Tikimasi, kad Pietų Korėja pirmoji turės 6G tinklą

Pirmadienį Pietų Korėja paskelbė, kad, naudodama pasaulinio lygio technologijas, pažangią programinę įrangą ir naujos kartos mobiliojo ryšio tinklus bei stiprindama tinklo tiekimo grandines, pradės kurti savo 6G tinklą. Tikimasi, kad 6G tinklas galėtų startuoti 2028 metais. Šią žinią paskelbė Korėjos mokslo ir IRT ministerija.

Pietų Korėjos vyriausybė skatins vietos įmones gaminti medžiagas, komponentus ir įrangą, reikalingą 6G tinklui kurti. Ji taip pat planuoja stiprinti savo tiekimo grandinę, kad palaikytų minėtą tinklą. Jau atliekama galimybių tyrimas, kurioje tiriama pagrindinė 6G technologija. Projekto vertė – 625,3 mlrd. vonų (apie 482,1 mln. JAV dolerių).

Šia iniciatyva Pietų Korėja siekia aplenkti likusį pasaulį 6G technologijos srityje. Pietų Korėja yra ketvirta pagal dydį Azijos ekonomika, kuriai 2022 m. teko 25,9 % 5G patentų (tuo tarpu Kinijai teko 26,8 %). Pietų Korėjos vyriausybė tikisi, kad jai pavyks pasiekti 30 % ar daugiau 6G patentų.

6G sujungs tai, kas virtualu, ir tikrovę, kaip teigia „Ericsson“ Kinijos technologijų departamento generalinio direktoriaus pavaduotojas Zhang Yongtao. Jis teigia, kad 6G perkels holografinį ryšį iš mokslinės fantastikos į realybę.

13 Komentarai

  1. adex parašė:

    Mato, kad zmones nedurni ir ant 5g nepasimauna, tai 6g sugalvojo.

  2. Diaxminde parašė:

    4g jau per akis. Bent eiliniam žmogui.

    • Daemon parašė:

      Tai kad veikia jau 5G ir visi sveiki gyvi, ateiviai dar neišsivežė Bubyliaus ir Lenksbergio.

      • Mindaugas Klumbis parašė:

        Man šiaip įdomu, ar kas nors jau naudoja 5G ir kaip su ryšiu viduje. Teoriškai 5G per sienas turi eiti prasčiau, o 4G jau turi problemų kokiuose Raseiniuose, kambaryje prastokai veikia jau internetas. Klaipėdoje daugiabutyje kaip ir norma, kol neįlendi į tūlika, ten jau sunkiai video užkrauna. Tai kaip tas 5G veikia viduje?

        • Daemon parašė:

          Sesuo turi iPhone Pro 14. Lyg ir nesiskundė. Gyvena prie Vilniaus užmiestyje.

        • Tinkinimas parašė:

          700 MHz ruože turėtų eiti per sienas be problemų. Juokingiausia, kad reikia su operatoriais pasirašyti brangesnį planą, o nauda naudojantis telefonu labai abejotina. Kol kas naudą pajus tik tie, kurie naudos namų internetui ir tai tik 3,5 GHz ruože.

        • Atavar parašė:

          Klysti. 5G per sienas eina geriau, nei 4G. Žemieji 5G dažniai yra 700MHz, 4G žemieji dažniai -800MHz. Aukštieji: 5G -3,5Ghz, 4G-2,6GHz. Tiek 2,6, tiek 3,5 pro sienas skverbiasi vienodai prastai, todėl pastatų viduje daugiausiai veikia žemieji-vidutiniai dažniai (1800-2200). Beje 5G žemasis dažnis, skirtingai nuo 4G gali užtikrinti visai padorias greitaveikas 50-100mbps, šiek tiek didesnę aprėptį, sumažintus atsako laikus ir mažesnes energijos sąnaudas.

          • Mindaugas Klumbis parašė:

            Apie 5G girdėjęs tik tiek, kad dažniai augs, o kuo didesnis dažnis tuo blogiau per sienas eina. Kad yra žemutinės ribos mažesnęs to nežinojau, nes nesidomėjau. Dėl to ir klausiu kas kaip.

            • Atavar parašė:

              Aukšto dažnio (mmwave 24GHz-40GHz) Lietuvoje iš viso neaišku kada bus. Kol kas dar net aukcionų datos nenumatytos. Ir paskirtis jų – daugiausiai viešų erdvių padengimas – koncertų salės, stadionai, aikštės, kitos didelės erdvės su dideliu žmonių tankiu. Kitas niuncas – vienas 5G bazinės soties sektorius gali užtikrinti apie 1mil aktyvių sesijų vienam kvadratiniam kilometrui, gi 4G – tik apie 2000.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.