TPB uždarė savo „torrent trackerį“

Didžiausias pasaulyje torrent tipo rinkmenų portalas The Pirate Bay pranešė, kad uždarė savo „torrent trackerį“. Tiesa, TPB atstovai sako nenusiminti, nes nuo šiol jie žada naudoti magnetines nuorodas (angl. magnet links), kurias palaiko bemaž visi torrent klientai.

Kaip žinia, magnetinės nuorodos leidžia failus siųstis be trakerio pagalbos, nes rinkmenos, kurios yra patalpintos, atsiunčiamos per decentralizuotą tinklą. Naudojant šį būdą taip pat beveik neįmanoma užkirsti kelio failo platinimui, nes nėra pagrindinio serverio ir tiesiog neįmanoma kažko nubausti.

The Pirate Bay administratoriai taip pat sako, jog jei TPB darbas sutriktų, tai nekliudytų tolimesniam failų atsisiuntimui. Jie taip pat pabrėžė, kad DHT technologija, dėl kurios ir galima naudotis magnetinėmis nuorodomis, yra pakankamai pažangi, kad ja būtų galima naudotis jau tuoj pat.

Galime priminti, kad The Pirate Bay portalas jau daugelį metų bandomas uždaryti dėl neva nelegalaus serverio, kuris pažeidžia įstatymus. Esame rašę, kad Švedijos teismas serverio administratorius nuteisė vieneriems metams kalėjimo bei taip pat priteisė atlyginti žalą pramogų verslo atstovams. Taigi atrodo, kad TPB bet kokiu atveju veiks ir toliau.

9 Komentarai

  1. dzapie parašė:

    tik vienas ka galvoju >> haha

  2. wylx parašė:

    Jibanutos latgos.

  3. Fikusas parašė:

    Išmok skaityt 😀 Uždarė, bet toliau sėkmingai galės vartotojai pumpuot 😉

  4. Blexas parašė:

    negi neimanoma sugalvot istatymo kuis draustu tokias svetaines ir ju veikla ?

  5. tubulis parašė:

    Nu kad veikia ju tas saitas,tai tikriausia ir trackeris 😕

  6. Dr_Online parašė:

    Blexas – Negalima.

    Hm ,gaila ,kad nuteisė tikiuosi mūsų lietuviškiems \"trackeriams\" taip nenutiks. 🙂

  7. suck4it parašė:

    Kol offshore servai gyvuos tol niekas ne draus.. 😀 O ir seip yra gan sudetinga susisneket su kitos salies servu savininkais, kad viena geriausiu jo klientu atjungtu.. 😀

  8. Tomas parašė:

    @blexas galima, bet to niekas nenori, nes tada gerokai viskas griūtų. O dabar karts nuo karto galima gerus milijonus prisiteist, o jei tai dingtų, visos technologijos populiarumas tiesiog šautų žemyn, viskas būtų gan negerai, muzikos grupių populiarumas, filmų populiarumas. Kam daryti tokius įstatymus jei gąsdinant galima nemažai pasiekt.

  9. Astral parašė:

    >Blexas

    o kas gali noret tokio kvailo dalyko? 🙂
    prilaikyt uz grandines – taip. uzdaryt – tikrai ne. kas gi nores atsisakyti nemokamos reklamos? 😉

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.