„Valve“ ruošiasi išleisti rankose laikomą žaidimų kompiuterį su AMD APU

Sklando gandai, kad „Valve“ kuria rankose laikomą žaidimų kompiuterį ir jį ruošiasi išleisti iki šių metų galo. Buvo atrasta, kad naujausias „Steam“ klientas turi įrašą su „SteamPal“ kodiniu pavadinimu. Tai būtent ir yra dar neišleistas žaidimų kompiuteris.

„SteamPal“ mobili žaidimų konsolės operacinė sistema turėtų būti sukurta „Linux“ pagrindu. Žaidimų kompiuterio išdėstymas bus panašus į „Nintendo Switch“, tik  „SteamPal“ neturės atjungiamų dalių. Bent jau dabar yra žinoma apie tokį prototipą. Taip pat manoma, kad šį „Valve“ žaidimų kompiuterį varys AMD APU procesoriai, kurių kodinis pavadinimas yra „Aerith“. Gali būti, kad tai yra tiesiog „Van Gogh“ APU procesoriai su dar kitu kodiniu pavadinimu. „Van Gogh“ procesoriai turės „Zen 2“ branduolius ir „Navi 2“ grafiką. Jų TDP bus 9 W ir jie yra skirti rankose laikomiems įrenginiams. Šie procesoriai turi 4 branduolius su SMT palaikymu (4 branduoliai ir 8 gijos). Grafikos posistemė turėtų susidėti iš 8 vykdomųjų vienetų. Tai duotų 512 Stream procesorių.

2 Komentarai

  1. kernelis parašė:

    Va del sito daikto as esu pakankamai ‘excited’ kaip sakoma 🙂 Net kai turejau normalu GPU, kazkaip su desktop’u daug nezaidziau, taciau pries miega kartais su telefonu kokia nesamone isijungiu 15-30min. Linux based handheld’as man tikrai sueina i use case’a.

  2. allstone parašė:

    manau bus kaip nvidia shield handheldas – galesi remotely play (gal cloud, gal savo) ir kai ka galesi zaisti is steam ant jo, kaip kad kai ka galejai ant shield..

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.