Kai kurie IT profesionalai ir toliau rinksis Windows XP

Kaip žinia, Microsoft visiškai nutrauks bet kokį palaikymą Windows XP operacinei sistemai jau 2014 metais, praėjus 13 metai nuo operacinės sistemos pasirodymo. Nepaisant to, pasak naujausio tyrimo, kai kurie verslo klientai vis dar liks su XP.

Tyrime, kuriame buvo apklausti beveik 1000 IT profesionalų, net 48% apklaustųjų teigė, kad ir toliau kai kuriuose savo kompiuteriuose naudos Windows XP operacinę sistema net ir pasibaigus jos palaikymui 2014 metais. O tai, pripažinkime, drąsios šnekos.

Kompanijos pažymėjo, kad atnaujinimo kaina nėra svarbus faktorius. Jos tiesiog mano, kad Windows XP yra gera operacinė sistema, kuri dirba joms. Tiek mažos, tiek ir didelės kompanijos ketina likti su Windows XP, o ne pereiti prie Windows 7.

Tiesa, tie patys IT specialistai po kelerių metų turbūt sakytų ką kitą, tačiau tai įrodo, kad Windows XP vis dar išlieka svarbi operacinė sistema verslo klientams. Bet kokiu atveju, technikos ekspertai tvirtina, kad Windows 7 yra geriausia visų laikų operacinė sistema, o jos pardavimai, saugumas bei sparta tai tik ir įrodo.

20 Komentarai

  1. MariusK parašė:

    WinXP yra nepamainoma silpnesniuose PC. Na neskaitant Linux. 🙂 Win7 verta kisti i naujausius PC kurie nesiskundzia sparta. WinXP dar nenunyksta ir del to kad yra pakankamai patraukli akiai savo isvaizda. Win7 irgi grazi savo blizguciais taciau jiems reikia daugiau sistemos resursu nei WinXP atveju. O versle paprasciausiai yra nemazai uzsilikusiu senu PC.

  2. ironvolf parašė:

    Aš kaip IT egzpertas ir frofesionalas irgi naudoju WinXP ir nei kiek nesiskundžiu.

  3. Jordan parašė:

    Matosi koks tu \"egzpertas\" jei net to zodzio teisingai parasyt nemoki 😀

  4. ironvolf parašė:

    Lituaniste, jei nesupranti juokų, tai verčiau patylėk 😉 Beja ne \"zodzio\" o – žodžio, ne \"parasyt\" o – parašyt 🙂 Kad frofesionalas parašyta neužkliuvo? Ech toks ir lituanistas iš tavęs…

  5. daniukas21 parašė:

    zinoma jei senas kopas su 512 ram tai tikrai neapsimoka kisti 7 🙂 bet del patikimumo tai 7 zymiai stabilesni 🙂

  6. nanoWorld parašė:

    Visi myrosofto NT architekturos OS\’ai buvo pakankamai stabilus, jei rankos nekreivos 🙂

  7. tomaxsas parašė:

    nanoWorld: Vista išimtis kogero bus 😀 nes kad ir kiek versijų bandžiau, nepaleidau jos ant savo PC, vis BSOD ir BSOD

  8. SoTOP parašė:

    tomaxas, nesu turejes nei vieno BSOD su vista, o per du kompus jau susidaro virs 5 metu veikimo.

  9. Pasisiauses parašė:

    Windows XP stabiliai veikia jeigu nieko neinstaliuoji 😀

  10. nanoWorld parašė:

    Pasisiauses, matyt su Windows 98 supainiojai…

    O tas stabilumas tai irgi reliatyvus dalykas – tikrai zinau ne viena zmogu, kuris tiek su Vista, tiek su XP, tiek su 2000 bazinese uzduotyse, kaip biuro programos, internetas, muzika ir filmai gyveno stabiliai ir laimingai. Zinoma kai pradeda ta sistema perstatineti kas kelios dienos keiciant visokius sunkiasvorius ar neaiskios kilmes paketus, ir problemu tikimybe daug didesne…

  11. Pasisiauses parašė:

    Nu nesupainiojau 🙂

  12. ironvolf parašė:

    nanoWorld teisingai pasakė, o kreivarankio pavyzdys, apple fanatikas, ir niekada su savimi neturintis šukų – Pasisiauses!

  13. Pasisiauses parašė:

    kaip pasakysi 🙂 o dabar eik pamokų ruošti 🙂

  14. ironvolf parašė:

    Išprotėjęs tu… Dirbančius siuntinėji pamokų ruošti… Nors tu visą laiką taip giniesi, tau visi vaikai, o tu vienas DYDELIS APPLE FANBOJUS! Jei nori bachūras galim susitikt, aš tau įrodysiu, kad man senai nereikia ruošt pamokų, bet iškart sakau, kad liksi be dantų, gal tada pradėsi atsakyt už bazarą.

  15. jtd parašė:

    Blogai kai didelis bernas su vaiko smegenim, tada turim parkuose daug sulauzytu suoleliu

  16. ironvolf parašė:

    Nežinau apie ką tu čia jtd, bet asmeniškai nesu sulaužęs nei vieno svetimo daikto, apart tavo minėtų suolelių parkuose. Esu sulaužęs tik nosį už šmeižtą 😉

  17. Santechnikas parašė:

    Sakyk žmogau…dabar čia jau taves visi turetu bijot?Varai ne į temą ir dar visus nors ir netiesiogiai bet ale tipo grąsini?

  18. ironvolf parašė:

    Niekam negrąsinu, tik noriu pasakyt, kad nežinant ką žmogus baigęs ir ką veikia gyvenime, negalima jo vadint vaiku ir pan. Nes tai visiškai tuščios spėlionės, ar kvaila nuomonė iš oro. Man tik įdomu, ką į akis sakytų toks kaip pasisiauses, kuris įsivaizduoja esą toks didžiulis, kad net prikolo nesuprato. Kol tokiems kaip jis neparodoma jo pačio vieta, tol jis visus vaikais vadins ir įsivaizduos esąs didelis. Pease

  19. Pasisiauses parašė:

    SB, būk žmogus, prižiūrėk tu komentarus, kad maži vaikai nekliedėtų ir prie kitų nesikabinėtų? Ar tu čia tokius dalykus toleruoji?

  20. ironvolf parašė:

    Ir dar mamytei pasiskųsk 😀

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.