„Titan V“ nemoka skaičiuoti

Susiklostė gana keista situacija, aiškėja, kad „Titan V“ nemoka skaičiuoti, tai yra nesugeba tinkamai atlikti savo pagrindinio darbo. Dabar neaišku, kas dėl to kaltas, bet situacija yra grėsminga tiems, kas „Titan V“ naudoja moksliniams tyrimams. Jei koks nors turtingas žaidėjas už šį galiūną paklojo 3000 USD jam pergyventi nereikia, žaidimuose problemų nebus.

Problema išaiškėjo, kai su „Titan V“ buvo vykdomos identiškos simuliacijos, bet rezultatas vis skirdavosi. Simuliacija buvo vykdoma su keturiomis „Titan V“, o galutinis rezultatas buvo 10 % paklaidose. Tokie testai visada turėtų duoti identišką rezultatą. Taip seniau ir būdavo su pačios „nVidia“ senesnių kartų grafikos akseleratoriais.

Paprašius „nVidia“ pakomentuoti susidariusią situaciją kompanija atsitvėrė tylos siena ir kol kas savo pozicijos neišsako. Realiai tai yra labai didelė problema, nes „Titan V“ neretai perkama įvairiems moksliniams tyrimams kur klaidoms vietos nėra – viskas turi vykti nepriekaištingai. Esant skaičiavimo klaidoms „Titan V“ mokslininkams visai netinka. Lauksime ką į tai atsakys „nVidia“.

25 Komentarai

  1. Daimonass parašė:

    Ar tik nVidia nenorėjo uždrausti pirkti tokiu vga skaičiavimams? Jai taip, tai jiems puikiai pasisekė įgyvendinti..

  2. IFeelYou parašė:

    #titanfall
    #chimera_nemoka_skaiciuot
    #akciju_fallout

  3. EscO parašė:

    Dėl to yra QUADRO linija, nutrešti didesnes bapkes mainais suteikiant tikslumą:D

  4. boom parašė:

    Tai, berods, tokiems skaičiaviamas kur klaidų negali būti skirta quadro serija, kur praktiškai susimokama atitinkama kaina už draiverius.

  5. Strelok parašė:

    Kokia tada nauda iš šitų kortų? Jeigu gaming tada gtx 1080 ti toks pat performance. Šita korta su savo tension cores būtent ir buvo nukreipta į AI market. Nes dabar tai useless tapo už tokią kainą.

    • RedundancyMaster parašė:

      Tu cia apsimeti ar kaip?

    • IFeelYou parašė:

      Na šiaip performance 1080Ti vs Titan V tikrai ne toks pat. Net iš tolo. Panašu kad painioji su Titan Xp. Skirtumas su Titan V yra ~30%, o tam tikruose workloaduose ir daugiau. Nori turėt geriausią – moki kaip už geriausią. Easy.

      • Strelok parašė:

        Tai aš ir rašiau, kad in gaming praktiškai tas pats. Aišku, kad kitose testuose lenkia gtx 1080ti.

        • IFeelYou parašė:

          Čia tas pats? https://www.youtube.com/watch?v=sGuXo3_3hNc
          Sakyčiau skirtumas kaip ant 4K yra labai didelis, ir dalimi atveju net lemiamas, nes 1080Ti ant 4K yra ant visiškos ribos…

          • Strelok parašė:

            Tie 10 fps atsiranda nuo to, kad titan naudoja brangesnę HBM2 tipo atmintį, kai GTX 1080 ti naudoja GDDR5 X. Bet uz 1x Titan V gautum 2x GTX 1080ti SLI ir dar liktu 1k USD.

            • IFeelYou parašė:

              Ir ką su tuo SLI veiktum? Jo sparta būtų geriausiu atveju tokia pati kaip Titan V. Iš SLI šiais laikais su 10** nėra jokios naudos beveik. Nebent benchmarkuose kurie idealiai scalina.
              Titan V bent jau žaidimuose būtu geriau arba tas pats kas SLI. Na kad liktų 1k USD aišku gerai, bet Titan ir nėra skirta eiliniam žaidėjui. Tai nišinis produktas entuziastams.
              – 10** serija geimeriams
              – Titan entuziastams
              – Quadro profesionalams
              – Tesla mokslininkams

              • Strelok parašė:

                -Kiek pagal tave geimerių perka 3k vertės GPU?
                – Dėl entuziastų sutinku. Jie savo inkstą parduotų, kad galėtų naują Titan nusipirkti.
                – Prie ko čia Quadro?
                – Kol nebus normalių driverių tol mokslininkam iš Titan V naudos nebus daug. Ir tai ji pagrinde dėl savo dedikuotų tension cores buvo pardavinėjamos.

                • IFeelYou parašė:

                  – Kur aš sakiau kad Titan yra geimeriams? Aš sakiau entuziastams. Entuziastas tai žmogus, kurio prioritetai yra koncentruoti į kažkokią konkrečia sritį. Jis nevisada skaičiuoja kas labiau apsimoka. Be to koks skirtumas kiek perka? Kiek nVidia gamina, tiek ir perka. Tu ką manai nVidia nesugeba paskaičiuot paklausos? Ne visi uždirba 300 eur kaip Lietuvoje. Žmonėms gyvenantiems JAV arba Šveicarijoje, Norvegijoje tie tavo 3K yra eilinė suma.
                  – Inkstas čia ne prie ko. Jis kainuoja žymiai daugiau 🙂
                  – Tai būtent. Kuo dėti mokslininkai ir Titan? Jokie rimti mokslininkai Titan su GeForce Game Ready Drivers nenaudojo ir nenaudos. Daugelyje rimtų workstationų apskritai sertifikuotos yra tik Quadro kortos, o ne kažkokios Titan. O mokslininkai apskritai naudoja Tesla kortas. Titan vienintelis profesionalus panaudojimas galėtų būti galbūt žaidimų kūrimas, kažkokie minimalūs skaičiavimai ar dar kažkas, bet tikrai ne mokslas 🙂 O kad jie ten reklamuoja tuos savo Tensor cores tai dar nieko nereiškia.

                • SoTOP parašė:

                  Čia tu klysti IFeelYou. Titan V ir neturi GeForce Game Ready Drivers. Ji išvis nėra Geforce kategorijos plokštė ir niekur prie jos Geforce parašyta nepamatysi. Ji yra Tesla V100 pigesnė versija, ir todėl ją tikrai naudoja mokslui ir specifiniams skaičiavimams.

                • IFeelYou parašė:

                  To SoTOP: tai kodėl tada nVidios puslapyje pasirinkus Titan V prie draiverių išmeta atsisiųsti Game Ready draiverius su ta pačia versija kuri dabar pas mane ant 1080Ti? 🙂
                  Mokslui jos naudot nelabai gali, nes tai desktop kategorijos plokštė, ką deklaruoja pati nVidia. O desktopų jokioje mokslo įstaigoje niekas nenaudoja.

                • SoTOP parašė:

                  Todėl kad mokslininkai W10 nenaudoja, nors tu ir buvai teisus, kad nvidia kiša paprastiem vartotojams Geforce driverius 🙂 Tada galiu parodyti kam skirta Titan V kitiap – va normalios darbui skirtos tvarkyklės – http://www.nvidia.com/download/driverResults.aspx/131161/en-us pažiurek supported kortas ir pamatysi, iš kokios operos yra Titan V. O kad kažkas Lola su ja žaidžia tai faktas, bet ji ne tam sukurta.

                • IFeelYou parašė:

                  Tas tai jo, bet pažiūrėk Nvidia Game Ready Drivers support:
                  NVIDIA TITAN Series:
                  NVIDIA TITAN V, NVIDIA TITAN Xp, NVIDIA TITAN X (Pascal), GeForce GTX TITAN X, GeForce GTX TITAN, GeForce GTX TITAN Black, GeForce GTX TITAN Z

                  Windows 10 gal ir nenaudoja, bet čia tik Linuxo draiveriai. O ant Windows 2012/2016 Server, kuriuos naudoja labai daug institucijų – Titan V nėra tarp Tesla draiverių palaikymo.

                  Kažkaip sunkiai įsivaizduoju mokslininkus sėdinčius su paprastais desktopais (kadangi niekas Workstationų su Titanais nekomplektuoja, kadangi pati nVidia deklaruoja Titan V kaip desktop supercomputer), game ready draiveriais ir geforce experience programėle 🙂

                  Manau nVidia pati suprato, kad rimtos kompanijos vis tiek apsistoja su Teslom, profesionalai su Quadro, ir pakūrė ir eilinius draiverius Titan V 🙂

                  Nors kas ką kam naudoja čia daugiau mano spėlionės ir nuomonė. Gal ir naudoja.

  6. Stipena parašė:

    Tai jeigu driveriai nėra licenzijuoti tam reikalui nėra ko stebėtis. Čia tas pats kas IFeelYou pradėtų darbe naudoti pigius TN monitorius ir skųstųsi moniko gamintojams kad diagnozės netikslios 😀

    • IFeelYou parašė:

      Būtent. Pas mus negalima naudoti nesertifikuotų monitorių medicinoms tikslams.

      Šiaip Titan V draiveriai yra tokie patys kaip ir 1080Ti:
      GeForce Game Ready Driver

      • mafo parašė:

        Kaži kas pas jus viešaisiais užsiima, būtu visai įdomu pakalbėti 🙂

        • IFeelYou parašė:

          Ta prasme? 🙂 Čia ne mūsų praktika, o Pasaulinė. Niekur Pasaulyje vaizdiniuose tyrimuose negalima naudoti nesertifikuotų monitorių. Tai paprasčiausiai draudžiama. Ypač tokio lygio ligoninėse. Gal kažkokioje kaimo ambulatorijoje ir naudoja, nesu tikras.

    • kernel_panikuoja parašė:

      Reikia daugiau techniniu detaliu, nes pirminiam saltinyje viskas labai abstrakciai aprasyta. Ten gali buti tiek pacio softo bug’as, tiek GPU HW ar driver’iu bug’as. Gali buti nei vieno vienareiksmis bug’as, o koks nors netiesioginis compatibility issue. Paprasciausiai neaisku.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.