Toshiba: magnetinio įrašymo technologijos, pasitelkiant karštį, pritaikymas vis dar svarstomas

Mes jau rašėme apie tai, kaip ateityje karštis gali paveikti HDD spartos protrūkį, tačiau šįkart "Toshiba" prakalbo apie magnetinį įrašymą, kurio metu veikiant karščiui, HDD gali tapti kur kas talpesniais įrenginiais.

"Heat-assisted magnetic recording" (HAMR) technologijos principas – lazerio pagalba įkaitinti stabilų įrašomąjį paviršių, tokiu būdu padidinant efektyvų paviršių iki 1Tb/in2. Dabartiniai kietieji diskai pasižymi 620Gb/in2 siekiančia talpa.

"Seagate" dar šiais metais pademonstravo savo pirmąjį prototipą su HAMR, deja, bet iki masinio pritaikymo šiai technologijai dar teks nueiti gana ilgą kelią. Maža to, technologija kiekvieno gamintojo gali būti interpretuojama savaip, pasirenkant skirtingo tipo skaitymo/rašymo galvutes.

Nors "Toshiba" ir turi daug patirties su lazerių technologijomis, kalbame apie jos CD/DVD laikmenų produkciją, įmonė nėra galutinai įsitikinusi HAMR sėkmingu pritaikymu praktikoje, jau nekalbant apie laiką, kurio gali prireikti šiam įgyvendinimui. Tiesa, pati "Toshiba" optimizmo nestokoja ir bandys vystyti ne tik HAMR, kuri dabar įvardijama kaip laisvo standarto, lengvai manipuliuojama technologija, bet ir sieks rekordinių aukštumų (10Tb/in2) su dviejų dimensijų magnetiniu įrašymu (TDMR).

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.