The Pirate Bay sukako 8-eri metai

Tai viena ilgiausių gyvavimo istorijų visoje failų dalinimosi erdvėje ir bene tūriningiausia iš visų. Visame pasaulyje garsus BitTorrent tinklalapis The Pirate Bay (TPB) šiandien švenčia didelį pasiekimą – 8 metų gyvavimo sukaktį.

TPB šaknis galime atsekti dar 2003 metų rugpjūtį įkurtoje pro-piratavimo oganizacijoje Piratbyrån (The Bureau of Piracy). Legendiniu tapęs tinklalapis iki 2004 metų pabaigos, po metų nuo jo įkūrimo, turėjo virš 60 00 torrent failų ir milijonus šiais failais besidalinančių vartotojų.

Metams bėgant The Pirate Bay glaudėsi keliose šalyse, o jo steigėjams buvo iškeltos tiek civilinės, tiek ir baudžiamosios bylos bei pradėti baudžiamieji persekiojimai. Nepaisant didelių pastangų sustabdyti TPB veiklą, svetainė atsisakė pasiduoti.

Na, o dabar, 2011-ieji, 8 metai nuo tinklalapio sukūrimo, o jis vis dar gyvuoja. Tiksli TPB \“gimimo\“ data nežinoma, mat 5 svetainės gimtadienis buvo paminėtas 2008 metų lapkritį, tačiau kelių mėnesių paklaida milijonams The Pirate Bay pasekėjų – ne problema.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.