Teorinė 3G mobilaus interneto ryšio sparta vis didėja

Telekomunikacijų įrangos gamintojas Ericsson oficialiai pareiškė, kad pasiekė naują teorinę 3G technologijos ryšio atšakos, HSPA mobiliojo interneto spartos rekordą.

Naują ryšio tinklą, kurio teorinės sparta siekia net 84 Mb/s, kompanija tikisi pristatyti jau kitą savaitę Ispanijoje, Barselonoje prasidėsiančioje MWC 2010 parodoje. Ericsson tikina, kad Danijoje ir Švedijoje šią teorinę spartą siūlantys tinklai bus prieinama jau nuo kitų metų vidurio.

Tai, matyt, bandymas vis dar neatsisakyti 3G kartos mobiliojo interneto technologijos, nes teorinė LTE 4G ryšio sparta jau dabar komerciniuose TeliaSonera tinkluose siekia 100 Mb/s, o tai, be abejos, nėra riba. Vinį į HSPA pagreitėjimą kala ir tai, kad Ericsson net savo spaudos pranešime pažymi, kad pasiekti minėtą spartą yra praktiškai neįmanoma. Viskas priklausys nuo atstumo iki stoties, radijo signalo, oro sąlygų ir panašiai.

Galime priminti, kad pernai vykusioje MWC parodoje Ericsson pademonstravo HSPA mobilųjį internetą, kurio sparta siekė 42 Mb/s. Taigi, inžinieriams ją pavyko padidinti net du kartus, tačiau tikėtina, jog tai ir yra riba. Ne paslaptis, kad ateitis siejama su WiMax ir LTE 4G technologijomis.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.