Tesla su Model S sedanu tikisi proveržio

Kompanija Tesla Motors, išgarėjusi su savo sportiniu elektromobiliu Roadster, šio mėnesio pradžioje pademonstravo gamybai paruoštą Model S sedaną, kuris, pasak kompanijos, taps pirmuoju gamintojo elektromobiliu skirtu įprastiems pirkėjams.

Kaip žinia, iki šiol Tesla Motors pardavė kiek daugiau nei du tūkstančius sportinio elektromobilio Roadster modelio vienetų. Visgi šis automobilis, kuriam pagaminti naudojamus sportinių automobilių Lotus dalys, kaina yra didoka ir siekia 110 tūkstančių JAV dolerių už bazinę versiją.

Tesla naująjį sedaną Model S ketina pristatyti 2012 metų viduryje, o bazinė elektromobilio versija tekainuos apie 60 tūkstančių JAV dolerių. Gamintojas teigia, jog Model S iki 100 km/h įsibėgės per 4,5 sekundės, o su bazine versija bus galima nuvažiuoti iki 260 kilometrų.

Kompanija patvirtino, jog Roadster nebebus gaminamas nuo 2012 metų pradžios ir su Model S sedanu tikisi proveržio. Tesla Motors tikslas – 20 tūkstančių parduotų automobilių 2013 metais. Pridurta, jog su brangiausia Model S versija, kurios vertė bus 70 tūkstančių JAV dolerių, bus galima nuvažiuoti netgi iki 480 kilometrų.


3 Komentarai

  1. Jordan parašė:

    Kaip cia supeast 260km ar 480km? Cia atseit su pilnai pakrautu akumuliatoriumi? 🙂

  2. SB parašė:

    Jordan>Taip. Kuo brangesne versija, tuo daugiau iseis nuvaziuot.

  3. donaciuxx parašė:

    480km/h joke… 🙂 geras tas tesla…

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.