„Ubuntu“ beldžiasi į išmaniųjų telefonų rinką

„Samsung Galaxy Nexus" savininkai bus nustebinti sužinoję, kad jie taps vienais pirmųjų, galinčių savo telefonuose išbandyti „Ubuntu" operacinę sistemą. „Canonical ketina" išleisti papildomą diegimo paketą, kuris leis pakeisti dabartinę „Google Android" OS.

„Perkryžiuota" operacinė sistema nieko neturėtų stebinti: „Android", „Windows Phone" bei būsimoji „Firefox" operacinės sistemos yra optimizuotos darbui su liečiamais ekranais, ko pasekoje nėra koncentruojamasi į savybes, kurios domintų stacionaraus kompiuterio savininką. Būtent čia įžvelgiamas „Ubuntu" naudojančio išmaniojo telefono pranašumas – stacionariems kompiuteriams būdingų sugebėjimų pasiūla, atsiradusi prijungus „Ubuntu" telefoną prie  monitoriaus, klaviatūros ir pelės.

Nors daugelis išmaniųjų telefonų gamintojų (kalbame apie „Android") yra itin išreiškę susidomėjimą „Ubuntu" OS, teks palaukti aiškesnės situacijos, ar tikrai sulauksime tokio „Ubuntu" pasisekimo, bent šanso prigyti prasme, kokio tikimasi jau dabar. Kaip ten bebūtų, „Canonical" įkūrėjas Markas Shuttleworth įsitikinęs, kad jau 2013-ais „Ubuntu" išvys šviesą daugelyje gamintojų siūlomuose išmaniųjų telefonų modeliuose.

1 Komentaras

  1. PhaNtoM parašė:

    Atrodo net labai gerai, idėja, kad daugelis Androidagalvių galės migruoti, taipogi gundanti, matysim, kaip čia viskas išsirutulios. 🙂 Kolkas vienintelis dalykas, kuris nepatiko, tai "dull looking" kairė užduočių juosta, kažkokia žaislinė ji padaryta. Bet aišku per anksti tokius dalykus komentuoti, GUI gali nemenkai pasikeisti iki planuojamo starto, o ir po jį sekančių atnaujinimų. 🙂

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.