TSMC patyrė 550 mln. USD nuostolių dėl prastų medžiagų

TSMC gamina lustus įvairioms kompanijoms, o tarp klientų yra tokios kompanijos kaip „nVidia“, AMD ar „Apple“. TSMC pranešė, kad jie sugadino silicio plokščių už 550 mln. JAV dolerių vien dėl prastos fotorezistinės medžiagos siuntos, kurią jiems pateikė vienas iš tiekėjų.

Šios problemos buvo paveiktos 12/16 nm gamybos linijos „Fab 14B“ gamykloje. Tiksliai nėra žinoma, kurie produktai buvo paveikti, bet priminsime, kad naudojant 12 nm litografiją yra gaminami „nVidia“ „Turing“ grafikos procesoriai.

TSMC patyrė nemažai nuostolių pirmame šių metų ketvirtyje, bet planuojama atsigriebti sekančiame. Gera žinia, kad pirmame šių metų ketvirtyje gamybos paklausa buvo didesnė nei planuota, tai lems papildomus 230 mln. JAV dolerių pajamų ir leis kiek sumažinti nuostolius, patirtus dėl sugadintų silicio plokščių. TSMC sumažino pirmo ketvirčio pajamų prognozę nuo 7.4 mlrd. JAV dolerių iki 7.1 mlrd. JAV dolerių.


4 Komentarai

  1. MMM parašė:

    kas jiems trukde patikrinti, speju uzsake daug pigiau (rizikos ribose, kai gamintojas balansuoja ties savikainos riba) gavo broko, toliau taupe su uzsakyto produkto testavimo ir gavo rezultata. Man tai negaila tokiu kompaniju

    • Stipena parašė:

      Šiaip tai taip, įmonės visada ieško kuo pigiau. Pas mane darbe tokia įmonės politika man pastoviai sukelia problemų. Žaliavų specialistai užsako, o tu p****s po to. Tai man taipogi negaila tokių kompanijų.

  2. Laimius parašė:

    Bet vistiek uz viska gi sumokam mes, kad ir netiesiogiai

  3. Maariux parašė:

    Normaliame pasaulyje nuostolius kompensuotų tiekėjas už medžiagas, bet matomai priskaičiavo ir gamybinius kaštus.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.