Valve Steam vartotojai nepasižymi pasaulinėmis tendencijomis

Kompanija Valve beveik kiekvieną mėnesį atlieka tyrimą, kuriame nurodoma, kiek gi procentų Steam platformos vartotojų naudojo atitinkamos kompanijos centrinį procesorių ar vaizdo plokštę. Į šiuos duomenis nežadame žiūrėti kiekvieną mėnesį, bet verta pastebėti, kad jie visiškai nesutinka su bendromis pasaulinėmis tendencijomis susijusiomis su pardavimais.

Valve nušvietė jau minėtų centrinių procesorių ir grafinių plokščių panaudojimo statistiką sausio mėnesį ir pastebima, kad nVidia ir Intel dominuoja. nVidia GeForce vaizdo plokštės užima net 65% rinkos, o Intel procesorių galima rasti beveik 70% asmeninių kompiuterių. Pažymima, kad beveik ketvirtadalis naudojamų procesorių yra keturių branduolių, tuo tarpu likusi dalis atitenka vieno, dviejų ir trijų branduolių procesoriams.

Žvelgiant į programinę pusę, Windows XP ir toliau naudojasi milžiniškas kiekis vartotojų – net apie 42 procentai. Windows 7 parodo, jog tikrai pateisino vartotojų lūkesčius – ji antroji pagal naudojimą šiame sąraše ir užima 20 procentų \“rinkos\“.

Galime priminti, kad pagal realius pardavimų rezultatus AMD grafinių plokščių rinkoje užima 20 procentų dalį, tuo tarpu nVidia – 24 procentų, kas sako, jog antras pagal dydį lustų gamintojas pasaulyje gali netrukus pasivyti ir net aplenkti minėtą kompaniją. Centrinių procesorių rinka, deja, yra liūdnesnė, nei ją atspindi Steam vartotojai – Intel turi ne 70%, bet net apie 80 procentų rinkos.

11 Komentarai

  1. Originalas parašė:

    Bendrai rinka skaičiuojasi su visokiais low endais ofisuose, kurių turbūt yra daugiausiai. Steam grynai tik gameriai naudoja. 🙂 Todėl su Quad ir sėdi 1/4, kai šiaip jie pagal pardavimus vos kelis procentus sudaro visų CPU..

  2. SB parašė:

    Originalas>>Del procesorius dar nieko, supratama, taciau keisciausia man vaizdo ploksiu rinka Steam\’e. Kazkokia nesamone, tiesa pasakius.

  3. ironvolf parašė:

    Jei gameriai vertina Geforce tai nieko čia keisto. O dar labiau nieko keisto, jei tarkim kaip būna prie tam tikro vaizdo plokštės modelio žaidimus kartais prideda, tai gal valve pasitaikė prie kurios. 🙂

  4. RobiZ parašė:

    Jauciu 1/3 tu geimeriu cs su nvidia 5-8 klase losia 😀

  5. Fostil parašė:

    http://store.steampowered.com/hwsurvey/videocard/
    Nieko keista nematau, kad nvidia karaliauja. Pagrinde 8/7 serijos gf vga uzima visa dali, o ati tada praktiskai neturejo jokiu normaliu vga. Tik siuo metu ati atsigavo ir pradejo konkuruot sekmingiau su 4/5 vga serijom, o visgi tokiu pc paemus mazuma kas butu nesenai pirkes pc

  6. pushaz parašė:

    \"Galime priminti, kad pagal realius pardavimų rezultatus AMD grafinių plokščių rinkoje užima 20 procentų dalį, tuo tarpu nVidia – 24 procentų, kas sako, jog antras pagal dydį lustų gamintojas pasaulyje gali netrukus pasivyti ir net aplenkti minėtą kompaniją\" – hehe,tipiskas SB – kad tik nepavytu 😀
    Idomu nuo kada pas Nv tik 24% ? 🙂
    http://www.fudzilla.com/content/view/17621/1/

  7. SB parašė:

    pushaz>Tu pirma ta savo saltini duota pasiskaityk. nVidia turi 24%. AMD turi 20% Naujos informacijos nera.

  8. pushaz parašė:

    SB< tu gal pirma pats ismok jieskot patikimos info,o ne tos,kuri tenkina tave – tai x deze \"skina laurus\",tai Nv kazkokiu stebuklingu budu prarado N % rinkos – ne as vienas jau tas tokias \"naujienas\" pastebiu,be cia gi negalima kritikuot,juk ju tu kazkokiu stebuklingu budu zinai daugiau nei kiti 🙂
    Parodyk tu man,kur tame\"mano\" saltinyje pamineti 24% ir 20%???
    Butent – pirma pasiskaityk

  9. SB parašė:

    pushaz>Sunkiai supranti, jog is taves saipausi? Juk ten niekas nekalba apie bendra uzimama rinka. Baisiai milijonams vartotoju idomu, ka profesonalai perka. Juokinga.

  10. Ambient parašė:

    o kodel procentaliai nera pasakyta kiek zmoniu naudojasi ir kiek ne steam???? mano manymu sita statistika tikrai neatitinka realybes.

  11. Originalas parašė:

    Nvidia palaiko tuos game effectus, kur reklamą varo. Tai jie ir perka brangesnius CPU, brangesnes VGA – Nvidia.. o Ati – skurdžiai/piratai. 😀 Nerimtai, bet taip yra, kas perka steam brangesnius game, tas ir ant Nvidia bapkių turi. O reklama viską valdo.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.