Tris skirtingus „Vega“ modelius bus galima įsigyti nuo birželio 5 dienos? (Papildyta)

Kone visą laiką gandais apie itin laukiamus AMD „Vega“ grafikos spartintuvus maitinusias „Wccftech“ ir „Videocardz“ svetaines keičia „TechPowerUp“ (TPU). Jų žiniomis, „Vega“ tikrai bus atvežta į mėnesio gale įvyksiančią „Computex“ parodą, ir tai nė kiek neprieštarauja paskutiniams gandams/pamąstymams. Visgi, „TechPowerUp“ turi daugiau papildomos, tiesa, nepatvirtintos, informacijos: AMD yra paruošusi tris skirtingus „Vega“ modelius (SKU), kurie prekyboje atsiras birželio 5 dieną.

Šaltiniai neduoda jokios informacijos apie skirtingų modelių specifikacijas, tačiau mes gauname modelių pavadinimus ir galimas kainas. Silpniausias „Vega“ šeimos narys – RX Vega Core. Šis apkarpytas (galimai iki 3584 SP) variantas, kuris varžysis su GTX 1070 ir naudos aušinimą oru, galimai turės rekomenduojamą (MSRP) 399 USD įkainį. Didesnis nei konkurento MSRP galimai leidžia tikėtis, kad pirkėjas gaus ir daugiau spartos. Tuo tarpu į kovą su ilgai buvusiu „nVidia“ flagmanu GTX 1080 bus mestas pilnai įgalintas (4096 SP/~1500 MHz) RX Vega Eclipse modelis, turėsiantis 499 USD įkainį. Verta paminėti, kad tai truputėli mažesnė kaina už daugelio „nVidia“ partnerių GTX 1080. Sparčiausia „Vega“ architektūros plokšte turėtų tapti RX Vega Nova, kuri varžysis su GTX 1080 Ti turėdama net 100 USD mažesnį įkainį (599 USD prieš 699 USD). Manoma, kad ant jos bus sumontuota aušinimo skysčiu sistema, o dažnis kilsteltas iki 1600 MHz.

„TechPowerUp“ neužsimena apie Titan Xp konkurentą, kas galėtų reikšti, kad AMD nėra suinteresuota ieškoti tiesioginio konkurento šiai visiškai nišinei „GeForce“ vaizdo plokštei arba tiesiog pilnai įgalinta „Vega“ tokiam iššūkiui yra per silpna.

6 Komentarai

  1. Mindaugas Klumbis parašė:

    Oi laukiam, laukiam, mes Vegutės laukiam.

  2. gorro13 parašė:

    Noriu tiketi, kad čia tiesa 🙂

  3. newdiamond parašė:

    Nesulaukiau, paemiau KFA2 1080. Paziuresim kiek syvu tures

  4. IFeelYou parašė:

    Skamba gerai. Nors kainos nėra pačios žemiausios 🙂 Daugelis žmonių vis tiek pirks nVidia, jeigu skirtumas bus 50 eur.

  5. SoTOP parašė:

    Čia šitas Reddit rumor, kur žmogus tiesiog sako „tikėkite manimi“ 🙂

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.