnis nei priklauso 🙂 taip sakant… jei nori dviejų televizijų, aukok internetą.
    ir aš dar niekad nemačiau, kad sudėjus interneto ir televizijos greičius (duotuoju momentu), gautųsi daugiau nei 12Mbit/s 🙂

  27. Anonimas parašė:

    Kol nebus paklausos, tol nebus ir pasiulos.. Elementaru 🙂

    TIk biski keistai, nes tarkim pas mane name pastate sviesolaidinio iranga, paskambinu i teo, nes noriu ne 100mb/s o 200mb/s ir sako, atleiskit tokios galimybes nera. Wtf? 😀

  28. Deft parašė:

    Tai jo 12mbps netui super vienetai gaus, tiek kas visiskai salia stoties, bet praktikoje tai 12 negausi su dviem IPTV, bet tai nereiskia kad 12mbps yra visiska riba, kaip tu pasakoji, IPTV lygiai toks pat srautas. O siaip vidurkis linijos pralaidumo ko gero daugelio vartotoju 12-15mbps. Ir pagrindine riba yra linijos ilgis, o ne iranga kaip tu bandai kazka tokio cia papasakot visiems.

    Bigman, nesenai atsiradus galimybe tiekti 200mbps, taigi nevisur stovi gigabitiniai switchai.

  29. Pasisiauses parašė:

    Deft man atrodo tu manęs nesupratai iki galo.
    Aš tau lygiai taip pat sakiau pradžioje, kad dėl per ilgų linijų daug kas su 1Mbit/s sėdi ir moka kaip už 8 išsišiepę 😀

  30. Anonimas parašė:

    Kai as seniau turejau dsl(pries kokius metus laiko), tai dave oficialiai tik 12 mb/s, bet realiai buvo 16 ^^ Nes siusdabo apie 1,5mb/s-1,6.

  31. Anonimas parašė:

    p.s deft skype 😀

  32. Deft parašė:

    O kaip sita galima buvo suprasti? Cituoju:
    \"TEO šiaip net ir neturi galimybės teikt dsl 22Mbit/s. Jiems 12Mbit/s vartotojui yra absoliutus dugnas.\"

    Durniu ir baznycioj musa? Kas trukdo pasiimti plana pagal linijos pralaiduma? Negalvok kad ten siulo premium planus kur 256kbps gali isvesti.

  33. Pasisiauses parašė:

    Deft,
    na tai tą ir reiškia, kad vartotojui daugiau nei 12Mbit/s STABILAUS interneto TEO pasiūlyti negali 🙂 Normaliai kiekvienam ir 12 pasiūlyt negali, o ką jau kalbėt apie tavo minėtus 22 😀
    Kad jų stotys gigabaitų gigabaitus praleisti gali, tai niekas neneigia, bet kai reikia danešti tą netą iki vartotojo namų, tai ir būna…. pleeeerpt… 😀

    nežinau, durniai tie žmonės ar ne durniai, bet interneto visi nori greito 😀 Vienam greitas bus 80, o kitam ir 0.5 jau bus: \"kaaaaaip pučia….\" 😀

  34. Deft parašė:

    Tai kaip tu pasiulysi daugiau nei 12 jei planas greiciausias toks kertasi su logika, padarys 14mbps premium sakysi negali daugiau 14 🙂 Ir tai tas negali tik salygini sakau pasijungi maksimalus greitis jei esi netoli stoties profilis tinkamas vaziuosi 18-20~mbps svariai ir stabiliai.

  35. RobiZ parašė:

    Ahhhh, pries pora savaiciu pas mane (uzmiestyje) pradejo sviesolaidzio ivedimo darbus, jau laiptineje yra paskirtymo (ar kazkas panasaus) dezutes, nors name internetu naudojasi 2 seimos is 7 😀 Laukiau to metus, pagaliau isgirdo mus kazkas! 😀

  36. Crembo parašė:

    Nu aš gyvenu nuosavam name ir pas mane 12Mbps super stabilus. Visada siunčia ant maks (aišku jeigu serveris iš kurio siunčiu leidžia). Niekada dar nebuvo, kad greitis iš niekur nieko sumažėtų.

  37. Esthreel parašė:

    BigManas, del 200mbps plano man ta pati sake pasiardyk biski. Esme kad optinis keitiklis sparta riboja iki 100 jie atsiliepia i tavo skambuti, prasuka greiti oh no max 100 deja negalim. Paskui as kai emiau jiem aiskit jie uzpilde kazka techniam centrui, tas pasake kad reikia keitiklis keist i gigabitini ir atvare pas mane. Nauduojuos dabar mega planu, tinklas gigabitinis, sparta 200 lietuvos servuos, bet matuok lt rodo 680mbps kai matuoju (vakarais maziau kai visi sulenda) torrentai 25MBps eina ramiai net ir is rusijos trakeriu.

  38. prezas parašė:

    TEO optikos vedimas i privacius namus prasidejo. Jei norite kad greiciau butu tai igyvendinta, reikia kad susirinktumete aplinkiniu kaimynu sarasa, kas kokiu paslaugu nores, nes kad atsipirktu atvedimas neuztenka vien interneto uzsakymo, reikia butinai ir tv. Dar dideli vaidmeni vaidina ar jusu gyvename kvartale yra paklota rysiu kanalizacijos trasos, nes jei ju nera tada sudetingesne situacija. Beto labai svarbu ar yra koks vamzdelis iki jusu namo nuo tvoros naujam kabeliui. Tad jei tikrai norite optikos, tada pasigaukite savo miesto koki teo darbuotoja ir jis jums pades pramusti projekto igyvendinima, nes daba kaip ir visame pasaulyje viskas valdo nauju pardavimu suradimo galimybe…..

    P.S. klaipedos rajone galeciau ir pats pagelbeti sutarpininkaujant su teo del optikos i privacius namus.

  39. nanoWorld parašė:

    Siaip tai jau belaidis rysys laidinio (sviesolaidinio) kokybes prasme artimiausiu metu tai tikrai neaplenks, ir apskritai, nemanau kad kada nors belaidis rysys aplenks laidini bendru atveju (nebent pastarasis nustotu but pletojamas).

    Del spartos irgi didelis klausimas, kada belaidis bent bus artimas laidiniui kiek toliau nuo stoties. Siai dienai belaidziui iki sviesolaidinio dar labai toli, o ypac, tai Lietuvoj.

    Gyvenu Kauno mieste – Panemuneje, ir net miesto ribose nera absoliuciai jokio belaidzio sprendimo, kuris atstotu ar bent konkuruotu man su 4Mbps TEO DSL\’u – deja, tokia realybe, tad apie konkurencija su sviesolaidiniu galiniu statiniu vartotoju atzvilgiu dar tikrai negreit snekesim.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.