„TrendForce“: nešiojamų kompiuterių pardavimai 2022 metais nebedidės

Pandeminiai metai yra tikrai keisti dėl prekių trūkumo įvairiuose sektoriuose, o nuo to tikrai stipriai nukentėjo kompiuterijos pasaulis. Kompiuterių pardavimai per pandemiją pasiekė neregėtas aukštumas, nes visi daugiau laiko praleidžia namie, o daugeliui iš namo taip pat teko dirbti arba mokytis. „Trendforce“ sako, kad nešiojamų kompiuterių pardavimai 2022 metais nebeaugs.

2021 metais iš viso buvo parduota 246,1 mln. vienetų nešiojamų kompiuterių, iš kurių 37,3 mln. „ChromeBook“ tipo. „Trendforce“ prognozuoja, kad 2022 metais iš viso bus parduota 237,9 mln. nešiojamų kompiuterių. Tai bus 3,4 % sumažėjimas pardavimuose. Įprastų nešiojamų kompiuterių pardavimai beveik nesikeis, stipriai mažės „ChromeBook“ tipo kompiuterių pardavimai. Tikimasi, kad bus parduota 7,9 mln. vienetų „ChromeBook“ kompiuterių mažiau.

Verta paminėti, kad dėl konteinerinių laivų trūkumo ir uostų spūsčių gabenimo laikas pailgėjo 2–3 kartus palyginus su laiku iki epidemijos. Visi nešiojamųjų kompiuterių prekės ženklai bando savo produktą išsiųsti iš anksto, o krovinių vežimo oro transportu dalis padidėjo. Tačiau pristatymo laikas vis tiek viršija lūkesčius, tiekimo grandinę gali ištikti pasikartojantys užsakymai, todėl gali būti perteklinės atsargos ir rizika, kad vėlesni užsakymai bus atšaukti. Be to, komercinės įrangos keitimo banga, kurią paskatins grįžimas į biurą, bus pagrindinis kintamasis, kuris turės įtakos nešiojamųjų kompiuterių paklausai 2022 m., todėl artimiausiu metu rinkoje kils sąmyšis.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.