Vakar nepasiekiama europiečiams buvo ir Wikipedia

Didžiausia pasaulyje laisvoji enciklopedija, kaip ir Google servisas YouTube, vakar turėjo gana didelių problemų. Dėl Europos teritorijoje esančio duomenų centre esančių serverių perkaitimo Wikipedia enciklopedija neveikė apie porą valandų.

Oficialiame pranešime spaudai rašoma, kad Wikipedia neveikė apie dvi-tris valandas, tačiau asmeninė patirtis rodo, kad kai kuriems vartotojams enciklopedija buvo nepasiekiama daug ilgiau. Serverių perkaitimas, pasak Wikipedia, turėjo įtakos visų šios organizacijos projektų veikimui, kurie buvo patalpinti Europos serveriuose.

Wikipedia valdytojai pabandė visą vartotojų srautą nukreipti į JAV, Floridoje esantį duomenų centrą, bet tai iššaukė dar didesnes problemas – internetinė enciklopedija tapo trumpai nepasiekiama visiems pasaulio vartotojams. Tiesa, jau šį rytą visos problemos buvo išspręstos ir bemaž visi norintys šiuo metu gali apsilankyti svetainėje.

Jums veikiausiai įdomu, kurgi yra ta „karštoji“ vieta, kurioje pradėjo kaisti Wikipedia darbą apdorojantys serveriai? Tai yra Olandijoje, Amsterdame, kur ir įvyko pagrindinis gedimas. Kaip jau minėjome, problemos jau išspręstos ir tikėkimės, kad jos nebepasikartos.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.