AMD pasidalino pirmaisiais „RX 6000“ spartos rezultatais

Vakar vykusiame renginyje AMD daugiausiai kalbėjo apie „Zen 3“ procesorius, bet pačioje transliacijos pabaigoje AMD generalinė direktorė, Lisa Su, parodė „RX 6000“ serijos vaizdo plokštės spartos rezultatus trijuose žaidimuose: „Borderlands 3“, „Call of Duty Modern Warfare“ ir „Gears 5“. Žaidimų rezoliucija buvo 4K, o nustatymai matomi skaidrėse. Nors AMD ir parodė spartos rezultatus, bet nepasakė kuri tai vaizdo plokštė. Daugelis spekuliuoja, kad tai ne greičiausia „Navi 21“ versija, bet visa tai sužinosime tik spalio 28 dieną, kai bus oficialiai atskleistos RDNA 2 architektūros vaizdo plokštės.

Gavus AMD spartos rezultatus, jie buvo palyginti su keliomis apžvalgomis. Iš palyginimo matome, kad AMD vaizdo plokštė RTX 2080 Ti lenkia 14-37 %. Nežinomą AMD vaizdo plokštę lyginant su RTX 3080 užfiksuotas iki 10 % atsilikimas, bet „Borderlands 3“ žaidime sparta yra panaši. Suprantama toks palyginimas nėra visai tikslus, nes skiriasi testavimo sistema ir žaidimo testavimo viena, bet bendrą vaizdą vis tiek galime susidaryti.

33 Komentarai

  1. Mindaugas Klumbis parašė:

    AMD užminėm mįsle, greičiausia čia jų korta ar ne. Aš kažkaip manau, kad truputį žaidžia su visai mumis. Papildomai daug gal ir neturi kišenėje, bet gal lygiai kovos su RTX 3080.

    • kernelis parašė:

      Man tokia nuojauta, kad ten nera visiskai visiskai top korta. Bus kokia su 72CU, kokia 6800/6900XT sakykim. O per ta RDNA2 eventa sakys dar turim visiska topa su 80CU, kuri kokia 10% greitesne bus, marketins atitinkamai 6900/6950, bus kazkas tarpe 3080 ir 3090. As bent uz toki varianta statyciau 🙂 Kitavertus, neparodyti max perf per preview, kas garantuotai tures dideli coverage is ziniasklaidos, nelabai racionalu. Tai neaisku.

      • neblogai parašė:

        O aš spėju kad čia ta pati kurią rodo- tikriausiai XT, visi 80CU, ~280W-300W. Gal dar ruošia ir kokiais 5% greitesnį vandeniu aušinamą variantą su atrinktais XTX lustais, nes šioje kartoje galima eiti ir 370W . Tačiau 3080 yra stipriai karpytas GA102, kurį nVidia norėdama gali nesunkiai ir pigiai pagreitint- taigi su juo labai varžytis beprasmiška. Juo labiau, kad pačiam metų gale žadami 3080 su 2x atminties (taigi ir Cuda branduolių, norint, galima palikti kiek daugiau).

        • kernelis parašė:

          Gali buti. Netrukus paaiskes. Nemanau, kad NVIDIA greitintu 3080, nes nelabai yra kur – tada 3090 butu sukompromituotas. Nu nebent ten pagreitins 5-7%, kad butu tarpe 3080 ir 3090 ir uzdes 999USD, bet tam nera daug point’o. As siaip manau, kad pas Ampere kas keisis, tai VRAM kiekiai. Ar jie maklins kazka su GPU konfigu high end’e abejoju.

          O kas del top RDNA2 modelios, tai as manau jis tikrai bus greitesnis uz 2080Ti, klausimas tik kiek tiksliai.

  2. svabas2 parašė:

    mano nuojata optimistiškiausias varijantas- bendram vaizde greičiausias Navi geriausiu atveju lips ant kulnų RTX 2080 Ti

  3. svabas2 parašė:

    arba gali būt čia kažkoks eksperimentinis produktas, , kuris rinkoj nueis užmarštin kaip Vega VII

  4. svabas2 parašė:

    mažiau burimo ir truputi realizmo ir matematikos RX 5700XT su RDNA nuo RTX 3080 atsilieka ~65% nuo RTX 2080 Ti ~30%. dabar iš RDNA2 tikėtis 40% šuolio. Kažkaip neprisimenu tokio progreso šuolio iš AMD GPU srity

    • SoTOP parašė:

      Navi10 yra vidutinio dydžio(251 mm²) lustas, kuris buvo pagamintas taikantis į 2070 ir 2060. Ir buvo pakankamai geras, kad Nvidia paleistų greitesnius Super modelius. Su RDNA architektūra AMD neplanavo konkuruoti su 2080Ti.

      Navi21 yra 536 mm² dydžio. Jau su RDNA to turėtų pakakti maždaug 2080Ti klasės spartai. Praktiškai jeigu AMD nepridarė klaidų(kaip su Vega buvo) tai naujesnė RDNA2 architektūra tikrai lenks 2080Ti, ypač kai apie energijos taupymą galima pamiršti po Ampere išleidimo.

    • kernelis parašė:

      2080Ti lygis yra naujas upper-mid end’as, o ne kazkoks stebuklas. Su 500 plius mm^2 serdimi, atnaujintu node’u ir architektura nesugebet lenkt 5700XT 30% tai cia jau ne tai, kad fail’as, o reiketu stengtis kazka sugadint, kad ta padaryti.

    • svabas2 parašė:

      na jo , didelis, didžiulis, didysis visas tas jų „Big“ marketingas pastatytas ant „Big“. Ta pati naujesnė architektūra RDNA+ XXXL size prikišom to pačio tik dvigumai daugiau. Nepatinka man toks marketingas

      • kernelis parašė:

        Siaip tai „big navi“ isgalvojo community, ne AMD. Man marketingas 0 emociju. Esminis klausimas yra kaina ir savybes. Gali vadint lai yr „gigantic enormous navi“ del manes, svarbu butu geras price/value. O jis bus geras, dar didelis klausimas, ivertinus AMD produktu kainodara nuo 5600 relyzo iki dabar.

        • svabas2 parašė:

          na taip, bet iš marketinginių teiginių, galima maždaug nuspręsti ko tikėtis, nes jei IT kompanija marketinge stato viską ant dydžio, o ne kažkokiu super duper inovacijų ir naujovių tai reiškia neturi ypatingai daugiau kuom ir pasigirt

          • kernelis parašė:

            Tai dar nematem ju marketingo, eventas bus 28 diena gi 🙂

            As sakyciau super inovaciju nedaro niekas. Jei darytu, silicio pagrindo chipai jau butu muziejuose 😀 Vyksta IP reshuffleinimas ir tiek.

  5. Neveris parašė:

    Tai as turiu Gsync monika, tai siaip priristas prie nvidia…nebent vel viska sell ir keisti 😀

  6. Neveris parašė:

    Pas mane grynaveislis..Alienware 34dw20. taip kad amd keisti, reik keisti viska 😀

  7. svabas2 parašė:

    nu ka atlikau savo testus su „Gears 5“ ir Call of „Duty Modern Warfare“. Dabar žiūriu į šitous iš piršto laužtus Big raudonus stulpelius Big skaičius ir šitą nesamoningą lentelę ir man atrodo tas Big Navi bus Big Disappointment, ir kam tas paslaptingumas ir beribiai primityvus abstraktumas prezentacijoj (su silpnesniėm plokštėm galima ant aukščiausiu nustatymų žaidime galima rast vietą kur rodys 90 fps, pastovėt ten ir išvest vidurkį 88fps) ? tam kad sukelt amdešnikam Big hypa? po kurio jie vėl tėkšis veidu į realybės grindinį, bet jie atsitos ir trenktom galvom teisins AMD del gero kainos/spartos santykio
    tiek to galit nekreipt į mane dėmesio, galit klausyt Sotop ir Adex sapalionių apie dižiulio lusto plotą t.y. diy size (be dangtelio, GPU dangtelio neturi, tai man neišmanėliui labai moksliškai ir išmintingai SoTop įrodė)
    pridedu savo testų video iš šitų dviejų žaidimų jei kam įdomu

    https://www.youtube.com/watch?v=pxpIrgSlA0E

    https://www.youtube.com/watch?v=-9u–FDrc0I&feature=youtu.be

    • Stipena parašė:

      Niekam neįdomios tavo sapalionės.

    • kernelis parašė:

      Bet tu pats prie to haipo prisidedi, kai lendi i diskusijas ir analizes apie dar net neanonsuota produkta 🙂 Reikia normaliu treciuju saliu review, kad sneket tiksliai. Iki to tai yra tik spekuliacijos ir pamastymai – kai kam tai idomu ir smagu, kai kam ne.

      • svabas2 parašė:

        Kerneli, bet tai tie apžvalgininkai kiek pastebėjau, skubėdami būt pirmi daro dažnai beta versijos žaidimų apžvalgas net nelaukdami dažnai driverių su optimizacijom. ir po mėnesio kito tos jų apžvagos tampa visiškai netikslios ir klaidinančios

    • svabas2 parašė:

      tiesa naudojau GEARS 5 default ULTRA nustatymus su MIN framerate 60fps, jei išjungt MIN framerate, tai rezultate gaunasi ne 65fps o 54 fps

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.