Vaizdo plokščių rinka: kasėjų susidomėjimas mažėja – žaidėjų susidomėjimas didėja

„Jon Peddie Research“, gerai žinomi tyrėjai, konstatuoja, kad vaizdo plokščių paklausa iš kripto valiutų kasėjų mažėja. Sumažėjus šachtininkų pirkimui pradėjo leistis iki dangaus pakilusios vaizdo plokščių kainos. Kai tik kainos pasidarė bent kiek padoresnės, vaizdo plokštes vėl pradėjo pirkti žaidėjai. Tai padėjo išlaikyti diskrečių vaizdo plokščių pardavimus. 2018 metų pirmąjį ketvirtį grafikos akseleratorių pardavimai buvo 3,4 % geresni nei prieš metus, bet 10,4 % blogesni nei ketvirtį prieš tai. Kaip įprasta, paskutinis metų ketvirtis būna geriausias. Per pirmus tris 2018 metų mėnesius „nVidia“ pardavė 10 % mažiau grafikos akseleratorių, AMD pardavimai sumažėjo 6 %, o „Intel“ – 11 %.

Aiškėja, kad AMD pirmame 2018 metų ketvirtyje sugebėjo padidinti savo rinkos dalį nuo 14,2 % iki 14,8 %. „nVidia“ dalis liko ta pati (18,4), o „Intel“ neteko 0,8 % pyrago dalies (66,6 %).

Viena „Jon Peddie Research“ skaidrė yra labai įdomi. Joje išskirstytos grafikos akseleratorių kategorijos. Diskrečių vaizdo plokščių staliniams kompiuteriams 2018 metų pirmame ketvirtyje buvo parduota 66,4 % daugiau nei prieš metus, tad kosminės kainos iš dalies pateisinamos. Lyginant pirmąjį ketvirtį su prieš tai buvusiu matome, kad diskrečių vaizdo plokščių pardavimai augo 6,4 %. Bus tikrai įdomu pasižiūrėti, kaip pardavimai atrodo antrame 2018 metų ketvirtyje, bet šios statistikos dar teks ilgokai palaukti.

Staliniai + nešiojami kompiuteriai*

7 Komentarai

  1. Mindaugas Klumbis parašė:

    Šiandien kažkoks grynas penktadienis, neina nieko parašyti, viskas dvigubai trunka.

    Kas apie vaizdo plokštes, stalinių kompiuterių vaizdo plokščių paklausa tikrai išaugo, bet tikiu, kad kainos galėjo tiek nekilti, o ir krenta jos labai lėtai. Gerai, kad bent skelbimuose jau atsiranda daug neblogų variantų, jei tik nebijai imti kiek kasykloj padirbusios vaizdo plokštės. Sakyčiau, svarbu, kad būtų garantija.

  2. EscO parašė:

    nusipirkau r9 270x su poros mėnesių garantija ir po 9 mėnesių užsilenkė.

  3. neblogai parašė:

    „Diskrečių vaizdo plokščių staliniams kompiuteriams 2018 metų pirmame ketvirtyje buvo parduota 66,4 % daugiau nei prieš metus“. Man įdomu vienas toks reikalas: juk tam tikru metu, perėjus prie taupesnių lustų- sakykim 7nm bei GDDR6/HBM2- turėtų nebeapsimokėti kasti su 14-16nm plokštėmis. Tuomet šias senas plokštes padavus į rinką- tikrai turėtų gautis perteklius ir didžiulė konkurencija pigiausiame bei vidutiniame kainų ruožuose. Visgi 66% papildomai pagaminta- bet pirkėjų naudotoms plokštėms tiek nėra? Ar nesigaus rinkoje pusiausvyra, kai ‘žaidybinėmis’ plokštėmis 3 metus kasama, tuomet jos ‘atšviežinamos’ ir į žaidimų rinką paduodama tiek ir taip pigiai, kad pigiausiame bei vidutiniame kainų lygiuose nuvaržo naujomis technologijom gamintus lustus?
    Kita mintis: būtų visai įdomu jei Sony/MS pasiūlytų ‘nemokamas’ konsoles ar turinį, kur savininkas galėtų užsidirbinėti Sony/MS pinigus leisdamas konsolei kasti kai ji kitaip nenaudojama.

    • Strelok parašė:

      1. Kol mineriai ispirks naujas vaizdo kortas, tol manau problemu gamintojams su low ir mid end nebus, hight end jau ir taip priklausys naujoms vaizdo kortoms. O, kad naujos vaizdo kortos konkuruos su senomis tai cia ir taip iprastas dalykas, tik kad ju bus daugiau rinkoje, bet taip pat auga gameriu, dizaineriu, mokslininku skaicius, kuriems siu kortu taip pat reikia.
      2. Ne, nemokamu konsoliu niekas nesiulys, nes niekas neprivers leisti MS/Sony ant ju mininti crypto.

  4. NaujasisKonkurentas parašė:

    Pastebejau klaida. turejai rasyti ne zaideju bet gejmeriu

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.