„Tiger Lake-H“ procesorių specifikacijos, išleidimas gegužės 11 d.

Jau seniai yra kalbama apie „Tiger Lake-H“ procesorius nešiojamiems kompiuteriams su 8 branduoliais ir 16 gijų. „Intel“ iki šiol apie juos informacijos pateikė mažai, bet nutekėjo keletas skaidrių, o jose matome pilnas specifikacijas. Taip pat yra viena spartos skaidė. Skaidrėse galime rasti ir „Tiger Lake-H“ procesorių išleidimo datą – gegužės 11 d. Tą dieną gamintojai galės pradėti rodyti savo nešiojamus kompiuterius su naujais „Tiger Lake-H“ procesoriais.

„Tiger Lake-H“ turės iki 8 branduolių ir 16 gijų. Šie procesoriai yra gaminami naudojant 10 nm SuperFin litografiją ir turi „Willow Cove“ branduolius. Nauji procesoriai palaiko PCIe 4.0 ir turi 20 tokių linijų, dar yra ir 44 PCIe linijų kitoms reikmėms. Tai reiškia, kad procesorius galės pilnavertiškai bendrauti su vaizdo plokštėmis, dar galėsime naudoti greitus PCIe 4.0 M.2 SSD kaupiklius. Nešiojamuose kompiuteriuose su „Tiger Lake-H“ turėtų būti montuojamos tiek NVIDIA RTX 30 serijos, tiek AMD RX 6000M serijos vaizdo plokštės, bet dabar tai nedetalizuojama.

„Tiger Lake-H“ procesoriai turės 8 arba 6 brandulius. Serijos flagmanu bus „Core i9-11980HK“ su 5.0 GHz turbo dažniu. Tokie procesoriai bus montuojami į ypač brangius nešiojamus kompiuterius ir nebus labai dažni. 8 branduolius taip pat turės i9-11900H, i7-11800H procesoriai, kurie bus daug labiau paplitę. Labai įdomu, kad skaidrėje „Intel“ aiškiai nurodo, kad TDP reitingas nustatytas baziniam dažniui. Pilnas „Tiger Lake-H“ serijos procesorių specifikacijas galite pamatyti lentelėje.

„Intel“ paruošė skaidrę su žaidimų sparta, kur jų i5-11400H lyginamas su R9-5900HS naudojant diskrečią RTX 3060 grafiką. AMD kompiuterio vaizdo plokštė turėjo 80 W TDP, o „Intel“ varianto TDP buvo 65 W. Nepaisant to, „Intel“ sistema laimėjo beveik visuose pateiktuose žaidimuose. Tokius testus visada raginame vertinti atsargiai ir geriau tiesiog palaukti nepriklausomų apžvalgų.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.