Vadovai naudoja tokius pačius prastus slaptažodžius kaip ir kiti

Slaptažodžių tvarkytojai „NordPass“, padedami kibernetinio saugumo tyrėjų, išanalizavo daugiau kaip 290 mln. duomenų pažeidimų visame pasaulyje ir sudarė įmonių vadovų naudojamų slaptažodžių sąrašą. Tarp jų buvo įmonių generaliniai direktoriai, C lygio vadovai (technikos direktoriai, finansų direktoriai ir kt.), įmonių savininkai ir vadovai.

Paaiškėjo, kad šie aukštas pareigas užimantys asmenys ne taip jau labai skiriasi nuo plačiosios visuomenės: „123456“ ir „password“ buvo atitinkamai pirmas ir antras populiariausi slaptažodžiai. Ši pirmoji eilutė taip pat buvo dažniausias slaptažodis tarp kasdienių naudotojų praėjusiais metais – apskaičiuota, kad ji buvo panaudota daugiau nei 103 mln. kartų.

Taip pat panašu, kad daugelis aukščiausio lygio vadovų į slaptažodžius mėgsta įterpti vardus: „Tiffany“ (100 534), „Charlie“ (33 699) ir „Michael“ (10 647) buvo populiariausi. Vasario mėn. ataskaitoje nurodoma, kad vardai buvo antra pagal įsilaužimų skaičių slaptažodžių kategorija.

Vadovai savo slaptažodžiuose taip pat mėgsta naudoti gyvūnus – tikrus ir mitologinius: „Dragon“ buvo panaudotas 11 926 kartus, o „Monkey“ užėmė antrąją vietą (11 675). Gyvūnai buvo trečia dažniausiai įsilaužiamų slaptažodžių kategorija.

Įmonių duomenų pažeidimų pasitaiko nuolat. Remiantis „Verizon“ duomenų saugumo pažeidimų tyrimų ataskaita (DBIR), 80 proc. jų įvyksta dėl silpnų ir lengvai nulaužiamų slaptažodžių. O įsilaužėlių patekimas į aukšto lygio vadovų paskyras gali reikšti įmonės katastrofą.

2 Komentarai

  1. procc parašė:

    Šios problemos jau senai išspręstos naudojant VPN (vidinius įmonės tinklus), arba 2 žingsnių apsaugas.

  2. Daemon parašė:

    Netoli pasistūmėjo nuo Love, Sex ir God laikų 😀

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.