„Trendforce“: išmaniųjų telefonų gamyba 2022 m. trečiame ketvirtyje sumažėjo 11 %

„Trendforce“ paskelbė naujausią pasaulinės išmaniųjų telefonų rinkos tyrimą, kuriame atskleidė, kad 2022 m. trečiąjį ketvirtį gamyba sumažėjo. Liepos-rugsėjo mėn. pramonėje pagaminta 289 mln. telefonų vienetų, t. y. 0,9 proc. ketvirčio ir 11 proc. metinis sumažėjimas.

Pirmaujančią vietą tarp gamintojų išlaikė „Samsung“, pagaminusi 64,2 mln. prietaisų, t. y. šiek tiek daugiau nei praėjusį ketvirtį – 3,9 %. Korėjos gamintojas mažina gamybos apimtis, siekdamas išstumti jau pagamintus prietaisus ir po trijų mėnesių tikriausiai praneš apie gamybos sumažėjimą.

„Apple“ užfiksavo 50,8 mln. vienetų, t. y. 17,6 % rinkos dalį. „TrendForce“ duomenimis, tai yra stipriausias „Apple“ gamybos laikotarpis, nes bendrovė didina gamybą, kad galėtų paruošti naujus „iPhone“ telefonus prieš pat šventinį laikotarpį. Tikimasi, kad IV ketvirtį kas ketvirtas naujas išmanusis telefonas iš visų gamyklų bus „iPhone“.

Likusią penketuko dalį užima „Xiaomi“ (įskaitant „Redmi“, „Poco“ ir „Black Shark“ ženklus) – trečioje vietoje, „Oppo“ (įskaitant „Realme“ ir „OnePlus“) – ketvirtoje, o „vivo“ (ir „iQOO“) – penktoje. „Trendforce“ nurodė, kad Kinijos bendrovės orientuojasi į ateitį su mažiau JAV technologijų, nes „vivo“ turi savo ISP, „Xiaomi“ sukūrė nuosavą įkrovimo lustą, o „Oppo“ turi „MariSilicon X NPU“.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.