Ukraina prašo blokuoti Rusijos ir Baltarusijos kompiuterinių žaidimų žaidėjus

Rusija įsiveržus į Ukrainą Vakarų šalys atsakė griežtomis ekonominėmis sankcijomis. Dabar Ukrainos pareigūnai paragino žaidimų bendroves remti Ukrainą laikinai blokuojant naudotojus Rusijoje ir Baltarusijoje bei neleidžiant žaidėjams iš šių šalių dalyvauti eSporto renginiuose. Be to, Ukraina taip pat paragino įmones atšaukti visus eSporto renginius Rusijoje ir Baltarusijoje.

Šiais veiksmais Ukrainos vicepremjeras Mychailas Fiodorovas tikisi, kad Rusijos žmonės bus labiau motyvuoti priešintis agresyviems savo tautos lyderių veiksmams. Didelė dalis sporto pasaulio jau pradėjo blokuoti Rusijos dalyvavimą, o dabar Ukraina paprašė žaidimų pasaulio imtis panašių veiksmų.

42 Komentarai

  1. Raijmiss parašė:

    Ar ne per toli jau nukeliavome….

  2. Daemon parašė:

    Rusų karinis laive, eik bybiop!

  3. svabas2 parašė:

    jo baisu jau ir naujienas žiūrėt darosi, beprotybės kažkokios vyksta

  4. Ambient parašė:

    Raijmiss, kas tau blet per toli ? URODAI ZUDO NEKALTUS ZMONES!

  5. ReaLm parašė:

    kuo greičiau tik izoliuosis nuo pasaulio tas rusynas, tuo pasauliui bus geriau…

  6. cinikas parašė:

    Jei tavo pase parasyta ,kad esi rusas tu is dalies kaltas…Salis su 150 kk gyventoju nieko nedaro ( kuria valdo tas pats zmogus 20 metu)…Patys kalti….Ukraina su 40 kk gyventoju..
    https://en.wikipedia.org/wiki/Ukraine

  7. 1Xtra parašė:

    Kiekvienas zingsnis svarbu! I prieki izoliuojant propoganda persunkta agresoriu.

  8. StrelokRTX parašė:

    Rusijos Federacija yra imperalistinė valstybė tokia pat kaip JAV. Karas yra tiesiog priemonė pasiekti savo tikslus, kai to nepavyksta padaryti diplomatiškai. Manau visi puikiai supranta, kad po Maidano perversmo Ukraina perėjo i vakarų įtakos zoną. Tada prasidėjo visi tie neramumai rytų Ukrainoje (Luhanskas, Doneckas). Per 8 metus juose žuvo 14k žmonių. Buvo bombarduojami miestai, kaimai ir t.t. Ar tai pateisina Rusijos invaziją, per kurią mirs kelis kartus daugiau žmonių. Mano manymu – ne. Šitas konfliktas pradės dar vieną šaltąjį karą ir žinant, kad iki branduolinio karo vienas žingsnis, pacituosiu šituos žinomus žmones: https://www.youtube.com/shorts/5Ehc-r1joP4?&ab_channel=SLABODCHIKOV

    • Nukainotas parašė:

      Siaubas! Kas taip susuka žmonėm smegenis, kad jie pradeda pliaukšti absurdiškas nesąmones?

    • ReaLm parašė:

      JAV imperialistinė valstybė??????? Ahahahaha, prajuokinai…. ir gerai, kad Ukraina yra JAV įtakos zonoje, nes JAV nesikęsina į žmonių turtą, o atvirkščiai, padeda žmonėms praturtėti ir gyventi pertekliuje, ne taip kaip rusyne, žmonės gyvena nepritekliuje… dirba ir moka tuos pačius mokesčius, kad maskva ir jos oligarchai klestėtų… fu ant rusyno, ir eik nx…

      • StrelokRTX parašė:

        Afganistanas po 20 metų JAV okupacijos tikrai tapo demokratinė valstybė. 100k civilių nužudyta. Išmešti trilijonai usd JAV mokesčių mokėtojų pinigai. Nekalbant apie eilė kitų imperialistinių karų. Jeigu pas tave neveikia smegenis ir propoganda išplovė jas tai aš nieko jau nebepadėsiu.

        • ReaLm parašė:

          neskiesk nesąmonių… civiliai ir Afganistanas yra nesuderinami dalykai. ten didelės teroristinės grupuotės ir pan. Pašnekėk geriau apie maskvą, kaip mongoloidai su muslimais statė kremlių… Mongoloidinių rusų karių vertė 50eur, kur ukrainiečiai eina kariaut už 3000eur kaip minimum. tokio gopniko šalyje niekas nenorėtų gyvent.

          • StrelokRTX parašė:

            One man’s terrorist is another man’s freedom fighter kaip sakoma.
            Dėl rusų karių vertės tai taip visi kurie kovoja Ukrainoje yra samdiniai, per dieną gauna 60 usd. Ukrainiečių eina kariauti už savo tėvynę dauguma. Jeigu kas moka 3000 eur per dieną tai nebent kadyrovas savo draugams.

        • Atavar parašė:

          1) kad pirkti iš Kinijos reikia kelių sąlygų: a) Kad Kinija norėtų parduoti (jei draudžiamas produktas tai neparduos, kad pati negautų antrinių sankcijų), b) Kad Kinija turėtų ką parduoti, c) Kad būtų už ką pirkti (realiai dabar rusų perkamoji galia per savaitę karo sumenkto vebeik 3 kartus (doleris parduodamas už 200+ rublių (buvo 80) – oficialiais kursais jo tiesiog nėra) iur tai dar tik pradžia. d) kad būtų kaip atsiskaityti – niekas nenorės turėti reikalų su sankcionuotais bankais. Nes papuola po antrinėmis sankcijomis iš kart. Plius labai viską apsunkina atjungtas SWIFT.

          Tie patys Kinijos bankai kažkaip ėmė ir nustojo refinansuoti senas paskolas, bei teikti naujas rusams. Jie pragmatiški 🙂

          Realiai pasaulio istorijoje tokių sankcijų nėra buvę. Plius šiuolaikiniame pasaulyje, kai viskas taip priklausoma nuo technologijų ir globalizmo.

          Rusijai bus visiškas defoltas ir akmens amžius per pusmetį.

          • StrelokRTX parašė:

            Aš sutinku, kad visa šita ‘karinė operacija’ buvo labai prastai apmąstyta. Manau daug kas buvo remtasi ant 2014 metų sėkme ir Krymo aneksija. Aišku sunku yra pamatuoti eilinio ukrainiečio moralinę būsena ir norą priešintis. Patys vakarai galvojo, kad Kijevas per 3 paras bus paimtas.
            Dėl sankcijų, tai mane patį nustebino ant kiek greitai EU susivienijo įvesdami sankcijas. Manau, kad vakarai jau kurį laiką žinojo apie Rusijos intervenciją, nes tokio lygio operaciją yra sunku nuslėpti.
            Kas tik ironiška, kad Rusiškos dujos ir nafta toliau eina per Ukrainos teritoriją ir apimtys tik didėja.

  9. Nukainotas parašė:

    Prašau technews.lt administraciją blokuoti pro RU userius. Jei pasaulis valosi nuo rusų mėšlo, turime tai daryti ir mes.

    • Mindaugas Klumbis parašė:

      Kol kas nieko blogo aš asmeniškai nematau, paprasta diskusija. Kurį čia pagal tave reikia blokuoti?

    • ziogzzz parašė:

      Tu nesi delfi kurie nupirkti savo straipsnius raso ir draudzia komentuoti, tu eilinis Joe kuris tikrai neprades aiskinti ka blokuoti. Man jau baisu pasiziurejus kokiu zmoniu kartoje gyvename – nemastantys (kai kurie!) raso vejus. Jei i tema, zaidimu blokavimas neturetu buti susijes su karu, nors kaip sakoma kare ir meileje visos priemones leistinos. Bet sis karas, ne tipinis slash bang bum, todel nekalti rusijos zmones nenusipelno gauti zaidimu bano, jei ju vadas demonstruoja how big is his dick. Cia kaip, kad turetum jobana patevi, o tau kaltu bana uz tai jog jis jobanas, o tu sedi kampe ir mintyse formuoji dar didesne velnio politika, nes galvut tie zaidimai vienintelis dalykas kuris tave gelbejo nuo susiktos rutinos. Sekmes visiem – testinant Gran turismo 7 – smagiu lenktyniu!

  10. icebullet parašė:

    Taip, javai pasikele, laiko save auksciau uz kitus, kaip ir rusai. Taciau – JAV savo tikslus pasiekia kitais budais – dauguma patys nori buti su jais, o ne pries juos. O tie keli Rusijos „draugai“ – nes kitaip neiseina. Paziuresim kaip dabar Rusijos pacios didziausios mikroschemos pasaulyje pasirodys 🙂 Idomu kaip bus su zaidimu grey market dabar. Dying light 2 dar spejau nusipirkti uz 4 eur is kacapyno 🙂

  11. ziogzzz parašė:

    So many different souls… tiesiog politikos kanalo nebedarome, cia susirenka entuziastai, kompu gerbejai, visi yra vienaip ar kitaip pasikauste zmogeliukai. Vakar lekiau GT7 buvau nusiteikes jog klonas GT sport 🙂 zinau, zinojau :))) zadejau nepirkti, bet gavau senus Vibe! kas dvejojate, jamate ir megaujates siuo game! po AI – Sophia itariu paliks masterpiece! Geru emociju!

  12. ziogzzz parašė:

    Sekiro die twice, nu kazkaip neuzkabina GOTY, the LAst of us, nevirskindavau tokiu geimu, bet pirma dali kai praejau, WOW, biski ir asara vienu momentu nuriedejo 🙂 (antra daly perejau, gale zaidimo, emocija buvo, pradziai tas charakteriu kaitaliojimas neprilipo) Va cia tai GOTY, dar kitas kuris suzavejo, Uncharted 4, siaip nebe penki metai ir zaidimu tiesiog nebelaukiu (viduje visuomet laukiu, cheatinu su savimik :)) bet Little devil inside! manau bus geras, ir Black Myth Wutang, cia tai susihaypines, no more preorders:) sitie sedevrai bus sedevrais, jei kam nepatiks, suprantama visi skonius skirtingus turime. Varau Licence pralekti, kol GT7 nenukainovo 🙂

  13. Mekis parašė:

    Labai gerai. Reikia mesti juos iš visur. Užtenka aiškint, kad paprasti žmonės niekuo dėti. Jei jie gyvena su ta valdžia virš 20 metų, tai tegul ir džiaugiasi jos vaisiais.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.