Už britų dienraščio Times naujienas internete teks mokėti

Britų dienraščio The Times leidėjas News International oficialiai pranešė, jog nuo birželio 1 dienos visi tie, kurie internete norės paskaityti Times dienraštį ar sekmadienį leidžiamą Sunday Times, turės susimokėti kas savaitinį mokestį.

Dienraščio valdytojai atskleidė ir kainas. TimesOnline svetainėje publikacijas vartotojai galės skaityti už vieno svaro per dieną mokestį, kas britams išeis septyni svarai per savaitę, o sumokėję net du svarus galės turiniu naudotis vieną savaitę.

Rinkos analitikai turinio internete apmokestinimą vertina įvairiai. Vieni iš jų teigia, kad tai galbūt ir visai nebloga idėja, tuo tarpu kiti teigia, kad nepaisant The Times populiarumo šalyje, toks verslo modelis nebus sėkmingas. Praeities įvykiai parodė, kad apmokestinę turinį internete kai kurie populiarūs leidiniai turėjo grįžti prie senojo verslo modelio, kai pajamos buvo gaunamos už reklamą. Skaitytojai nemokėjo už naujienas, o už reklamą buvo galima surinkti daugiau pajamų.

7 Komentarai

  1. Crembo parašė:

    Haha, yra dar gal apie milijoną kitų naujienų šaltinių, ir kadangi internetas nėra reguliuojamas, vienas žmogus gali tiesiog nukopijuot straipsnį iš Times iir kur nors kitur įkelt. Vuolia, ir nereikia mokėt.
    Žodžiu, tik debilai mokės už šitą nesąmonę, o tie, kurie sugalvojo tokį verslo modelį yra dar didesni debilai.

  2. SB parašė:

    Crembo>Žinoma, ėjimas ne protingas, bet tai kažkuo susije su kitais dalykais. Pavyzdžiui, dabar galima įsigyti \"virtualios\" muzikos, filmų. Ankščiau to nebuvo, mokėjom už fizinius diskus ir panašiai. Tas pats ir su spauda artėja. Mokam už laikraščius, galbūt ateityje mokėsim ir už naujienas.

  3. adijux parašė:

    Manau, kad tokiu ar panašiu pavyzdžiu paseks ir kiti naujienų portalai.

  4. Crembo parašė:

    Pft, kaip jau sakiau, yra milijonas naujienų šaltinių, naujienos apsriekija internetą per sekundę, ir abejoju ar visi tai saitai staiga nuspręs apmokestint naujienų skaitymą.

  5. pushaz parašė:

    Na,sitos kalbos jau seniau buvo,kad Tims zada apmokestinti,tai anglu spaudoje (ne Times zinoma) toks sirsilas kilo,kad zmogai isjuoke visais budais Times..
    Kaip cia bus toliau bus matyti,bet kai toks ziniasklaidos gignatas kaip Times kazka daro,netruks atsirasti pasekeju ir kopijuotoju

  6. Ambient parašė:

    ar tik nebus tas pats kas buvo su lrytas.lt, kai dauguma nusispjove ir isejo skaityti delfio ir panasiu nemokamu puslapiu.

  7. nugat parašė:

    Būtų simbolinis mokestis už 1 mėnesį,pvz koks 1 lt,tikrai ne gaila būtų sumokėti.
    O jeigu kažkam rūpi daugiau pelnas,tegu patys daro išvadas…

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.