TSMC statys 3 nm gamyklą vien „Intel“ užsakymams

Digitimes“ teigia, kad TSMC ir „Intel“ susitarė dėl naujos bendradarbiavimo sutarties, kuri yra naudinga abiem kompanijoms. Jei trumpai, TSMC įsipareigoja naujoje 3 nm gamykloje kepti vien „Intel“ lustus. Piniginė susitarimo pusė kol kas neatskleidžiama, bet aišku, kad tai milijardinis sandoris.

Šis naujas susitarimas privertė TSMC pakeisti esamus planus. Dėl to vietoj mokslinių tyrimų ir plėtros centro Baoshan rajone Hsinchu (Šiaurės Taivanas) bus specialus „Intel“ užsakymų gamybos fabrikas. Šiuo žingsniu „Intel“ užtikrinami reikalingi gamybos pajėgumai ir atskiriami „Intel“ užsakymai nuo „Apple“ užsakymų, kad informacija apie kiekvieno gamintojo produktus būtų apsaugota nuo vienas kito.

„Intel“ noras užsitikrinti TSMC 3 nm litografijos pajėgumus įrodo, kad „Intel“ dar nėra pasirengusi konkuruoti su TSMC aukščiausios klasės litografijų rinkoje. Jei „Intel“ tikėtų, kad jie gali pagaminti geresnius 3 nm lustus nei TSMC ir, kad turės reikiamus gamybos pajėgumus, jie tai padarytų. „Intel“ žingsnis su TSMC yra strateginis, nes naudojant 3 nm litografiją, siekiama sugrįžti į lyderio poziciją asmeninių kompiuterių rinkoje. „Intel“ nori nugalėti „Apple“ ir AMD, o norėdami tai padaryti, jie turi pradėti naudoti pažangiausias litografijos technologijas.

Pastaraisiais metais AMD įrodė, kad yra stiprus „Intel“ konkurentas, o dalį AMD sėkmės nulėmė pažangiausių TSMC litografijų naudojimas. „Intel“ partnerystė su TSMC atims šį pranašumą iš AMD ir galbūt taps „Intel“ pranašumu, nes „Intel“ turėtų turėti ankstesnę prieigą prie pažangiausių litografijų ir daugiau gamybos pajėgumų.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.