Vaizdo plokščių kainos krenta, bet norisi daugiau

Metų pradžioje buvusių vaizdo plokščių kainų nesinori atsiminti, bet jos krenta ne taip greitai, kaip norėtume mes, pirkėjai. „3DCenter“ paskaičiavo, kiek vaizdo plokštės atpigo nuo gegužės galo iki dabar. Teigiami postūmiai matosi, bet iki rekomenduojamų kainų dar trūksta.

Pateiktoje lentelėje matome, kad per maždaug du mėnesius vaizdo plokštės atpigo iki 18 %, bet yra modelių kurie pigo tik 8 %. Nors pirmoje grafoje rekomenduojama kaina pateikiama JAV doleriais, bet galėtume skaičiuoti, kad pas mus rekomenduojama kaina bus labai panaši, tik jau eurais. Kaip matome, visoms vaizdo plokštėms dar labai nemažai trūksta iki rekomenduojamų kainų.

Vaizdo plokščių gamintojai vis dar nenori susitaikyti su realybe ir laiko didelius antkainius net paklausai stipriai kritus iš kripto valiutų kasėjų. Žaidėjai irgi neskuba pirkti esamų vaizdo plokščių, nes dauguma laukia sekančios „nVidia“ vaizdo plokščių kartos. Seniau buvo prognozuota, kad vien liepą kainos kris apie 20 %, kol kas to nesimato, bet dar turime porą šio mėnesio savaičių.

10 Komentarai

  1. adex parašė:

    hm ar tikrai gamintojai laiko aukstas kainas, o ne ,,tarpine“ tarp ju ir vartotojo?
    ar nebus didmena per daug apsiziojusi?

    • mafo parašė:

      Tarpinių per daug, kad suturėtu kainas. Konkurencija jau mažina kainas, tad rinkos ekonomika sektoriuje egzistuoja, tačiau tikėtina jos nemažėja dėl to, kad vis dar egzistuoja paklausa.

      • adex parašė:

        bet tai negi vis dar sachtininkai perka gpu sukurdami paklausa. nes likus tik zaidejams turetu amd kainos tapti adekvaciomis nvdiai, o dabar skirtumas tai ohoho lyginant tos pacios pakopos plokstes
        1070/vega 56 – 390/510, pigiausiu skirtumas 120 eur, sparta +- adekvati

  2. DziugoSuris parašė:

    skandinavai vis dar manau kasa kurie nuomojasi apartamentus. pvz danijoje uz elektra vandeni sildyma centralini moki tiekpat ar sunaudotum 1000kw ar 400kw…
    taigi gali taskytis elektra i visas puses o tokiu apartamentu kaip nuomojami butai ir namai daznai priklauso didelems imonems kurios neseka pavieniu nuomininku.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.