Tikimasi mažesnės vaizdo plokščių paklausos iš kripto valiutų kasėjų

Šiuo metu vaizdo plokščių paklausa iš kirpto valiutų kasėjų mažėja, tai yra suprantama, nes pajamos iš skaitmeninio aukso kasybos dabar yra gan mažos, naujos vaizdo plokštės atsiperkamumas yra apie 1 metus, o kur dar kitos kompiuterio dalys.

„nVidia“ matydama grėsmę, dėl vėliau į rinkoje galimai pasirodysiančių naudotų vaizdo plokščių, imasi atsargumo priemonių. „nVidia“ savo partneriams uždraudė aktyviai reklamuoti kripto valiutų kasybą ar tiesiogiai pardavinėti vaizdo plokštes kripto valiutų fermoms.

Panašu, kad tam yra ir kitų priežasčių, ne tik kirpto valiutų kainų sumažėjimas. Kalbama, kad „Bitmain“ specialių kripto valiutai kasti įrenginių (ASIC) pardavėjas savo klientams pasiūlys intriguojančių naujovių. Balandį galime išvysti ASIC, kuris sugebės kasti tas valiutos, kurias dabar gali kasti tik vaizdo plokštes. Kai atsirado ASIC galintys kasti „Bitcoin“ vaizdo plokščių paklausa tada stipriai krito. Jei „Bitmain“ pasiūlys ASIC gebančių išgliaudyti naujus algoritmus ir dabar nutiks tas pats, nes paprasčiausiai su vaizdo plokšte kasti nebapsimokes.

Digitimes“ atskleidžia, kad net jei vaizdo plokščių paklausa stipriai kris „nVidia“ greito atsako neturi. Sekančios grafikos procesorių architektūros „Turing“ lustai turėtų būti pradėti gaminti tik šių metų trečiame ketvirtyje. Tai dar viena versija apie būsimas vaizdo plokštes, kuri yra teisinga mes tikrai nežinome.

24 Komentarai

  1. Strelok parašė:

    „naujos vaizdo plokštės atsiperkamumas yra apie 1 metus“*

    *terms and condition might apply

  2. Atavar parašė:

    Iki vasaros BTC tikrai pasieks 4-6k riba. Ties ta riba tikrai dideli pinigai laukia kol gales ieiti. Dideli (esami) zaidejai dabar akumuliuoja paniskai issiparduodanciu zmogeliu coinus. Ties 4-6k riba ateis nauji dideli istituciniai investuotojai. 20k tikrai pesimistine prognoze 🙂

    • mafo parašė:

      Žinai kas blogiausia akcijų rinkose? – tai galimybė nuprognozuoti. 😉 Jei jau tiksliai aiškus būsimas trendas (aiškus jis būna tau ir kitiems 99.99.. prc. investuotojų į aiškius trendus) tai netikėtas burbulas neišvengiamas, o pastarieji sprogta tada kai būni labiausiai įsitikinęs jog viskas dinamiškai augs dar metus 🙂

    • Strelok parašė:

      Instituciniai investuotojai i spekuliacijas neinvestuoja. Pagrinde i value stocks, kurios dividendus moka. Ir tai kai USA National Reserve didina palukanu normas USA obligacijom nemazai instuticiniu pereis ant ju. Dirbtinai galima viska uzkelti ir nushortinti. Bet nereiskia, kad tai issilaikys. Jau ir taip daug kas nudege kai Bitcoin buvo vertas 20k. Bet zmones nesimoko is savo klaidu.

      • Atavar parašė:

        Zmones jau dabar sudaro (retail, aka pavieniai idnividualus asmenys) mazesne dali tarp BTC savininku.
        Kalabant apie dirbtini nushortinima, butent tai dabar ir vyksta. Pagrindinis instrumentas – atsirade BTC ateities sandoriai +pastovus spaudimas is ziniasklaidos puses. Ir viskas vyksta labai kryptingai ir dozuotai, gerai suderintomis bangomis.
        Kaina juda butent ten, kur kazkam reikia kad ji judetu. Ties 4k kainos riba jau dabar yra istatyta tiek pirkimo sandoriu, kad tam neuzteks VISU esanciu (ismainntu) BTC. O ir parduoti ties 4k ne kazin kokia pasiula bus 🙂 Didzioji dauguma retaileriu jau bus paniskai issipardave iki tos kainos. Taigi, labai abejotina ar kaina pasieks 4k. Greiciausiai stabilizuosis kazkur ties 4-6k riba. tada atgal iki 16-18k, tada vel zemyn iki 6-8k, ir metu gale 20k+ Cia zinoma tik vienas is scenariju, bet apie tokius kalba tie patys rimti dedes uzkuliuose, kurie ziniasklaidoje garsiai rekia apie BTC burbula 😀
        Visos strategijos jau paruostos susisluoti sau to „burbulo“ kapitala, kai tik tam bus pasiruosta.
        Ir zmones jau cia nebeprieko. Zmoniu laikas BTC rinkoje baigesi. Jiems kol kas palikti alt’ai. Na pie juos atskira kalba butu – va ten tai bus is ko pasijuokti tikrai metu gale 🙂

        • IFeelYou parašė:

          Absoliučiai pritariu Atavar. 1:1 susakė viską.

        • mafo parašė:

          Na čia tai jau gryna spekuliacija, tokių istorijų galima prikurti ir apie kokį AB Titnagas. Galiu pasakyti tik tiek, kad įvykęs ažiotažas gali ir nebepasikartoti, atgimti balandi po naujų minerių vga išleidimo arba pasikartoti po trijų metų to jūs mielieji tikrai nepriprognozuosit garantuoju 🙂

          • Atavar parašė:

            Na akivaizdu, jog tu nesuvoki nei bendro kriptopasaulio vaizdo, nei atskirų to pasaulio dalių. BTC su maineriais ir GPU jau neturi nieko bendro net nžn kiek metų. Ten viską valdo ASICai ir sąlyginai nedaug didelių žaidėjų.
            Įvykęs ažiotažas tikrai nebepasikartos tokia forma, kokia vyko. Viskas vyks gerokai kitaip, nes taisyklės keičiasi IŠ ESMĖS. Tiek iš teisinės pusės, reguliacijos, kontrolės, investuotojų profilio, jų kiekio, stambumo, profesionalumo.
            ALTai – na su jais irgi istorija bus visai kitokia šiais metais, ir bent jau as manau, kad GPU paklausa tam sektoriui tikrai smarkiai neaugs (gal net smarkiai sumažės metų bėgyje). Priežastys 2: a) dauguma ALTu nesulauks metų galo. b) Keičiasi „maininimo“ algoritmai. Vis mažiau bus naudos is GPU. čia jei trumpai.
            Buvo viduramžiai, dabar iš esmės Laukinių Vakarų amžius, kuris artėja link pabaigos.

            • Atavar parašė:

              P.S. cia gali pasirodyt, kad as cia tipo toks sustras viska zinau, kaip kas yra ir kaip bus. Na cia tik mano mintys, jau kuris laikas savo kailiu patiriant kas vyksta, bei gilinantis kodel. Zinoma i jokias absoliucias tiesas nepretenduoju, galbut po pusmecio viskas atrodys dar kitaip.

              „whales is an amazing term.. cause actually whales move slowly in the ocean, they feed out of micro organisms, they trap them in their gigantic mouse, and only push them toward their stomac when they have trapped enough of them“

              • mafo parašė:

                Va kažkodėl tais man taip ir atrodo, kad Buffeto iš tamstos nebus, tačiau gausis neblogas planktonas kažkuriam iš Banginių 🙂 Na jei realiai tai aišku linkiu sėkmės niekada nežinai, kada pavyks. Rinkos žinojimas investuojant taip pat labai svarbus, tad be abejonės įsigilinus lengviau priimti sprendimus. Profesionalai remiasi net masių psichologija, ji iš tikro valdo vertybinių popierių rinkas ir nuotaikas jose, manau į jas ir reiktų gilintis labiau nei ten kas ir kur ką kasa ir su kuo tą daro. Buvęs kainų šuolis tik įrodo jog žmonės linkę daugiau į isteriją o ne į racionalumą.

            • kernel_panikuoja parašė:

              Siek tiek bendro turi per kainu kitimo koreliacija. Kylantis/leidziantis BTC itakoja alt’us ir atitinkamai kazkiek itakoja miner’ius/GPU.

    • boom parašė:

      Jau 2008 painvestavo kai kurie į išvestinius NT instrumentus ir paliko kai kuriuos senukus be jokių pencijų 😀

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.