TSMC žada patenkinti visą 7 nm lustų paklausą

Kiek seniau buvo pranešta, kad TSMC susiduria su sunkumais tenkindami 7 nm litografijos lustų paklausą. Kiek žinome, TSMC taip pat sunkiai sekasi tenkinti ir 16 nm paklausą, nes ilgėja užsakymų išpildymo laikas.

Vieno iš renginių metu AMD atstovo, Mark Papermaster, buvo paklausa, ar jie nepergyvena dėl TSMC pajėgumo patenkinti „Zen 2“ ir „Navi“ grafikos procesorių paklausą? Į tai buvo atsakyta, kad TSMC turi bent tris kartus didesnius gamybos pajėgumus nei artimiausias konkurentas, o iš viso pagamina maždaug 50 % visų pasaulio puslaidininkių. Tad jei TSMC negali patenkinti paklausos, to padaryti negalės niekas.

Patys TSMC pareiškė, kad bendras gamybos pajėgumas nereiškia tam tikros litografijos pajėgumo, pvz. 7 nm. Iš tiesų 7 nm litografijos gamybos pajėgumai didėja labai stipriai, didesniu tempu nei tai buvo su 28 nm ar 16 nm litografijomis. TSMC yra nusiteikę patenkinti visą 7 nm lustų paklausą, nes to nepadarius partneriai kreipsis į konkurentus, o TSMC to tikrai nenori.

TSMC ateinančiais metais žada dar labiau augti, o tam didelę įtaką turės AMD procesorių ir grafikos procesorių paklausa. TSMC, tikriausiai, gamins ir sekančios kartos konsolių lustus, o tai verčia juos pasirūpinti, kad 7 nm pajėgumai būtų kuo didesni.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.