Vaizdo plokščių pardavimai augo 25,7 %

Paskelbta nauja statistika rodo, kad vaizdo plokščių pardavimai stipriai didėja. Į šią statistiką patenka ne tik tradicinės vaizdo plokštės, bet ir darbui skirta specializuota įranga. „Jon Peddie Research“ teigia, kad 2021 metų trečiame ketvirtyje NVIDIA teko 78,2 % vaizdo plokščių rinkos, o AMD sugebėjo atgauti 1 % rinkos ir savo dalį padidinti iki 21,8 %. Tik lentelėje matome keistą suapvalinimą.

Bendrai vaizdo plokščių pardavimai 2021 metų trečiame ketvirtyje augo net 25,7 % lyginant su tuo pačiu laikotarpiu prieš metus, o lyginant su ketvirčiu prieš tai fiksuotas 10,9 % augimas. Iš viso šių metų trečiame ketvirtyje buvo parduota 12,7 mln. vaizdo plokščių. AMD iš ketvirčio į ketvirtį savo pardavimus padidino 17,7 %, o augimas lyginant su duomenimis prieš metus yra 20,8 %. NVIDIA iš ketvirčio į ketvirtį pardavimus padidino 9,3 %, o lyginant su tuo pačiu ketvirčiu prieš metus pardavimai augo 27,1 %.

7 Komentarai

  1. SoTOP parašė:

    Tik dar vienas įrodymas kad ne tiekimo problemos dėl trigubų kainų kaltos.

  2. aiwaris parašė:

    tai kad tas toks dydelis trukumas ir daromas paciu gamintoju kad galetu dirbtinai sukelti kainas ant tiek kokios dabar yra,o suvercia visa kalte ant miner kuriem patis pasislepe tiekia tas vga 😀

    • SoTOP parašė:

      Nelogiškai tu čia mąstai.

      • ToBeX parašė:

        Jei jis ant tiek nelogiškai mąsto, tai surask Nvidia oficialios informacijos apie CMP 170HX

        • SoTOP parašė:

          Kokią reikšmę 170HX turi šitai temai ir susidariusiai situacijai? Aš galiu iškart visiems sutaupyti laiko ir atsakyti – absoliučiai jokios.

        • neblogai parašė:

          Tačiau jei jis labai logiškai mąsto- tai kodėl iki kelių šimtų eurų išbrangę ir senos naudotos plokštės, tokios kaip Polaris10? Gamintojai ir jas supirko per ebay, laiko sandėliuose nuo vartotojų, kad sukelt kainas? Arba- kodėl naudotos 5700XT plokštės Ebay eina už tokias pačias kainas, kaip ~20% greitesnės, naujos, su garantija 6700XT? Matyt irgi gamintojai jas senas supirkinėja, ir užkelia kainas kažkodėl pagal hashrate? /s

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.