Tyrimas atskleidė – dažnas SSD savininkas praranda savo duomenis

Nepaisant besilaikančių didelių kainų, SSD kaupikliai vis labiau populiarėja tarp asmeninių kompiuterių entuziastų, tačiau ne viskas iš pirmo žvilgsnio atrodo taip gražu, kaip yra iš tikrųjų – Kroll Ontrack firmos atliktas tyrimas atskleidė, jog dažnas SSD savininkas susiduria su duomenų praradimo problemomis.

Tyrime dalyvavo 560 ivairių gamintojų SSD savininkų, iš kurių daugiau nei pusė, t.y. 57%, patvirtino, jog naudojimosi metu susidūrė su duomenų praradimu, sugedus jų turimam SSD kaupikliui. 75% nelaimingųjų ketino susigražinti prarastą informaciją, tačiau pripažino, jog tai buvo praktiškai neįmanomas uždavinys, kuris yra kur kas sudėtingesnis, nei bandant atkurti prarastą informaciją iš HDD. Nepaisant ištikusių bėdų, 75% sugedusių SSD kaupiklių savininkų vis tik yra įsitikinę, jog SSD yra patikimesnė duomenų saugojimo sistema nei HDD, pabrėždami jų itin mažas elektros sanaudas bei tylą.

Tyrime dalyvavo paprasti namų darbuotojai, verslo sektoriaus bei vyriausybinių institucijų atstovai, besinaudojantys SSD kaupikliais. Nepaisant iškilusių ar neiškilusių problemų, 70% iš jų patikino, jog ir toliau naudosis šio tipo kaupikliais.

22 Komentarai

  1. Ghost parašė:

    solidžiosios būsenos ?

  2. ligonis parašė:

    kaip zmones prarade duomenis is SSD gali teigt kad jie patikimesni nei HDD, del savo tylumo ir energijos suvartojimo. nesirisa logika 😀

  3. BC00 parašė:

    taip, logikos nelabai yra, nebent jie turejo problemu ir su HDD, todel pasvere tyla/elektra nusprende pasisakyt uz SSD:)

  4. Atavar parašė:

    Aplamai logikos nera siame straipsnyje 🙂 Esant tokiam gedimu procentui jau visas intergetas skambetu, uztenka kad 10% pasiekia brokas, ar dar kokios problemos ir per visur skalambija jau. O cia matai kazkokia data recovery firmele padare \"issamu\" tyrima is 560 bbz kokiu vartotoju ir atrado \"hidden truth\" – 57% duomenu praradimas susijes su irenginio gedimu! Kazkaip man svieciasi, kad arba tas tyrimas lempinis, arba tie vartotojai neskiria SSD gedimo, nuo \"ups netycia istryniau\" tipo incidentu.
    Galetumet ir nerasyti tokiu \"smarkiai geltonu naujienu\", yra gi cia ir nevisai kritiskai bei giliau mastanciu. Ivarysit zmonems fobija…

  5. BC00 parašė:

    Straipsnis pasirode idomus, o kiekviena toki tyrima reik priimt su \"grain of salt\". Be abejones, tie vartotojai buvo mazai susipazine su SSD technologija, tereikejo neisjungt defrago OS\’e ar tiesiog patiem intensyviai pusmeti padefragint SSD ir gedimas labai tiketinas. Tikrai nesakau, jog tie 57% atitiko tu realiu gedimu skaiciu, taciau vien newegg\’e SSD gedimu apsciai. Reikia prisiminti, jog cia ne HDD, ir su SSD reikia elgtis kardinaliai kitaip.

  6. r00lz parašė:

    Aš manau, kad šis tyrimas nėra tikslus, nes jį atliko Kroll Ontrack, kuri užsiemą duomenų atstatymu. Manau, kad dauguma apklaustųjų naudojosi Kroll paslaugomis.

  7. Stipena parašė:

    Atsiprasau kad ne vietoj rasau bet kodel nera naujienu tarp 5.21-8.30 dienu? 😀 kur dingo 100 dienu naujienu? 😀

  8. SB parašė:

    As duomenu kazkaip po metu vis dar nepraradau su SSD.

  9. BC00 parašė:

    Pasidalinkit info lietuviai, SSD turetojai, gal kam jau buvo sugedes kaupiklis?:)

  10. Atavar parašė:

    nea, nei as nei dar 3 pazystami nesam tureja jokiu problemu 🙂 Anei vienos…

  11. SB parašė:

    Kad mano, BC00, atrinktas yra, tai nemanau, kad mirs greitai :]

  12. Fostil parašė:

    Paaiskinkit man jus koks skirtumas kokius vartotojus apklausinejo? Faktas, kad daugumai ju kilo problemos su SSD, o ne HDD. SSD kazkuom ipatyngi, kad tik uzkieteje IT \"entuziastai\" tegali juos pirkti??? Jei toks procentas SSD luzta, tai vadinasi tikrai kazkas negerai su jais.

    Asmeniskai nematau jokios ateities SSD rinkai, kainos ju niekad neprilygs HDD GB/$. Gedimai is tiesu daug daznesni ju, nei HDD ir nereik vien remtis sia statistika. Pilna straipsniu apie ju problemas visur. Kolkas net ir geriausiuose sapnuose nematau, kaip pas visus tunos tik SSD dezei, o ne HDD.

  13. SB parašė:

    Fostil>As va pats dvi dienos su HDD ir neimanoma sistema naudotis. SSD yra viskas.

  14. BC00 parašė:

    Pats pries savaite perejau prie SSD. Skirtumas tikrai yra. Skanavimas, OS krovimas, bam tik uzsikrauna jungi FF, word\’a, ka tik nori:) viskas juda tikrai ryskiai greiciau, kas praktiskai nepakito, tai PC issijungimo laikas, maniskis WD RE3 cia praktiskai neatsilieka.

  15. Atavar parašė:

    Fostil> o tu duoks mums konkrecius statistinius skaicius. Su linkais. O ne kazkokios firmeles ir 2 parduotuviu \"info\" su absurdiskais 57%.

    P.S. Panasu, kad tau rodiklis tik vienas GB/$… nei greitis, nei energijos sanaudos tau nera rodikliai, todel jie neturi ateities 😀 Ir seip prastas tu analitikas, apsizvalgyk aplinkui… SSD jau turi savo rinka ir jos rinkos dalis dideja.

    BC> idomiai… pas mane ir ant issijungimo drastiskai pasijuto.

  16. BC00 parašė:

    Labai greit issijunginejo, kai tebuvo vien OS irasyta, veliau laikas susivienodino daugiau maziau.

  17. Fostil parašė:

    Atavar linku nepateiksiu, neturiu as tiek laiko, kad kiek viena IT saita apeit ir atsimint viska. Jei cia neidejo tokiu statistiku, tai nieko ir nepasiulysiu daugiau, o kalkas BC00 naujiena patikesiu. Beto juk kazkuriam cia forumieciui problemos juk buvo del BSOD, tad se tau jau vienas gedimas.
    Apie kokias W sanaudas tu kalbi HDD? Tavo ziniai, tai ir SSD tiek pat W eda kaip ir HDD. Sparta aisku gerai, bet kai uz ja reikia moket 10x brangiau, tai kazkaip nekyla noras tiek permoketi. Talpa ju didziausias minusas.

    BC00 man asmeniskai ne trupucio nerupi per kiek os uzsikrauna ar per kiek laiko ff/wordas isijungia. Man nemaiso ir autocadas, kai kraunasi ~30s, nes karta ijungus as jo daugiau nebeisjungiu. SSD man naudingas butu, tik dideliu failu kopijavimui, zaidimu laikymui, o as megstu daug ju laikyt vienu metu. Tad man SSD tikrai ne iseitis.

  18. BC00 parašė:

    Na man ir nebuvo labai didele problema tie krovimai, bet dabar kur kas geriau, ir grizus prie HDD, man jis atrodytu tikrai letas:) BSOD dar nereiskia, kad SSD brokuotas, cia greiciau butu nesuderinamumas su cipsetu. Iki TN hostingo sufailinimo minejau, jog 60GB man kol kas tikrai pakanka – issijungiau hibernate, OS restore, page file, ir po Win7 instalo + office + susnis smulkiu programu turiu laisvus 39GB – uztektinai pora game + rimtesnei programai:) protingai elgiantis 60GB SSD daugeliui turetu buti optimalus pirkinys.

  19. simple parašė:

    Manieji SSD bene 9-tą mėnesį traukia, kol kas jokių bėdų. Beje, apklausoje dalyvavo \"net\" 560 žmonių ir vien tuom ji yra visiškai nevykusi. Galėčiau surinkti kur daugiau besiskundžiančių Seagate\’o 7200.11 serijos diskais, kas leistu teigti jog SSD yra patikimesni 🙂

  20. Kestas28 parašė:

    optimalus ssd dydis 80-90GB

  21. egidijus parašė:

    Maniškis SSD Corsair F60 veikia jau pusę metų ir jokios problemos neiškilo. Galvoju apie antrą SSD kurį įsidėčiau į laptopą 🙂

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.