TSMC sutvarkė problemas, sako AMD

Ar ypač mažas AMD Radeon HD 5800 serijos vaizdo plokščių pasiekiamumas jau praeitis? Šią savaitę mes rašėme, kad už Atlanto jau įmanoma įsigyti bet kurį vieną iš HD 5800 serijos posistemių, tačiau nebuvo aišku ar tai tiesiog kruopštus pasiruošimas šventiniam sezonui, ar vaizdo plokščių „sausros“ pabaiga.

Taigi, visi klausimai nukrypo į AMD. Kaip kompanija teigė šią savaitę, 40nm technologinis procesas naudojamas TSMC yra stabilizuotas, o HD 5800 serijos posistemių su kiekviena diena turėtų būti rinkai pristatoma vis daugiau.

TSMC, Taivano gamintojas, kuris tiekia GPU lustus tiek AMD, tiek ir nVidia, buvo didžiausias kaltininkas dėl susidariusių bėdų su naujos kartos AMD vaizdo plokštėmis. Spalio pabaigoje tiekėjas galėjo AMD perduoti tik 40% pagamintų lustų, tačiau TSMC vadovaujantis pareigūnas sakė, jog reikalai pasitaisys baigiantis metams. Atrodo, jog jis išties nemelavo.

Kol kas už Atlanto įsigyti HD 5800 serijos produktą nėra sunku, tačiau kaina nedžiugina. AMD Radeon HD 5850 kainuoja apie 310 JAV dolerių, o tai daugiau nei 50 dolerių už numatomą gamintojo mažmeninę kainą, tuo tarpu HD 5870 kainuoja apie 20 dolerių daugiau, nei turėtų. Situacija turėtų pasitaisyti atsiradus didesniems vaizdo plokščių kiekiams, taip pat kainos turėtų mažėti pasirodžius nVidia DirectX 11 gaminiams.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.