Tikėtinas naujas Intel procesorių lizdas kitais metais

Internete jau ankščiau pasirodė pranešimai, kad vidutinei klasei skirti, artėjantys naujos kartos Intel Sandy Bridge arcihektūra grįsti produktai turėtų tikti esamam LGA1156 lizdui, tačiau iškyla klausimas, ar naujieji aukštos klasės produktai nueis tuo pačiu keliu?

Kaip skelbia Bit-Tech, taip neturėtų nutikti ir Intel jau kitų metų trečiajame ketvirtyje pristatys ne tik naujos kartos centrinius procesorius, tačiau ir naująjį lizdą bei pagrindines šiems produktams. Galime priminti, kad pagal šiai dienai turimas žinias, Sandy Bridge architektūra grįsti aukštos klasės Intel procesoriai gali turėti iki aštuonių branduolių ir bus šių dienų LGA1366 lizdui pritaikytų procesorių įpėdiniai.

Bit-Tech taip pat rašo, jog naujoji Intel aukštos klasės platforma pasižymės keturiais atminties kanalais kartu su naujuoju lustu, kuris gali vadintis Intel X68 vardu. Kalbama apie daugiau PCI-Express linijų, nei jų yra X58 lustu grįstose pagrindinėse, tačiau tik apie keturis DIMM lizdus, vietoje dabar esančių šešių. Toks sprendimas priimtas dėl to, jog neva vienas atminties lizdas per kanalą leis maksimalizuoti atminties pralaidos srautą.

1 Komentaras

  1. Jordan parašė:

    Nesamone kazkokia… Bandys nauja chipa prastumt ir tiek.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.