Vaizdo plokščių paklausa balandį mažėjo 40 %

Gamintojai mato didelį vaizdo plokščių paklausos mažėjimą. Vaizdo plokščių paklausą į padanges iškėlė kripto valiutų kasėjai, padangėse ir jų kainos. Šį mėnesį parduotuvėse tikrai matome kainų kritimą, kuris ir lemtas net 40 % sumažėjusios paklausos, bet iki rekomenduojamų vaizdo plokščių kainų dar toli.

Digitimes“ praneša, kad kai kurios didelės kripto valiutų kasyklos paprašė užlaikyti vaizdo plokščių ir pagrindinių plokščių siuntas, o kai kurie netgi visai jas atšaukė. Balandį kripto valiutų kasimo pelningumas buvo labai žemas, o tai automatiškai pristabdė investicijas šioje srityje.

Krentant paklausai, nukrito ir tiekimo grandinės bei gamintojų pelno marža. Bumo metu pelno marža buvo apie 50 %, dabar ji nukrito iki padoresnių 20-25 %. Bloga žinia ta, kad gegužę ir birželį vėl gali stipriai augti vaizdo plokščių paklausa, o tada ir kainos. Žinoma, kad tai įvyktų turi pakilti kripto valiutų kasimo pelningumas, o šiuo metu būtent tai ir vyksta.

1 Komentaras

  1. TomasP parašė:

    Na skelbimus pavarčius tipiškai pardavėjai naudotų plokščių kosmose, kai naujos pigiau kainuoja jau nuspirkti. Aišku kol dabar gali nusipirkti.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.