Užmirškite Apple Tablet, parodoje išleistas HP TouchSmart TM2

Su tiek triukšmingos reklamos ir gandų, kurie sukasi aplink ne kartą girdėtą artėjantį Apple planšetą, apie kurį vos nesklando legendos, buvo visai nesunku užmiršti, kad HP jau kuris laikas ruošė 12 colių planšetą masiniam vartotojui.

Nenustebkite, jei šio produkto prototipą matėte ankščiau – jis savo gyvenimą pradėjo kaip HP TX1000, tačiau dabar yra žinomas kaip TouchSmart TM2. Pastarasis yra visiškai pritaikytas masiniam vartotojui, nes dažną kartą planšetai orientuoti į mediciną, mokslą ar kitas specializuotas rinkas.

Kaip žinia, taip vadinamieji nešiojamųjų planšetai (angl. Tablet Laptops), kurie turi galimybę ekraną pasukti 180 laipsniu kampu ir jį tiesiog padėti ant klaviatūros, taip ją paslepiant, nebuvo skirti paprastam vartotojui, tačiau HP pateikia daugybę savybių, dėl kurių daugiajutiminio ekranu smagu naudoti ir įprastam vartotojui. Produktas rankose jaučiasi kaip kiek padidintas Kindle.

Nepaisant gražių pažadų ir gana neblogo sumanymo, TM2 ekranas nėra vienas iš geriausių. Jis į jūsų komandas neatsako taip greitai, kaip tai daro Apple iPhone ar iPod Touch, o pelės žymeklis kiek atsilieka nuo jūsų piršto judesių. Tiesa, produktą galima valdyti tiek pirštu, tiek ir lazdele, kas žavi. HP pasirūpino ir savo vartotojo sąsają, kurią paleidus vieno mygtuko paspaudimu jums atsivers naujas meniu, kuris bus draugiškas lietimui jautriam ekranui – įskaitant fotografijų peržiūrą ar interneto programas kaip Hulu ir Twitter.

Nešiojamųjų planšetas naudoja Intel Core 2 Duo šeimos centrinį procesorių, pasižymi papildomai galima diskretine AMD vaizdo plokšte bei Windows 7 operacine sistema, tad galime numanyti, kad gali būti naudingesnis įrenginys atlikti įvairius įprastus darbus, nei kiti planšetai. Tiesa, startinė kaina nėra maža ir siekia 950 JAV dolerių, jau nekalbant apie spartesnes versijas.

2 Komentarai

  1. nugat parašė:

    Tech evoliucija.
    Nors,koks skirtumas kaip kas vadinasi.Svarbu kaina,ir patogumas 🙂

  2. adijux parašė:

    Aš maniau, kad Technews.lt yra nešališkas naujienų portalas, tad kodėl naujienos pavadinimas atrodo lyg nukreiptas prieš Apple? 🙂 Galėjo būti kažkas tokio: „Dar neišleistas Apple Tablet jau turi konkurentą — HP TouchSmart TM2“ ar pan. Na, čia tik draugiškas patarimas ateičiai. 🙂

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.