Turime sulaukti Z390 iš „Intel ir Z490 iš AMD

Jau kiek seniau buvo informacijos, kad AMD ruošia Z490 mikroschemų rinkinį. Realiai tai kiek pagerinta X470 versija su daugiau PCIe linijų. Su šiuo mikroschemų rinkiniu būtų viskas gerai, jei AMD vėl nevogtų „Intel“ naudojamo vardinimo. Tai tik suklaidins kai kuriuos pirkėjus. Pasak „BlueChip“, AMD Z490 pagrindinės plokštės turi būti išleidžiamos birželio mėnesį. Tikimasi, kad kartu gali debiutuoti ir „Ryzen 7 2800X“ procesoriai.

„Intel“ stovykloje gandai jau seniai sukasi apie Z390 pagrindines plokštes, kurios turi palaikyti 8 branduolių „Coffee Lake“ procesorius. Pasak „BlueChip“, Z390 pagrindinės plokštės bus išleidžiamos 2018 metų 3-jame ketvirtyje, o 8 branduolių „Coffee Lake“ procesorių inžineriniai pavyzdžiai bus pagaminti jau birželio mėnesį.

Laukiantys naujų „Threadripper“ procesorių turėtų žinoti, kad nauji, „Zen+“ lustus turintys, procesoriai turi pasirodyti rugpjūtį. Kartu nebus siūlomos naujos pagrindinės plokštės.

3 Komentarai

  1. neblogai parašė:

    Įdomu tai, kad lentelėse nėra pervadinimo iš X399 į X499. Gal susiję su tuo, kad nuo antros metų pusės lieka tik geras pusmetis iki tikėtino Zen2 Epyc išleidimo- o tuomet ir vėl naujo Threadripper.

  2. SarzzeR parašė:

    Che, che, oj tas AMD…

  3. BC00 parašė:

    Nu ir bardakas 😀

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.