Vaizdo plokštės dėl muitų JAV brangs 10 %

Kainos JAV europiečiui nėra pats aktualiausias reikalas, bet kas dedasi už Atlanto vis tiek įdomu. Jau seniau girdėjome apie JAV norą taikyti muitus prekėms iš Kinijos, o būtent nuo šiandien jie ir įsigalioja. Pagal kompanijų paskaičiavimus, vaizdo plokštės turėtų brangti apie 10 %, bet tai bus laikina. Didžiosios kompanijos kaip MSI, „Gigabyte“ ar „Asus“ vaizdo plokščių gamybą iš Kinijos perkels į Taivaną ir taip ruošiasi išvengti muitų. Tiesa, tam reikės laiko, pagal dabartinius paskaičiavimus panašiai dviejų mėnesių.

Šiuo metu JAV parduotuvėse esančios neapmuitintos vaizdo plokštės dar bus pardavinėjamos pigiau, bet išsekus atsargoms kainos kils apie 10 %, bet, kaip minėjome, tai bus tik laikina.

Jei gigantai gali perskirstyti gamybą, tai mažosioms kompanijoms, pardavinėjančioms vaizdo plokštes, viskas kiek sudėtingiau. Gali būti, kad tokios kompanijos kaip „Zotac“ turės muitus kompensuoti patys, nes neturi gamybinių patalpų Taivane ar kur kitur kaip didieji gamintojai.

6 Komentarai

  1. pasimetes parašė:

    Jau lietuviai turėtu būti pabranginę kainas ar dar nespėjo sužinoti? 😀 Šiaip galvojau, kad jau tas Trump, buvo įskaičiuotas prie tų kosminių kainų, bet pasirodo….

  2. SarzzeR parašė:

    Ekonominis karas tarp JAV ir Kinijos – niekam ne į naudą.

  3. pasimetes parašė:

    Šiaip kvailas klausimas, o Zotac kuom sisijęs su JAV? Ar čia kažkaip pigiau gaunasi iš JAV į europą? Nes lyg ne JAV kompanija.

    • SarzzeR parašė:

      Susijus tik tiek, kad vaizdo plokštes gamina Kinijoje ir turės mokėti muitus, kas dažniausiai atsispindi kainoje. Dėl JAV muitų.

      • MMM parašė:

        kaip suprantu, cia aktualu amerikos rinkai, Europos rinkos vaizdo ploksciu kainos tai neturetu itakoti, nebent Europos sajunga ides papildomu mokesciu. Tiesa, o kaip ten su tais mokesciais, jei Jav imone turi savo gamybos linijas Kinijoje, ar tada taikomi mokesciai? Siaip tada puse Amerikos rinkai prekiu turi pabrangti 10%.

        • pasimetes parašė:

          Kiek teko girdėti, bent europa už kelių metų žadėjo dėti mokesčius kiniškoms prekėms (2021 ar 2022 metais, bet čia pletkų lygio buvo). Šiaip manau, kad viskas brangs 10proc., nes jau senokai verkė gamyklos dėl Trump’o nesąmonių.:D

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.