Texas Inst. ateitis – keturių branduolių OMAP 5 procesorius

Kompanija Texas Instruments, kuri puikiai žinoma kaip mobiliems įrenginiams skirtų procesorių gamintoja, pristatė OMAP 5 procesoriaus prototipą. Procesorius įdomus tuo, jog dirba 2GHz dažniu ir turi net keturis branduolius.

Texas Instruments galiūnas OMAP 5 nors ir bus pagrįstas gerai pažįstama ARM architektūra, tačiau naudos naujausius Cortex-A15 branduolius. Tiesa, dar šiais metais kompanija pristays kiek lėtesnius OMAP 4 procesorius, o prototipo OMAP 5 pasirodymas žadamas 2012 metams.

Jau dabar nVidia siūlomas Tegra 2 procesorius geba atvaizduoti Full HD rezoliucijos vaizdus, tačiau OMAP 5 bus įdomus ne tik savo skaičiavimo pajėgumais, tačiau ir galimybe įrašyti trimatį Full HD vaizdą, o ne tik jį atvaizduoti. Nors tai nereiškia, jog Texas Instruments neturės konkurentų.

OMAP 5 prototipas yra pagamintas pažangiausiu 28nm technologiniu procesu, kuris leidžia sumažinti lusto dydį ir jo energijos suvartojimo sąnaudos. Dėl tos priežasties, jog keturi branduoliai yra sutalpinami į mažesnį lustą, elektronų judėjimo kelias sumažėja, sumažėja ir energijos sąnaudos. Nepaisant milžiniškų skaičiavimų pajėgumų, OMAP 5 reikės vos 40 procentų OMPA 4 sunaudojamos energijos.

Galime priminti, kad sklando gandai, jog nVidia ruošia Tegra 3 platformą, kuri pasirodys dar šių metų rudenį. Planšetams skirtas Tegra 3 turės net keturis branduolius, o procesorius dirbs 1.5GHz dažniu. Grafinis procesorius esantis platformoje, pasak nVidia, bus net tris kartus spartesnis už nVidia Tegra 2 ir gebės lengvai susidoroti su 3D Full HD rezoliucija.

3 Komentarai

  1. Heloxx parašė:

    Oho kaip technologijos žengia į prieki smagu girdėti

  2. Metanabol parašė:

    Ne į priekį, o iš jų išspaudžiama viskas, kas galima. Kai bus kvantiniai procesoriai, 100 kartų spartesni už dabartinius, tuomet galima bus teigti, kad jos pažengė į priekį. O kolkas, tai tik pinigų spaudimas ir lygiai toks pats žaidimas, kaip ir su PC procesoriais, siekiant išmelžti kuo didesnį pelną.

  3. nanoWorld parašė:

    Is \"filosofines\" puses dalinai sutikciau, nes silicio IC naudojami jau turbut 40 metu, todel esminis technologinis \"pagrindas\" nesikeicia, taciau jo pletojime buvo sukurta nemazai technologiju, todel nemanau, kad butu visai teisinga sakyti, kad nejudama i prieki apskritai. Ir tai – tik snekant apie lustus, kaip, tarkime, vaizdavimo technologijose pazengta ir zengiama gana nemazai. O \"kvantinius kompiuterius\" tikriausiai turejai omenyje IBM \"Silicon Integrated Nanophotonics\" technologijas, nes iki tikru kvantiniu kompiuteriu dar labai toli. Beje, minetu tecnologiju deka pasiekiama teorine ~1000 kartu didesne parta, taciau kolkas sios technologijos yra vis dar tyrimu stadijoje, nors taikymas pranasaujamas jau greitai. Tuo tarpu grafenas ir molibdenitas, kurie turetu buti revoliucingas pakaitalas siliciui elektronikoje, yra giliuose tyrimuose, panasiai, kaip silicio IC buvo ~1950m, tad realiu produktu paremtu siomis medziagomis reikes dar ilgai palaukti, o ypac, paprastu vartotoju lygyje.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.