Užbaigtas „Google“ ir HTC 1.1 mlrd. vertės sandoris

Dar pernai „Google“ ir HTC pranešė apie 1.1 mlrd. vertės sandorį. Šio susitarimo esmė tokia: telefonų gamintojas gauna pinigus už dalį savo darbuotojų ir leidimą naudotis intelektualine nuosavybe, kitaip sakant patentais. Susitarimas patvirtintas Taivano investavimo komisijos gruodį, o šiandien „Google“ oficialiai priėmė naujus komandos narius.

Dėl susitarimo prie „Google“ prisidėjo apie 2000 inžinierių, kurie jau seniau dirbo ties „Google Pixel 2“ telefonais, o taip pat kuria ir būsimus „Pixel“ telefonus. Visi darbuotojai ir toliau liks Taivane, Taipėjuje. Jie taps didžiausia „Google“ inžinierių komanda Azijos-Ramiojo Vandenyno regione.

6 Komentarai

  1. newdiamond parašė:

    dieve dieve 2000 inzinieriu uzsiima xxxxuiniom….

    Ka reikstu jeigu tokius inzinierius idarbinti pvz saule bateriju gamybos tobulinimui, o ne krastu apvalinimui ar borderless didzaino kurimui….

    • ManC parašė:

      Blyn, kur „like“ mygtukas ;D

    • kernel_panikuoja parašė:

      Nelabai ka reikstu is tikro. Uzsienyje populiaru prie bet kokio tech-related darbo prideti „engineer“ label’i, tarkim elementarus testuotojas buna „Q&A engineer“. Tik dalis (ir manau nedidele) ten tures didziausia kvalifikacija – bus tikri iterptiniu sistemu inzinieriai, kurie projektuoja PCB ir integruoja softa, taciau saules elementu ar bateriju technologijose jie nieko nepakeistu, nes ten kalba eina apie nisines fundamentalias technologijas, arciau fizikos/medziagu mokslo etc. visas reikalas, nei pacios elektronikos inzinerijos.

      Tenka pastebeti kolega, kad jums kokia tai ismaniuju telefonu fobija vystosi 🙂

      • ManC parašė:

        Čia panašiai, kaip dabar daugelis prisistato vadybininkais.

      • newdiamond parašė:

        fobija ? ne, kokia cia man gali buti fobija 😀 tik as ne su tuo trend’u, kad telefonas kaip kojines (zmones keicia kaip kojines, ir telefonai vienas nuo kito dabar skiriasi juostele kur nors kitoj vietoje ir pan.) ir kad kompanijos tiek meta pinigu bereiksmems technologijoms jeigu ziurint globaliai per prizme „kiek tai turi itakos zmonijos vystymuisi“.

        Cia tas pats kas tobulintu iki siol laidinius telefonus, ir grazintu ju dizaina ir tobulintu to ratelio ergonomiskuma, vietoj to kad kurti kazka naujo, pvz. belaidi rysy….

        Jau N straipsniu prirasyta, kaip tobulejimas zmoniu stabtelejes gerokai…..

        • kernel_panikuoja parašė:

          Na taip, tokia tendencija galima izvelgti, net ir kitose srityse. Nuo ekonomines realybes nepabegsi 🙂 Trumpi produktu ciklai ir inkrementiniai pakeitimai matomai generuoja daugiau pelno, o jeigu zmones linke daznai keisti, pasiula ta galimybe jiems suteiks.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.